Koolstofvezel velg Ford GT

Koolstofvezel velg Ford GT

woensdag 18 mei 2016 14:10:20

Nieuwe Ford GT leverbaar met de nieuwste generatie, ultralichte koolstofvezel velgen; nieuwe afwerking in blanke lak zorgt voor zichtbaarheid van koolstofvezels Koolstofvezel velg op de GT bevat nieuwe, geavanceerde vezel en kunstharsverbindingen en maken complexere velgvormen mogelijk Ford GT is tweede model dat profiteert van de voordelen van koolstofvezel velgen na Ford Shelby® GT350R Mustang Ford laat de ontwikkeling van zowel de Ford GT als de Ford GT raceauto zien in vijfdelige YouTube documentaire: http://bit.ly/1SUYRlD Ford heeft 6506 volledig ingevulde Ford GT aanvragen ontvangen van mensen die graag 1 van de 500 exemplaren uit de eerste twee productie jaren zouden willen bezitten

"Ford was de pionier door als eerste fabrikant standaard koolstofvezel velgen aan te bieden. Dit werd gedaan voor de Shelby GT350R Mustang", vertelt Dave Pericak, global director van Ford Performance. "En nu beschikt de Ford GT optioneel over de nieuwe generatie koolstofvezel velgen. De geavanceerde kunsthars- en vezeltechnologie die hiervoor wordt gebruikt, biedt onze ontwerpers niet alleen meer vrijheid, maar maakt ook de weefpatroonstructuur van het materiaal zichtbaar."

 

In tegenstelling tot de zwart gelakte koolstofvezel velgen van de Shelby GT350R, worden de velgen van de Ford GT geleverd in twee afwerkingen: met een matte of een glanzende blanke lak waardoor de schitterende weefpatroonstructuur van de koolstofvezels zichtbaar is. Beide varianten passen perfect bij de twee afwerkingen van de dorpels, het dashboard en de luchtroosters van de GT; waarin de koolstofvezels ook zichtbaar zijn.

 

In samenwerking met leverancier en partner Carbon Revolution zijn de nieuwe velgen ontwikkeld op basis van de nieuwste generatie vezel- en kunstharstechnologie. Deze biedt de ontwerpers meer flexibiliteit en dat is te zien aan de vloeiender en complexere vormgeving van de spaken.

 

 

 

 

Hoe lichter hoe beter

Een koolstofvezel velg biedt een groot aantal voordelen ten opzichte van een traditionele aluminium velg, zoals gewichtsbesparing en verbeterde rijdynamiek en -eigenschappen. Dit maakt dit innovatieve materiaal perfect voor de nieuwe Ford GT.

 

Behalve dat het materiaal zorgt voor een reductie van het totale voertuiggewicht, wat leidt tot een snellere acceleratie, betere remprestaties en meer dynamiek, resulteren de oersterke en lichte eigenschappen van koolstofvezels ook in een lager onafgeveerd gewicht en minder rotatietraagheid. En dit draagt weer bij tot een positieve uitwerking op de wielophanging, de rijeigenschappen en de dynamiek.

 

De Ford GT wordt standaard geleverd met ultralichte 10-spaaks aluminium supercar-velgen met de maten 8,5 x 20" voor en 11,5 x 20" achter. De optionele koolstofvezel velgen op de Ford GT hebben dezelfde maten, maar zijn structureel stijver en hebben per velg ruim een kilo minder onafgeveerd gewicht. Vergeleken met de al ultralichte standaardvelgen, is de massatraagheid door deze gewichtsbesparing met maar liefst 25 procent verminderd.

 

Door een lichtere velg is de wielophanging beter in staat om de eraan bevestigde hardware in bedwang te houden en is het constante contact met het wegdek verbeterd. Dit biedt de bestuurder meer grip en een betere voertuigbeheersing. Elke ronddraaiende velg werkt ook als een gyroscoop, waardoor een lichtere velg het stuurgevoel en de dynamiek kan verbeteren. Het kost namelijk minder energie om te accelereren of om de velgen te laten draaien zodat de respons van de auto verbeterd wordt. Aangezien er minder energie nodig is om de velg te laten draaien, wordt ook de voertuigefficiëntie verbeterd.

 

De voordelen die de optionele koolstofvezel velg biedt op belangrijke punten, te weten gewichtsbesparing, voertuigdynamiek, geluid, trillingen, stugheid en rijeigenschappen, maakt hem tot de perfecte innovatieve aanvulling op de Ford GT.

 

Ford GT documentaire “The Return”

Ford laat in de vijfdelige documentaire “The Return” zien hoe de Ford GT en de Ford GT raceauto van “A” tot “Z” zijn ontwikkeld. Onlangs bracht Ford Performance aflevering drie (Let’s Race) van de documentaire uit: http://ford.to/1WCgZHq

 

Ongekende belangstelling Ford GT

In een maand tijd heeft Ford 6.506 volledig ingevulde aanvragen ontvangen van mensen die graag een Ford GT zouden willen aanschaffen. Honderden van de aanvragen gingen gepaard met een videoboodschap, waarmee de geïnteresseerden hopen meer kans te maken op 1 van de 500 exemplaren van de nieuwe Ford GT die in de eerste twee jaar van de productie zullen worden gebouwd.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Ford

Ford autonieuws

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of ge´ntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911
Meer Ford nieuws
nieuwe foto's vernieuwde Ford Focus

Ford Everest komt naar Europa

Ford Ranger prototypes in Europa

Ford Evos niet shanghai only?

Ford Fiesta facelift spyshots

Ford Focus Active Wagon betrapt

Ford Focus tijdens wintertesten

Line-up Ford Puma uitgebreid met STAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com