Kia Soul EV compleet elektrisch vanaf september in ons land
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Kia Soul EV compleet elektrisch vanaf september in ons land

woensdag 30 juli 2014 18:36:35

In september maakt de Kia Soul EV zijn opwachting in Nederland. De compleet elektrisch aangedreven Soul EV wordt in ons land leverbaar via geselecteerde Kia-dealers. Voor een prijs van € 32.995,- en slechts 4% fiscale bijtelling voor zakelijke rijders biedt Kia met de Soul EV een meer dan compleet uitgeruste elektrische auto. Als ’s werelds eerste volledig elektrische SUV is de Soul EV uniek in zijn soort.  

 

De Soul EV is voorzien van een 81,4 kW (110 pk) sterke elektromotor met een koppel van 285 Nm dat direct vanuit stilstand voorhanden is. De Soul EV onderscheidt zich dan ook door vlotte prestaties, waaronder een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 11,2 seconden. Dankzij een batterijcapaciteit van 27 kWh heeft de Soul EV volledig opgeladen een gecombineerde actieradius (NEDC) van 212 kilometer, wat in de praktijk neerkomt op ongeveer 160 kilometer. Daarmee komt de Soul EV aanzienlijk verder dan veel directe concurrenten in dit segment van elektrische auto’s.

 

Kia heeft de Soul EV vanaf de basis als elektrische auto ontwikkeld. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het batterijpakket dat in de bodem van de auto is geïntegreerd. Die constructie komt de stabiliteit van de auto ten goede vanwege het lage zwaartepunt  en beperkt de interieurruimte nauwelijks.

 

Op- en bijladen van het batterijpakket van de Kia Soul EV kan via een laadpaal, een  wandbox of een regulier stopcontact. De elektrische Soul beschikt in de neus over twee aansluitingen die door een van binnenuit te openen afdekklep aan het oog worden onttrokken. Bovendien wordt de Soul EV standaard geleverd met twee verschillende stekkers: één voor laadpaal en wandbox en één voor een normaal stopcontact. De laadtijd van een volledige batterijlading varieert van 14 tot 15 uur via een normaal stopcontact (3,6 kW) tot 4 à 5 uur via een wandbox (6,7 kW). Via een laadpaal behoort ook snelladen standaard tot de mogelijkheden. Hiermee wordt 80% van de batterijcapaciteit bereikt in 60 minuten bij 20 kW of 30 minuten bij 50 kW.

 

EcoElectric-innovaties

Uiterlijk onderscheidt de Kia Soul EV zich nadrukkelijk door nieuwe stylingdetails, speciaal voor deze elektrische Soul ontwikkelde kleurschema’s, LED-achterlichten, speciale lichtmetalen velgen met aerodynamisch geoptimaliseerde wieldeksels, extra lage-rolweerstandbanden en een EcoElectric-embleem op de zijschermen.

 

Ook het interieur van de Soul EV heeft een duurzame uitstraling gekregen, mede dankzij het gebruik van lichte tinten en de toepassing van ecologische en biomaterialen voor het dashboard, de stoelen en de bekledingsstoffen. Bovendien vertrouwt de Soul EV in het interieur over tal van innovatieve technologieën. Voorbeelden daarvan zijn het Dual Zone Climate Control systeem, dat met het oog op energiebesparing ook een ‘Driver only’ functie heeft, en het navigatiesysteem, dat ook de dichtstbijzijnde publieke laadpunten weergeeft. Daarnaast is de auto uitgerust met een warmtepomp die er voor zorgt dat de warmte die o.a. wordt gegenereerd door de elektromotor en de andere elektronische apparatuur wordt opgevangen en gebruikt voor het verwarmen van het interieur. Om de batterij tijdens het rijden niet teveel te belasten door de climate control, kan deze ingesteld worden om op gewenste tijden het interieur van de auto alvast te verwarmen of te koelen wanneer deze is aangesloten op de lader. Tot slot is de luchtinname voor koelen en verwarmen zodanig afgeregeld dat het klimaat in de auto aangenaam blijft, maar er veel minder lucht van buiten naar binnen komt. Hierdoor is er veel minder energie nodig om het interieur te verwarmen of te koelen.

