Lotus toont superkleine sportwagen

Lotus toont superkleine sportwagen

woensdag 27 december 2006 13:51:01
Lotus schiet de Braziliaanse nieuwkomer Obvio te hulp bij de ontwikkeling van een kleine sportwagen die op meerdere brandstoffen loopt. Obvio is een Zuid-Amerikaanse fabrikant van micro-auto’s.

Obvio 828
Lotus slaat de handen ineen met de kersverse Braziliaanse micro-autofabrikant Obvio voor de ontwikkeling van een zuinig sportwagentje. De auto, die luistert naar de weinig inspirerende naam 012 en plaats biedt aan drie personen, loopt zowel op benzine als op ethanol. Ook het in Zuid-Amerika beproefde Natural Compressed Gas (NCG) behoort tot de mogelijkheden, evenals een volledig elektrische versie. Obvio voorziet de 012 van de 1,6-liter viercilinder motor uit de eerste generatie van de nieuwe Mini, goed voor 115 pk. De Brazilianen zullen ook de 170 pk sterke variant uit de vorige Mini Cooper S aan gaan bieden en er is zelfs sprake van een 250 pk sterke krachtbron. Met een wagengewicht van slechts 750 kg is dat een heel klein autootje om heel erg naar uit te kijken. De standaard Obvio 012 is goed voor een verbruik van 1: 12,5 in de stad en 1: 17,3 op de snelweg. Bij de opgegeven verbruikscijfers gaat de Braziliaanse firma uit van enkel ethanol in de tank. Wanneer louter benzine wordt gebruikt, zullen die cijfers naar hun verwachting tien procent lager liggen.

De buitenmaten van de 012 bedragen 3,2 meter in de lengte, 1,8 meter in de breedte en 1,5 meter in de hoogte. De introductie van de 012 staat in het laatste kwartaal van 2008 gepland, voorlopig alleen voor (Zuid)Amerika. Obvio heeft nog een auto in het assortiment: de tegelijkertijd te onthullen 828, een nog kleinere tweezitter.

Lotus toont superkleine sportwagen
Lotus toont superkleine sportwagen
Lotus toont superkleine sportwagen
Lotus toont superkleine sportwagen
Lotus toont superkleine sportwagen
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Lotus

Lotus autonieuws

In 1948 werd de eerste Lotus gebouwd die door ingenieur Colin Chapman in de competitie werd ingezet. Dat was de Lotus Mark I. In 1949 werd die opgevolgd door de Mark II en in 1951 volgde de Mark III. Dankzij het succes in de competitie beginnen er bestellingen voor kopie?n binnen te komen.
Meer Lotus nieuws
De Lotus Exige Cup 430 Type 25 Edition

Lotus en Morgan op de Autosalon van Geneve 2015

Lotus Evora net op tijd voor Geneve

Lotus Elise S Cup R mogelijk naar openbare weg

Lotus 2-Eleven GT4 Supersport

Lotus Sport Exige Cup 255

Lotus Exige 265E op Bio-Ethanol

Lotus APXAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com