zelfrijdende auto die door een blinde bocht kan 'kijken'
Jaguar kijkt door een blind bocht!

Jaguar kijkt door een blind bocht!

vrijdag 20 april 2018 14:22:57

Jaguar Land Rover neemt het voortouw voor het ontwikkelen van betere en vooral veiligere autonoom rijdende auto's. Voertuigen die nog sneller en vroeger kunnen anticiperen op onverwachte verkeerssituaties, doordat zij door obstakels of een blinde bocht kunnen 'kijken'.

De Britse autoproducent neemt de leiding in het zogenaamde AutopleX project, waarvoor omgerekend bijna 5,4 miljoen euro is uitgetrokken. Het onderzoek richt zich op connectiviteit en live mapping, dus het koppelen van data van zelfrijdende voertuigen en actuele verkeers- en wegeninformatie. Daarmee moeten autonome auto's effectiever kunnen inspelen op andere weggebruikers en obstakels die zich buiten het blikveld van camera- of radarsystemen bevinden. Zodat de voertuigen straks in staat zijn om complexe situaties, zoals op rotondes, aan te kunnen.

 

Chris Holmes, Connected and Autonomous Vehicle Research Manager at Jaguar Land Rover: "This project is crucial in order to bring self-driving cars to our customers in the near future. Together with our AutopleX partners, we will merge our connected and autonomous research to empower our self-driving vehicles to operate safely in the most challenging, real-world traffic situations. This project will ensure we deliver the most sophisticated and capable automated driving technology."

 

Jaguar Land Rover is al volop bezig met het ontwikkelen van technologie voor volledig of gedeeltelijk autonoom rijdende auto's, maar wel zo dat bestuurders de keuze hebben tussen zelf rijden of zich laten rijden. Het behouden van een fijne en veilige rijbeleving staat voorop. De autoproducent beoogt het vertrouwen in de zelfrijdende auto te vergroten bij dagelijks gebruik, zowel op de weg als offroad en onder alle weersomstandigheden.

 

Bij AutopleX wordt de benodigde technologie ontwikkeld met simulatie en met testen op de openbare weg, zowel op snelwegen als in de stad, in de omgeving van de West Midlands. Het project wordt mede gedragen door Highways England, INRIX, Ricardo, Siemens, Transport for West Midlands en WMG van de University of Warwick.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Jaguar

Jaguar autonieuws

Jaguar Cars is een autofabrikant uit Engeland die zich met name toelegt op de productie van luxe auto's. De Ford Motor Company heeft Jaguar Cars in december 1990 overgenomen, en het merk naast Volvo personenauto's, Land Rover en Aston Martin ondergebracht in de Premier Automotive Group. In 2007 werd het merk samen met Land Rover ondergebracht bij de Indiase autofabrikant Tata.
Meer Jaguar nieuws
De zeldzame Jaguar XK120 uit 1950 te koop

De nieuwe Range Rover Sport

Nieuwe Jaguar E-Pace vanaf  57.662

Jaguar SUV krijgt een opfrisbeurt

Jaguar F-Pace model 2021 betrapt

Jaguar I-PACE EV320

Jaguar Project 8 snelste Jaguar ooit

Jaguar F-Pace SVR is sportauto in SUV-verpakkingAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2024 Contact: Autoliefhebber.com