 

Eén luxe uitvoering: Soul EV ExecutiveLine

De Kia Soul EV wordt vanaf september leverbaar in Nederland via geselecteerde Kia-dealers, in één complete, luxueuze uitvoering: de ExecutiveLine. Dit topmodel vertrouwt standaard ondermeer op Dual Zone Climate Control, cruise control, een Smart key en start/stop knop, LED-dagrijverlichting en –achterlichten, een 8 inch full-map navigatiesysteem met achteruitrijcamera, elektrisch bedienbare ramen voor/achter, elektrisch bedienbare, verwarmbare en inklapbare buitenspiegels, een 3,5 inch OLED Supervision instrumentarium, stoelverwarming, leerafwerking voor het stuur en de deurpanelen, en 16 inch lichtmetalen velgen met wieldeksels.

De Nederlandse prijs van de volledig elektrische Kia Soul EV ExecutiveLine bedraagt € 32.995,-. Zakelijke rijders profiteren met de Soul EV van de laagste fiscale-bijtellingcategorie van 4%, wat overeenkomt met een netto maandlast van slechts € 46,-*. De ‘full operational’ leaseprijs van deze elektrisch aangedreven Soul is € 559,- ex. BTW op basis van een looptijd van 60 maanden/100.000 km.

Fiscaal aantrekkelijk voor ondernemers

Daarnaast kunnen ondernemers bij aanschaf van een Kia Soul EV gebruikmaken van gunstige fiscale regelingen als de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). Met de MIA-regeling kan bijvoorbeeld 36% van de aanschafkosten, inclusief een eventuele laadpaal of wandbox, worden afgetrokken van de bedrijfswinst vóór belastingen. Daarnaast biedt de VAMIL Soul EV-kopers de mogelijkheid om 75% van het investeringsbedrag op een willekeurig moment af te schrijven.

Unieke garantie

Net als alle Kia-modellen profiteert de Soul EV van de unieke 7 jaar/150.000km fabrieksgarantie van Kia. Uiteraard is de garantie ook van toepassing op het batterijpakket van de Soul EV.

Kia Soul EV compleet elektrisch vanaf september in ons land
Kia Soul EV compleet elektrisch vanaf september in ons land
Kia Soul EV compleet elektrisch vanaf september in ons land
Kia Soul EV compleet elektrisch vanaf september in ons land
Kia Soul EV compleet elektrisch vanaf september in ons land
Kia Soul EV compleet elektrisch vanaf september in ons land
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: Kia Soul EV
Automerk: Kia
Automodel: Soul
Uitvoering: EV
Modeljaar: 2014
Bijtelling: 4%
Prijs (1): 32.995
Leaseprijs (full operational lease): 559,- per maand
Vermogen - Elektromotor: 110 pk
Maximale koppel - Elektromotor (Nm): 285 Nm
0 - 100 km/u: 11.2 seconden
Actieradius elektromotor (NEDC): 160 km
Oplaadtijd Standaard (AC): 14 tot 15 uur via een normaal stopcontact (3,6 kW) tot 4 5 uur

Kia
Kia is een Zuid-Koreaans automerk, dat deel uit maakt van de Hyundai Motor Company. Kia houdt zich tegenwoordig bezig met de ontwikkeling en producties van eigen personenauto's en bedrijfswagens. Het merk heeft op dit moment drie fabrieken in Zuid-Korea, en heeft onlangs een fabriek in Slowakije in gebruik genomen.
Meer Kia nieuws
Kia e-Niro met 485 kilometer range

Kia Ceed vanaf 4 juli in de showroomAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI