Mazda MX-5 ND is de open tweezits sportauto
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Mazda MX-5 ND is de open tweezits sportauto

zaterdag 31 januari 2015 19:29:34

Mazda heeft meer informatie en foto's van de nieuwe MX-5 ND 2015 vrijgegeven. Na 25 jaar en drie generaties begint Mazda aan een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van zijn legendarische MX-5 roadster. Sinds de introductie van de MX-5 in 1989 zijn er meer dan 947.000 exemplaren geproduceerd. Het winnende principe dat ten grondslag ligt aan de auto, die de vrijwel uitgestorven markt van roadsters nieuw leven heeft ingeblazen, is nog altijd het pure rijplezier op basis van een lichtgewicht ontwerp en een perfecte vóór-achter gewichtsverdeling.

Het is natuurlijk geweldig dat een model als de MX-5 dit jaar zijn 25-jarige bestaan kan vieren, maar het vormde ook een uitdaging om het concept gereed te maken voor de volgende 25 jaar. In de afgelopen kwart eeuw zijn de eisen met betrekking tot milieuvriendelijkheid en veiligheid namelijk een stuk strenger geworden. De afgelopen drie generaties werden ten opzichte van hun voorganger zodoende iets groter en zwaarder als gevolg van deze eisen.

 

Bij de ontwikkeling van de vierde generatie MX-5 zijn we teruggekeerd naar de oorspronkelijke doelstellingen van de eerste generatie, zijnde het concept van de lichtgewicht in ere herstellen, en zijn toen de uitdaging aangegaan om het pure rijplezier dat het rijden met een lichtgewicht sportauto biedt te realiseren in een auto die voldoet aan de eisen van nu. Met andere woorden: Mazda is er rotsvast van overtuigd dat het gevoel van één zijn met de auto en het bijbehorende rijplezier, waarvan op elke denkbare weg kan worden genoten, moet worden bewaard. Om dit te bewerkstelligen wist Mazda zeker dat ze voor een andere benadering moesten kiezen, die verder gaat dan de conventionele doorontwikkeling van een model. Dit komt ook duidelijk naar voren uit de leidraad ‘innovatie ten behoeve van historie’, die werd toegepast bij de ontwikkeling van de vierde generatie MX-5.

Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: Mazda MX-5
Automerk: Mazda
Automodel: MX-5
Vermogen - Brandstof: 131 pk
Vermogen - Brandstof (kW): 96 kW
Vermogen - Toerengebied: 7.000 t/min
Maximale koppel - Brandstof (Nm): 150 Nm
Toerengebied koppel - Brandstof (t.p.m.): 4.800 t/min
Transmissie: SKYACTIV-MT handgeschakelde zesversnellingsbak
Benzinemotor: 1.5 SKYACTIV-G
Lengte: 3915 mm
Breedte: 1730 mm
Hoogte: 1235 mm
Wielbasis: 2315 mm
Velgen/wielen: 195/50 R16

Downloads
Er zijn geen downloads bij dit artikel
Download bijlage   Download Technische specs
Mazda
In Nederland kreeg het automerk nationale bekendheid door de onorthodoxe autoreclames die het bedrijf begin de jaren '90 op de televisie uitzond. Zo had ze een reclame met zes springende dwergen die de cilinders van de Mazdamotor uitbeeldden. Dat groepje van 6 kleine mensen moest de nieuwe kleinste V6 motor ooit gebouwd voorstellen.
Meer Mazda nieuws
Vernieuwde Mazda6 in showroom vanaf  36.990

Vernieuwde Mazda MX-5 met meer vermogenAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI