Kia GT concept car op Autosalon Frankfurt

Kia GT concept car op Autosalon Frankfurt

maandag 22 april 2013 21:21:45
De Kia GT beleeft zijn wereldpremière in Frankfurt en staat centraal op de Kia-stand. Chief Design Officer Peter Schreyer onthulde de elegante, gespierde vierdeurs sportsedan met achterwielaandrijving, een primeur voor Kia.

"Het maakt niet uit vanuit welke hoek je naar de Kia GT kijkt, hij staat bol van de energie en is klaar om uit de startblokken te komen," verklaart Peter Schreyer. "Ik ben van mening dat dit studiemodel een sterk statement van Kia vormt en aangeeft dat we er klaar voor zijn om een compleet nieuw hoofdstuk aan ons merk toe te voegen."

De conceptauto heeft de klassieke lay-out van een high-performance sedan, met de motor voorin en achterwielaandrijving, wat zorgt voor zeer afwijkende proporties ten opzichte van die van een voorwielaangedreven auto. De GT bood Kia de mogelijkheid om spannende nieuwe stijlthema's te onderzoeken: de verlengde motorkap, de voorwielen die zo ver mogelijk naar de voorzijde van de auto zijn opgeschoven, het cab-rearward design met krachtige schouders en een fast-back achterkant.

Onder de motorkap van de GT huist een 3.3-liter turbo Lambda V6 GDI (Gasoline Direct Injection) motor die 395 pk en een koppel van 534 Nm levert. Het vermogen wordt via een achttraps automaat overgebracht op de achterwielen.

De voorportieren en 'suicide' achterportieren openen in een lichte opwaartse hoek, met een gemakkelijke toegang tot het ruime en lichte interieur tot gevolg. Het interieur onderscheidt zich door een ruim en helder compartiment met plaats voor vier inzittenden, wat met name te danken is aan de lange wielbasis (2.860mm) en de lage uitstraling (de hoogte bedraagt slechts 1.380mm) van de Kia GT.

Onder Schreyer's leiding heeft Kia's Europese designteam een studiemodel gecreëerd dat gracieus en gespierd is en dat zelfvertrouwen uitstraalt, maar dat tegelijkertijd niet agressief of 'over the top' is. De focus op dynamiek en snelheid wordt versterkt door het aeronautische thema dat in veel features van de GT terugkomt


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Kia

Kia autonieuws

Kia is een Zuid-Koreaans automerk, dat deel uit maakt van de Hyundai Motor Company. Kia houdt zich tegenwoordig bezig met de ontwikkeling en producties van eigen personenauto's en bedrijfswagens. Het merk heeft op dit moment drie fabrieken in Zuid-Korea, en heeft onlangs een fabriek in Slowakije in gebruik genomen.
Meer Kia nieuws
Kia Niro 2022 speelt in sneeuw

Eerste beelden nieuwe Hyundai KONA N

De nieuwe Kia EV-cross-over

2022 model Kia Niro begint test

De volgende generatie Kia Sportage

Kia e-Niro met 485 kilometer range

Kia Ceed vanaf 4 juli in de showroom

Vernieuwde Kia SportageAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com