Lexus LF-1 Limitless biedt onbegrensde luxe
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Lexus LF-1 Limitless biedt onbegrensde luxe

maandag 15 januari 2018 16:29:07

Lexus onthult de Lexus LF-1 Limitless. Met de stijlvol gelijnde conceptcar introduceert Lexus een nieuw segment, namelijk dat van een topklasse crossover met onbeperkte luxe. De Lexus LF-1 Limitless is een testcase van de laatste technologie en innovaties, en vertegenwoordigt het nieuwste Lexus design.

De nieuwe Lexus LF-1 Limitless beleeft zijn werelddebuut op de North American International Auto Show (13-28 januari 2018, Detroit). De luxe concept crossover biedt de keuze uit verschillende aandrijflijnen. De Lexus LF-1 Limitless kan een waterstofauto, hybride, plug-in hybride of volledig elektrische auto zijn.

 

Samoeraizwaard

Het design van de Lexus LF-1 Limitless komt van CALTY Design Research, Californië. De designers vonden inspiratie in het simpele doch elegante design van een samoeraizwaard. Het design combineert de organische vormen van vloeibaar metaal met de scherpe, agressieve lijnen van een traditioneel Japans zwaard, de ‘Katana’.

 

Prestaties en luxe van een limousine

“De Lexus LF-1 Limitless is onze visie op een nieuw type auto dat de praktische mogelijkheden van een crossover biedt, zónder afscheid te nemen van de prestaties en luxe van een limousine”, aldus Kevin Hunter, President van CALTY Design Research. “De Lexus LF-1 Limitless bevat inventieve technologie en bouwt een sterk emotionele band op met zijn bestuurder en passagiers door hun ervaringen met de auto te versterken.” Het krachtige profiel van de Lexus LF-1 Limitless doet denken aan dat van een Gran Turismo

 

Lage zithouding en achterwielaandrijving

Het krachtige profiel van de Lexus LF-1 Limitless doet denken aan dat van een Gran Turismo en niet zozeer aan dat van een stationwagen. Gecombineerd met de lage zithouding, achterwielaandrijving en grote 22-inch velgen, levert dit een zeer krachtige look op die geen misverstand laat bestaan over het hoge prestatieniveau. De lage daklijn en grote bodemvrijheid benadrukken dat de crossover prestatiegericht is en tegelijkertijd praktisch.

 

LED-verlichting heet bestuurder welkom

Lexus’ bekende ‘spindle’-grille maakt een belangrijk deel uit van het design. De ‘spindle’-vorm begint als het ware aan de achterzijde van de auto en gaat over in de voorzijde. De grille zelf heeft een driedimensionaal design met kleuren. LED-verlichting rond de grille licht op om de bestuurder bij de Lexus LF-1 Limitless welkom te heten.

 

Verwachtingen overtreffen

“Lexus modellen zoals de RX hebben bijgedragen aan de wereldwijde populariteit van luxe SUV’s. Met onze nieuwe concept crossover willen we de verwachtingen in het segment overtreffen door een hoge mate van dynamiek en bruikbaarheid te koppelen aan een spannender, meer emotioneel design”, vertelt Yoshihiro Sawa, President van Lexus International.

 

‘Muscle car’

Van opzij valt de vloeiende lijn op die van de motorkap tot aan de onderkant van de D-stijl loopt. De harmonieuze vorm hiervan staat in contrast met het meer uitgesproken design eronder, bijvoorbeeld dat van de geprononceerde, scherp gevouwen spatborden. Het design wordt naar achteren toe breder en gespierder. Het benadrukt de achterwielaandrijving waardoor de Lexus LF-1 Limitless wel wat weg heeft van een klassieke ‘muscle car’.

 

Dubbele spoiler

Aan de achterzijde valt de dubbele ‘splitspoiler’ op. De achterlichten zijn prominent gepositioneerd en lopen over de gehele breedte van de achterzijde. De grote achterruit strekt zich tot ver boven de passagiers achterin uit. Hierdoor genieten zij van een vrij uitzicht op de omgeving, ook dankzij de ‘splitspoiler’.

