Laurens van den Acker ontwerpt de Renault KWID Concept

Laurens van den Acker ontwerpt de Renault KWID Concept

woensdag 05 februari 2014 18:54:08

De Delhi Auto Show, die van 7 tot en met 11 februari plaatsvindt in India, staat voor Renault in het teken van de onthulling van de KWID Concept door Laurens van den Acker (Directeur Corporate Design). Dit bijzondere studiemodel combineert baanbrekende techniek met aansprekend design. De KWID Concept is ontworpen door een internationaal designteam. Het is het eerste studiemodel van Renault dat buiten Europa debuteert.


De KWID Concept onderstreept Renaults inzet voor nieuwe markten als India, die een belangrijke positie innemen in de wereldwijde verkoopstrategie van Renault. Het studiemodel is bovendien het bewijs dat het internationale designteam van Renault in staat is om compacte modellen te ontwerpen die ook ver buiten Europa de aandacht trekken. De Renault KWID Concept heeft een speelse, robuuste vormgeving, met de uitstraling van een stoere buggy. Hij is gebouwd in samenwerking met Renault Design India en ontworpen volgens de ‘Life Cycle’-designstrategie van Renault, ontwikkeld door Nederlander Laurens van den Acker.


Het bijzondere interieur is geïnspireerd op een vogelnest, waarbij de lucht van de airconditioning door de geperforeerde stoelen wordt geblazen. Het dashboard wordt gevormd door een groot TFT-beeldscherm dat toegang biedt tot uitgebreide connectiviteitsdiensten.


De opvallendste feature van de Renault KWID Concept is de zogenoemde Flying Companion. Dit is de eerste drone die optimaal samenwerkt met de auto en de bestuurder. De bestuurder kan de Flying Companion inzetten om bijvoorbeeld een verkeerssituatie te inspecteren en obstakels in het wegdek te observeren. Hij kan ook vanuit alle hoeken foto’s maken. De Flying Companion kan handmatig worden bediend en heeft ook een automatische stand die functioneert via het GPS-systeem.


Voor de aandrijving van de KWID Concept dient een 1,2-liter turbobenzinemotor, gecombineerd met een automatische EDC-transmissie met dubbele koppeling. De KWID Concept is echter ook volledig voorbereid op elektrische Z.E.-aandrijving.


Laurens van den Acker ontwerpt de Renault KWID Concept
Laurens van den Acker ontwerpt de Renault KWID Concept
Laurens van den Acker ontwerpt de Renault KWID Concept
Laurens van den Acker ontwerpt de Renault KWID Concept
Laurens van den Acker ontwerpt de Renault KWID Concept
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Renault

Renault autonieuws

Renault S.A. (Euronext: RNO) is een Franse fabrikant van personenauto's, bedrijfswagens, trucks, tractoren en vliegtuigmotoren. Het concern is opgericht door Louis Renault en is een groot gedeelte van zijn bestaan staatsbedrijf geweest, onder de naam R?gie Nationale des Usines Renault
Meer Renault nieuws
Update Renault Megane E-Tech onderweg

Warmte testrit voor nieuwe Kadjar

Nieuwe generatie Renault Kadjar bespioneerd

Nieuw model Renault Kadjar betrapt

Renault MEGANE eVISION showcar

Renault Twingo Electric vanaf € 20.590

De nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy-R

De nieuwe Renault KoleosAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com