Lotus 2-Eleven GT4 Supersport

Lotus 2-Eleven GT4 Supersport

dinsdag 18 november 2008 07:54:17

Met de 2-Eleven GT4 Supersport racewagen presenteert Lotus Sport het absolute topmodel in de 2-Eleven-reeks, die de Lotus autosportheritage combineert met ongeëvenaarde handlingeigenschappen. De GT4 bouwt voort op het succes van de diverse straat- en circuituitvoeringen van de 2-Eleven en Lotus Sport heeft deze GT4 Supersport raceauto ontwikkeld om deel te nemen aan de Europese SRO GT4 Supersport-categorie. De Lotus Sport GT4 Supersport zoekt de grenzen van het toelaatbare op: met zijn opvallende composiet carrosserie, volwaardige rolkooi, toegenomen vermogen en sequentiële versnellingsbak beschikt hij over de middelen om races te winnen. De GT4 Supersport wordt geleverd met een geavanceerd aerodynamicapakket, met agressieve stylingkenmerken die zijn prestaties en fenomenale racepotentieel onderstrepen.

 

Jan van der Kooi, manager van Van der Kooi Sportscars: “Lotus kan bogen op een prachtige autosporthistorie dankzij ondermeer enkele van de meest succesvolle raceauto’s uit de geschiedenis. We zijn ervan overtuigd dat de 2-Eleven deze winnaarstraditie zal voortzetten en in de toekomst uit zal groeien tot een echte klassieker. De 2-Eleven GT4 Supersport is één van de meest kostenefficiënte, competitieve en eenvoudige manieren om op dit niveau autosport te kunnen bedrijven.”

 

Geoptimaliseerde prestaties
Lotus Sport heeft het vermogen en het koppel van de GT4 Supersport opgeschroefd van 255 pk en 242 Nm tot respectievelijk 270 pk en 247 Nm. Deze toegenomen waarden zijn het gevolg van een verbeterd in- en uitlaatsysteem en een grotere overbrenging voor de supercharger, om extra druk te genereren. Om maximaal te profiteren van de winst die deze ingrepen opleveren, heeft Lotus Sport tevens de software voor het motor-managementsysteem vernieuwd en geoptimaliseerd. Lotus Sport levert daarnaast een sequentiële zestraps versnellingsbak met een centraal geplaatste versnellingspook en een display waarop de ingeschakelde versnelling wordt weergegeven. Een limited-slip differentieel garandeert extra grip bij het uitkomen van bochten en voltooit de set-up. In eerste instantie wordt een gelimiteerd aantal van tien auto’s geproduceerd, die in maart zullen worden geleverd, voorafgaand aan de start van het seizoen 2009. Diverse GT4 Supersport-onderdelen kunnen ook achteraf worden gemonteerd op 2-Eleven’s die reeds zijn verkocht, waarmee eigenaren hun auto’s afhankelijk van hun circuitvaardigheden verder kunnen aanpassen.

 

FIA-goedgekeurde specs
De wielophanging van de 2-Eleven, met dubbele wishbones, is opgewaardeerd met stijvere raceveren en –dempers. Als dempers monteert Lotus Sport de bewezen, tweevoudig verstelbare Ohlins-dempers, waarmee de handlingprestaties helemaal aan ieder specifiek circuit kunnen worden aangepast. De achterwiel-ophanging is voorzien van race spec spoorstangen. Standaard staat de GT4 Supersport op AO48 Yokohama semi-slicks. Eveneens nieuw voor 2009 zijn de door Lotus geproduceerde, FIA-goedgekeurde koolstofvezel racestoelen. De stoelen van Lotus Sport zijn HANS-goedgekeurd en worden geleverd met een Schroth 6-punts raceharnas. Als onderdeel van de GT4 Supersport-specificaties beschikt de 2-Eleven tevens over een FIA-goedgekeurde brandstoftank van 70 liter en een brandblusinstallatie. Verder krijgt de 2-Eleven GT4 een afneembaar stuurwiel voor gemakkelijker in- en uitstappen.

 
De GT4 Supersport wordt geleverd met een harde afdekking van de bijrijderstoel voor een verbeterde aerodynamica. Het aerodynamicapakket zorgt verder voor een indrukwekkend downforceniveau dankzij de koolstofvezel achtervleugel en diffuser in combinatie met een lage splitter aan de voorzijde. De GT4 Supersport genereert tot 80 kg positieve downforce bij 160 km/u, wat meer dan 10% van het totale wagengewicht is. De raceversie behoudt het uitstekende, sportief getunede ABS-systeem, de variabele tractiecontrole en het launch control systeem van de reguliere 2-Eleven. Deze systemen hebben zich op het circuit inmiddels bewezen, zijn door en door getest en zorgen voor uitzonderlijk veel gevoel en controle onder uiteenlopende omstandigheden.
 
 
2-Eleven GT4 Supersport leverbaar via Van der Kooi Sportscars
De Lotus Sport 2-Eleven GT4 Supersport is bij Van der Kooi Sportscars in Lochem of Amsterdam te bestellen voor € 82.857,- excl. BTW. De straatversie van de 2-Eleven kent een prijs vanaf € 56.995,- inclusief BTW en BPM.
 
 
Tevens levert Lotus Sport voor het GT4-kampioenschap 2009 de Lotus Exige Cup 260, die bij Van der Kooi Sportscars te bestellen is voor € 56.034,- ex BTW en BPM

1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Specificaties
Lotus

Lotus autonieuws

In 1948 werd de eerste Lotus gebouwd die door ingenieur Colin Chapman in de competitie werd ingezet. Dat was de Lotus Mark I. In 1949 werd die opgevolgd door de Mark II en in 1951 volgde de Mark III. Dankzij het succes in de competitie beginnen er bestellingen voor kopie?n binnen te komen.
Meer Lotus nieuws
De Lotus Exige Cup 430 Type 25 Edition

Lotus en Morgan op de Autosalon van Geneve 2015Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com