Lexus UX Concept met 3D-Human Machine Interface

Lexus UX Concept met 3D-Human Machine Interface

autosalon parijs 2016
vrijdag 23 september 2016 09:21:20

Lexus presenteert op de Autosalon van Parijs (1-16 oktober 2016) de nieuwe UX Concept. Lexus’ markante visie op toekomstige compacte crossover maakt er zijn werelddebuut. De Lexus UX Concept staat voor een nieuwe stap in de designrichting van Lexus en herdefinieert rijervaring met tot de verbeelding sprekende technologieën.

Onder de gewaagd gestileerde carrosserie van de Lexus UX Concept schuilt fantasievolle, vooruitstrevende technologie die inzittenden trakteert op een intense rijervaring. De on-board HMI-technologie (Human Machine Interface) is dusdanig ontworpen om aan alle wensen te voldoen van de progressieve automobilist die continu met de buitenwereld in contact wil staan en deze te betrekken bij een innovatieve driedimensionale rijervaring.

 

Kristalstructuur
Het instrumentarium bestaat uit een transparante bol die als een hologram lijkt te zweven. De combinatie van analoge en digitale informatie zorgt voor een functionele en verrassende gebruikservaring. De middenconsole heeft een duidelijke kristalstructuur waarin Lexus een hologram-achtig display van de airconditioning en het infotainmentsysteem heeft verwerkt die zowel voor bestuurder als passagier goed zichtbaar is.

 

Tot de verbeelding sprekende technologieën
De nieuwe Lexus UX Concept is voorzien van de nieuwste en meest tot de verbeelding sprekende technologieën. De onderscheidend ontworpen conceptcar is uitgerust met onder andere zelfdimmende, elektrochromatische ruiten. De traditionele buitenspiegels zijn vervangen door kleinere en slimmere e-mirror camera’s. Alle schakelaars in het interieur zijn bovendien elektrostatisch en geplaatst onder transparante covers. Aan de passagierskant van het dashboard zorgt een uitneembare soundbar voor een ongekende geluidservaring.

 

“Ons doel was om een nieuwe generatie compacte crossover te ontwikkelen. Een auto die de gebruiker als uniek ervaart door zijn indrukwekkende, innovatieve en driedimensionale en meeslepende technologie”, aldus Stephan Rasmussen, designer van ED2, het European Design Centre van Lexus.

 

Andere Lexus highlights in Parijs
Behalve de nieuwe UX Concept introduceert Lexus op de Autosalon van Parijs de vernieuwde Lexus IS die er zijn Europese première beleeft. Ook te zien zijn de nieuwe Lexus NX Sport Edition en de nieuwe luxueuze, high-performance premium coupé Lexus LC. Lexus toont eveneens de revolutionaire autostoel Lexus Kinetic Seat Concept met een spinnenwebpatroon dat zich aanpast aan het lichaam, de druk reduceert en optimale lichaamssteun biedt.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Lexus

Lexus autonieuws

Lexus is sinds 1989 wereldwijd de naam van zeer luxe klassewagens van het Toyota- concern. Vooral in de Verenigde Staten is het merk erin geslaagd een volwaardige concurrent te zijn voor gevestigde merken in dit segment als Mercedes-Benz en BMW. Hoe de naam 'Lexus' is ontstaan is niet helemaal duidelijk, het wordt wel gezien als een acroniem voor 'Luxury cars for EXport to the US'.
Meer Lexus nieuws
De nieuwe Lexus LS 500h

Lexus LC Convertible Regatta Edition

De Lexus UX 300e Electric

Lexus ES 300h nu bij de dealer

Nieuwe zeer complete Lexus UX 250h

Lexus betoverende versie van LC

Nieuwe Lexus RC F SPORT Black Edition

Lexus RX 450hL voor zeven personenAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com