Autosalon Geneve 2018
Lamborghini Terzo Millennio prototype op Autosalon

Lamborghini Terzo Millennio prototype op Autosalon

autosalon geneve 2018
maandag 05 maart 2018 18:45:25

De Terzo Millennio is het eerste Lamborghini-prototype met een elektrisch voortstuwingssysteem (het 2014 Lamborghini Asterion-prototype is een plug-in hybride). Het heeft vier elektromotoren, één op elk wiel, en supercondensatoren in plaats van batterijen om elektriciteit op te slaan. Het is ontworpen in samenwerking met het MIT (Massachusetts Institute of Technology).

Het lichaam is gemaakt van koolstofvezel en maakt deel uit van het opslagsysteem, hoewel Lamborghini niet uitlegt hoe. Er staat alleen dat het zo is ontworpen dat de centrale monocoque, ook gemaakt van koolstofvezel, het passagierscompartiment bevat, met twee stoelen en het energieopslagsysteem. Bovendien heeft het een zelfbeschermingssysteem dat, in het geval van een ongeluk, scheuren in de constructie detecteert en zichzelf kan repareren. Hiervoor voert een reeks microkanalen de nodige chemische producten uit om de spleet te vullen en de verspreiding van scheuren in gebieden die aan veel vermoeidheid zijn blootgesteld te voorkomen.

 

Lamborghini zegt dat hij vooral op zoek is naar het ontwikkelen van supercondensatoren als elementen voor energieopslag om de tekortkomingen van conventionele batterijen te leveren, zoals oplaadcycli en prestatieverlies als gevolg van veroudering.

 

De Terzo Millenio heeft vier elektromotoren, één in elk wiel dat volgens Lamborghini een aantal voordelen biedt ten opzichte van een verbrandingsmotor: hoog koppel, reversibiliteit, de mogelijkheid om energie door kabels te vervoeren in plaats van elementen mechanica en meer vrijheid voor ontwerpers en aerodynamica.

 

Geen details over het interieur. Het merk zegt alleen dat het «virtuele instrumentatie» heeft (we weten niet of het verwijst naar het bedieningspaneel of een informatiesysteem geprojecteerd op de voorruit) en «piloted driving simulation». Als we de verklaring begrijpen, kan de auto op een autonome manier een circuit afleggen om de bestuurder de beste route te leren en vervolgens een "ghost car" laten zien om zijn pad tijdens het rijden te volgen, zoals in een videogame.


Lamborghini Terzo Millennio prototype op Autosalon
Lamborghini Terzo Millennio prototype op Autosalon
Lamborghini Terzo Millennio prototype op Autosalon
Lamborghini Terzo Millennio prototype op Autosalon
Lamborghini Terzo Millennio prototype op Autosalon
Lamborghini Terzo Millennio prototype op Autosalon
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Lamborghini

Lamborghini autonieuws

Ferruccio Lamborghini heeft zijn fortuin voornamelijk vergaard in de tractorenfabricage in Itali? en Spanje. Hij was begin jaren zestig een bon-vivant met een passie voor snelle wagens en bezat daarvan een aanzienlijke collectie. Lamborghini had onder andere een splinternieuwe Ferrari die in ??n jaar tijd viermaal terug naar de fabriek moest wegens gebreken.
Meer Lamborghini nieuws
Lamborghini Urus EVO is bikkelhard

Lamborghini Urus onderweg naar Autosalon

Lamborghini Huracan LP 610-4 Spyder met softtop

Lamborghini Aventador SV Roadster betrapt

Lamborghini komt met een luxueuze SUV

Lamborghini Huracan SV ook in testfase

Lamborghini Aventador SV Roadster test begonnen

Lamborghini Aventador LP 750-4 SuperveloceAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com