 

Japanse gastvrijheid – Omotenashi

Voor het interieur ambieerde CALTY een superieur comfort voor alle inzittenden. De Lexus LF-1 Limitless voldoet dan ook aan alle eisen van de ultieme Japanse gastvrijheid – Omotenashi. Het dashboard is dusdanig ontworpen dat de bestuurder zich optimaal kan concentreren. Traditionele toetsen en hendels hebben plaatsgemaakt voor bediening met gebaren. Alle passagiers genieten van opvallend veel beenruimte. De stoelen voor- en achterin zijn hetzelfde. Verder beschikken de inzittenden achterin over een eigen display voor onder meer de bediening van de airconditioning en het entertainment.

 

Stijlvolle sfeerverlichting

Sfeerverlichting speelt een belangrijke rol in het interieur van de Lexus LF-1 Limitless. Bij het indrukken van de startknop wordt stijlvolle sfeerverlichting geactiveerd die al naar gelang de rijmodus van kleur verschilt. De houten deurpanelen zijn voorzien van subtiele perforaties die in een verscheidenheid van kleuren verlicht zijn door miniatuur-LED’s.

 

De bestuurder kan handsfree rijden doordat sturen, remmen en accelereren elektronisch wordt aangestuurd (‘drive by wire)

 

Handsfree rijden – ‘drive by wire’

De bestuurder van de Lexus LF-1 Limitless kan in de zogeheten Chauffeur-rijmodus handsfree rijden doordat sturen, remmen en accelereren elektronisch wordt aangestuurd (‘drive by wire). Dit geldt ook voor de verlichting en signalering. In het geval de bestuurder zelf rijdt, kan hij zich volledig focussen op de weg omdat de bediening zich zoveel mogelijk op het stuurwiel bevindt.

 

Persoonlijke assistent

Het vierdimensionale navigatiesysteem fungeert ook als een persoonlijke assistent van de inzittenden. Het speelt in op de behoeften van de bestuurder en zijn passagiers door tussenstops, rustpauzes, restaurants langs de route en plekken om te kunnen tanken voor te stellen. Ook kan het systeem bijvoorbeeld hotelreserveringen maken. De informatie is terug te vinden op de displays voor- en achterin de auto, maar ook via de aanwezige smartphones in de auto.

Lexus LF-1 Limitless biedt onbegrensde luxe
Lexus visie op nieuwe ultraluxe crossover in topsegment
Lexus LF-1 Limitless biedt onbegrensde luxe
Werelddebuut op North American International Auto Show
Lexus LF-1 Limitless biedt onbegrensde luxe
Drive by wire-technologie en achterwielaandrijving
Lexus LF-1 Limitless biedt onbegrensde luxe
Vertegenwoordigt nieuwste Lexus design
Lexus LF-1 Limitless biedt onbegrensde luxe
Lexus LF-1 Limitless biedt onbegrensde luxe
Lexus LF-1 Limitless biedt onbegrensde luxe
Lexus LF-1 Limitless biedt onbegrensde luxe
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: Lexus LF-1 Limitless
Op beurs: North American International Auto Show 2018
Automerk: Lexus
Automodel: LF-1
Uitvoering: Limitless
Lengte: 5.014 mm
Breedte: 1.986 mm
Hoogte: 1.605 mm
Wielbasis: 2.974 mm

Lexus
Lexus is sinds 1989 wereldwijd de naam van zeer luxe klassewagens van het Toyota- concern. Vooral in de Verenigde Staten is het merk erin geslaagd een volwaardige concurrent te zijn voor gevestigde merken in dit segment als Mercedes-Benz en BMW. Hoe de naam 'Lexus' is ontstaan is niet helemaal duidelijk, het wordt wel gezien als een acroniem voor 'Luxury cars for EXport to the US'.
Meer Lexus nieuws
Lexus ES 300h nu bij de dealer

Nieuwe zeer complete Lexus UX 250hAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijkenAuto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI