Lamborghini Huracan LP 610-4 Spyder met softtop

Lamborghini Huracan LP 610-4 Spyder met softtop

IAA autoshow frankfurt 2015
donderdag 17 september 2015 20:09:59

Automobili Lamborghini presenteert op de Frankfurt International Motor Show (IAA) de Huracán LP 610-4 Spyder. Deze open versie van de Huracán LP 610-4 combineert de kracht en prestaties van de coupé met de emotie en het plezier van ‘top down’ rijden.

De lichtgewicht elektrohydraulische softtop geeft de nieuwe Lamborghini zijn geheel eigen ‘presence’, zowel met de top open als dicht, en combineert maximaal comfort voor de bestuurder met een compromisloze handling en bijpassende prestaties.

 

Cylinder on demand

De natuurlijk aanzuigende 5.2-liter V10-motor genereert 449 kW/610 pk en 560 Newtonmeter aan trekkracht bij 6.500 tpm. Daarmee sprint de Huracán LP 610-4 Spyder in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u en klokt hij een topsnelheid van 324 km/u. Daarnaast vertrouwt de Spyder al op de nieuwe technologische features voor de Modeljaar 2016 Huracán-familie. Dat betekent bijvoorbeeld ‘cylinder on demand’ in combinatie met ‘stop start’ en een nieuwe, elektronisch gestuurde all-wheel-drive setup voor een nog betere wegligging.

 

De Spyder weegt leeg slechts 1.542 kg, wat resulteert in een vermogen-gewichtverhouding van 2,53 kg per pk. Op het gebied van downforce scoort de Huracán Spyder 50% beter dan zijn voorganger – de Gallardo. Met de softtop dicht noteert hij bovendien een zeer lage luchtweerstandcoëfficiënt, waardoor windgeruis nagenoeg geheel wordt geëlimineerd.

 

De elektrohydraulisch functionerende kap opent en sluit zich via een knop op de tunnelconsole binnen slechts 17 seconden en tot een snelheid van 50 km/u. Ongeacht of de softtop geopend of gesloten is, kan de bestuurder de achterruit ook elektronisch openen. Dicht fungeert de ruit als een windscherm, open heeft hij de functie van een versterker en brengt hij de unieke sound van de atmosferische V10 ongefilterd het interieur in.

 

Lichtgewicht softtop

De softtop van de Huracán Spyder is beschikbaar in drie kleuren: zwart, bruin en rood. Zelfs met de top dicht verschillen de lijnen van de Spyder aanzienlijk ten opzichte van die van de coupé. Naast een lengte van 4,46 meter en een breedte van 1,92 meter is de Lamborghini Huracán Spyder slechts 1,18 meter hoog. De lichtgewicht softtop gaat in dichte positie naadloos op in het silhouet van de Spyder. Wanneer het dak open is, en is opgeborgen in de meest efficiënt mogelijke ruimte, behoudt de Spyder een ideaal zwaartepunt en onthult hij het sportieve en krachtige lijnenspel van de open Huracán. Verzonken, automatisch geactiveerde safety bars voorkomen daarbij dat de looks van de open auto verstoord worden.

 

Designvinnen

Lamborghini heeft daarnaast een speciale designoplossing gevonden voor wanneer de kap geopend is. Tijdens de ‘openingsprocedure’ verschijnen twee beweegbare vinnen. Ze rijzen omhoog vanuit de opbergruimte voor de softtop en geven de Spyder een geheel eigen design. De vinnen benadrukken de lage en krachtige verschijning van de auto en lopen vanachter de rugleuning van de stoelen door naar de achterkant van de auto.

 

Een geïntegreerde luchtopening beperkt turbulentie rondom het hoofd van de inzittenden tijdens open rijden. Voor nog meer comfort beschikt de auto over twee extra, uitneembare windvangers.

 

Voorjaar 2016 leverbaar

De Huracán Spyder LP 610-4 – het getal ‘610’ verwijst naar het vermogen, de ‘4’ naar de vierwielaandrijving – wordt gebouwd in Automobili Lamborghini’s moderne fabriek in Sant’Agata Bolognese. De auto wordt in het voorjaar van 2016 leverbaar, de Nederlandse prijs van de Huracán Spyder LP 610-4 volgt in aanloop naar de marktintroductie.


Lamborghini Huracan LP 610-4 Spyder met softtop
Lamborghini Huracan LP 610-4 Spyder met softtop
Lamborghini Huracan LP 610-4 Spyder met softtop
Lamborghini Huracan LP 610-4 Spyder met softtop
Lamborghini Huracan LP 610-4 Spyder met softtop
Lamborghini Huracan LP 610-4 Spyder met softtop
Lamborghini Huracan LP 610-4 Spyder met softtop
Lamborghini Huracan LP 610-4 Spyder met softtop
Lamborghini Huracan LP 610-4 Spyder met softtop
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Lamborghini

Lamborghini autonieuws

Ferruccio Lamborghini heeft zijn fortuin voornamelijk vergaard in de tractorenfabricage in Itali? en Spanje. Hij was begin jaren zestig een bon-vivant met een passie voor snelle wagens en bezat daarvan een aanzienlijke collectie. Lamborghini had onder andere een splinternieuwe Ferrari die in ??n jaar tijd viermaal terug naar de fabriek moest wegens gebreken.
Meer Lamborghini nieuws
Lamborghini Urus EVO is bikkelhard

Lamborghini Terzo Millennio prototype op Autosalon

Lamborghini Urus onderweg naar Autosalon

Lamborghini Aventador SV Roadster betrapt

Lamborghini komt met een luxueuze SUV

Lamborghini Huracan SV ook in testfase

Lamborghini Aventador SV Roadster test begonnen

Lamborghini Aventador LP 750-4 SuperveloceAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2023 Contact: Autoliefhebber.com