Mazda3 Hatchback: Wereldpremiere in Bologna
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Mazda3 Hatchback: Wereldpremiere in Bologna

dinsdag 25 november 2008 11:59:30

Mazda Motor Corporation onthult op 3 december a.s. op de komende Autosalon van Bologna1 de nieuwe Mazda3 Hatchback, die in Japan verkocht gaat worden onder de naam Mazda Axela. De Wereldpremière volgt op die van de nieuwe Mazda3 Sedan op de Los Angeles Auto Show 2008, een week geleden. De compleet nieuwe Hatchback heeft vanzelfsprekend dezelfde kenmerken als de Sedan, met het accent op sportief rijplezier en een dynamisch ontwerp, met veel aandacht voor milieu en veiligheid. De milieuvriendelijke eigenschappen waren één van de belangrijkste aspecten bij het ontwerp van het nieuwe model, samen met efficiënte aandrijflijnen, Mazda’s gewichtstrategie en het streven naar de beste aerodynamica in zijn klasse. Alle benzinemotoren van de nieuwe Mazda3 bieden verbeterde milieueigenschappen, mede door het gebruik van ’s werelds eerste katalysator ontworpen met enkelvoudige nanotechnologie. Deze nieuwe techniek maakt het voor Mazda mogelijk om het gebruik van schaarse grondstoffen als platinum en palladium verder te reduceren. Het nieuwe motorenaanbod is speciaal samengesteld voor Europese klanten en omvat vanaf nu ook de nieuwe 2.2 liter CiTD common rail turbodieselmotor, zoals deze vorige week is geïntroduceerd in de nieuwe Mazda6, als aanvulling op de bestaande 1.6 en 2.0 liter benzinemotoren en de 1.6 liter CiTD.

De nieuwe 2.2 CiTD is een moderne en schone dieselmotor met veel vermogen en koppel, een hoge mate van technische perfectie en een laag brandstofverbruik. Hij zal beschikbaar komen in twee vermogensvarianten, een 185 pk en een 150 pk versie. Beide hebben uitstekende emissiekwalificaties en voldoen vanzelfsprekend aan de vereiste Euro 5 norm.
 

Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties

Mazda
In Nederland kreeg het automerk nationale bekendheid door de onorthodoxe autoreclames die het bedrijf begin de jaren '90 op de televisie uitzond. Zo had ze een reclame met zes springende dwergen die de cilinders van de Mazdamotor uitbeeldden. Dat groepje van 6 kleine mensen moest de nieuwe kleinste V6 motor ooit gebouwd voorstellen.
Meer Mazda nieuws
Vernieuwde Mazda6 in showroom vanaf  36.990

Vernieuwde Mazda MX-5 met meer vermogenAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijkenAuto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI