Mazda RX-8 Hydrogen RE in Noorwegen
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Mazda RX-8 Hydrogen RE in Noorwegen

woensdag 15 oktober 2008 11:45:46

De ‘groene’ Mazda RX-8 Hydrogen RE is vanaf vandaag te zien op de openbare weg in Noorwegen. De introductie van de door een waterstof-rotatiemotor aangedreven RX-8 maakt onderdeel uit van de samenwerking met het ‘Hydrogen Road of Norway’ (HyNor) project, dat zich richt op de implementatie van een transportsysteem met ‘groene’ energie op basis van waterstof. De goedkeuring van de Noorse overheid voor gebruik op de openbare weg is de voorbode van de levering van 30 exemplaren van de RX-8 Hydrogen RE aan HyNor, die ze als leaseauto’s in gebruik zal nemen. Het is de eerste keer dat de Mazda RX-8 met waterstof-rotatiemotor buiten Japan op de openbare weg dagelijks in gebruik zal worden genomen.

De RX-8 Hydrogen RE is een goed voorbeeld van Mazda’s ‘Duurzame Zoom-Zoom’ strategie, waarin het accent ligt op de ontwikkeling van technologieën met een zo laag mogelijke belasting voor het milieu, maar die toch zorgen voor opwindend rijplezier en veel veiligheid. Mazda is de enige autofabrikant ter wereld die de rotatiemotor nog in serieproductie levert. Niet alleen het bijzondere technische ontwerp maakt de motor beter geschikt voor de verbranding van waterstof maar ook de aanpassing naar waterstof als brandstof gaat erg makkelijk. De RX-8 Hydrogen RE is bovendien een auto die op twee brandstoffen kan rijden, benzine en waterstof. Daardoor is het model uitermate geschikt om in Europa te rijden in een omgeving waar waterstoftankstations deel uitmaken van de infrastructuur. De introductie in Noorwegen biedt tevens geïnteresseerde klanten de mogelijkheid om kennis te maken met de RX-8 Hydrogen RE voor milieugerelateerde projecten.

“De deelname aan het HyNor project is voor ons de eerste stap in een nieuwe fase” zegt Akihiro Kashiwagi, Program Manager van Mazda en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het waterstof RE systeem. “We zijn bijzonder verheugd om deel uit te kunnen maken van deze infrastructuur in Noorwegen, gebaseerd op waterstofenergie. Mazda kan op deze wijze heel goed en handig gebruik maken van de data en ervaringen die uit dit project voortkomen voor de verdere ontwikkeling van auto’s op waterstof”.

Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties

Mazda
In Nederland kreeg het automerk nationale bekendheid door de onorthodoxe autoreclames die het bedrijf begin de jaren '90 op de televisie uitzond. Zo had ze een reclame met zes springende dwergen die de cilinders van de Mazdamotor uitbeeldden. Dat groepje van 6 kleine mensen moest de nieuwe kleinste V6 motor ooit gebouwd voorstellen.
Meer Mazda nieuws
Vernieuwde Mazda6 in showroom vanaf  36.990

Vernieuwde Mazda MX-5 met meer vermogenAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI