Meer foto's en specs Mazda2

Meer foto's en specs Mazda2

woensdag 05 november 2014 15:13:07

Mazda heeft meer informatie, technische specificaties en foto’s vrijgegeven van de nieuwe Mazda2, zoals deze half maart 2015 bij de Nederlandse Mazda-dealers in de showroom zal staan als vijfdeurs Hatchback, met de keuze uit drie verschillende benzinemotoren en een dieselmotor. De nieuweling in het B-segment is het vijfde model van de nieuwste en zesde generatie Mazda’s, voorzien van het volledige scala aan SKYACTIV technologieën en van het nieuwe Kodo designthema. De versies met de SKYACTIV-G 75, SKYACTIV-G 90 en SKYACTIV-D 105 hebben in Nederland 20 % zakelijke bijtelling. De vanafprijs (in 2015) voor de nieuwe Mazda2 is € 14.490,-. Andere prijzen zijn nog niet bekend.

Auto’s uit het B-segment staan erom bekend dat ze lage gebruikskosten hebben, betaalbaar zijn, gemakkelijk rijden en in de stad helemaal in hun element zijn. Maar het is over het algemeen ook zo dat deze auto’s hun beperkingen hebben, bijvoorbeeld op het gebied van prestaties, uitrusting, comfort en veiligheid.

 

Zodoende heeft Mazda voor een compleet andere aanpak gekozen bij de ontwikkeling van de nieuwe Mazda2. Deze bouwt voort op de sterke eigenschappen van de huidige Mazda2 als ook op de zeer succesvolle nieuwe generatie Mazda-modellen en op de pioniersgeest van het merk.

 

Toen de huidige Mazda2 zeven jaar geleden werd geïntroduceerd brak Mazda met de trend dat auto’s uit het B-segment steeds groter en zwaarder worden. Met succes: de Mazda2 werd in 2008 uitgeroepen tot ‘World Car of the Year’. Nu daagt het merk op diverse vlakken opnieuw de conventies uit met haar nieuwe model, onder andere met het indrukwekkende design, de innovatieve interieurindeling, de riante uitrusting (met name voor het B-segment) en de onconventionele motoren, waaronder ‘rightsized’ atmosferische benzinemotoren en een gloednieuwe ultra-efficiënte schone dieselmotor.

 

Om de lat voor compacte auto’s opnieuw hoger te leggen heeft Mazda ervoor gezorgd dat de nieuwe generatie nog meer rijplezier biedt dan het huidige model, over een hoogstaand comfortniveau beschikt en een vertrouwenwekkende combinatie van stabiliteit en soliditeit biedt, die uniek is in deze klasse. Daarnaast heeft Mazda normen uit het C-segment gehanteerd met betrekking tot de infotainment- en connectiviteitsystemen, de veiligheidstechniek en de ergonomie van het interieur. Of, zoals Ayumu Doi, Programmadirecteur van de Mazda2, het omschrijft: “We willen het verwachtingspatroon in dit segment compleet overtreffen”.

 

Als vierde model met het ‘Kodo – Ziel van beweging’ design heeft de compleet nieuwe Mazda2 een buitengewone aantrekkingskracht en straalt hij een ongekende levendigheid uit, waarbij het model voortborduurt op het design van het studiemodel, de Mazda Hazumi, die in maart 2014 werd getoond tijdens de Autosalon van Genève.

 

Zijn SKYACTIV-technologie vindt de juiste balans tussen prestaties en efficiëntie, met motoren en transmissies die perfect zijn afgestemd op het formaat van deze auto en een chassis en een carrosserie die de grenzen in dit segment verleggen wat betreft rijcomfort, rijdynamiek en veiligheidstechnologie. Daarnaast spelen hightech innovaties zoals het MZD Connect connectiviteitssysteem en de i-ACTIVSENSE actieve veiligheidssystemen in op de behoeften van automobilisten in de hedendaagse ‘connected’ maatschappij


Meer foto\'s en specs Mazda2
Meer foto\'s en specs Mazda2
Meer foto\'s en specs Mazda2
Meer foto\'s en specs Mazda2
Meer foto\'s en specs Mazda2
Meer foto\'s en specs Mazda2
Meer foto\'s en specs Mazda2
Meer foto\'s en specs Mazda2
Meer foto\'s en specs Mazda2
Meer foto\'s en specs Mazda2
Meer foto\'s en specs Mazda2
1 reactie
Reacties
Valentijn Jonkers
Wat een mooie neus heeft deze Mazda2. De lijn van de Mazda6 hebben ze op dit model doorgetrokken. Compacte auto en de carrosserie lijnen zijn echt goed gelukt. Achterkant ook mooi gelukt. Wat ik verrassend vindt zijn de kunststof delen boven de uitlaat en onder de kenteken. Mooi design toegepast ook hier. Ben heel enthousiast over deze nieuwe Mazda2.
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Mazda

Mazda autonieuws

In Nederland kreeg het automerk nationale bekendheid door de onorthodoxe autoreclames die het bedrijf begin de jaren '90 op de televisie uitzond. Zo had ze een reclame met zes springende dwergen die de cilinders van de Mazdamotor uitbeeldden. Dat groepje van 6 kleine mensen moest de nieuwe kleinste V6 motor ooit gebouwd voorstellen.
Meer Mazda nieuws
Nieuwe Mazda MX-30

Vernieuwde Mazda6 in showroom vanaf  36.990

Vernieuwde Mazda MX-5 met meer vermogen

Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sportbreak

SKYACTIV-X is nieuwe generatie benzinemotor

Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sportbreak

Vernieuwde Mazda MX-5 Roadster en RF

Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 SedanAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com