Jaguar I-PACE concept is elektrische sport-SUV

Jaguar I-PACE concept is elektrische sport-SUV

dinsdag 15 november 2016 08:51:10

De Jaguar I-PACE Concept is een van de opvallendste conceptauto’s van Jaguar ooit. De designers en ingenieurs maakten optimaal gebruik van de vrijheid die elektrische aandrijving biedt om de auto geheel nieuwe proporties te geven. Het resultaat is een uitzonderlijk, geavanceerd ‘cab-forward’ design – geïnspireerd op dat van de C-X75 – met de vloeiende vormen van een coupé.

Dergelijke dynamische proporties zijn alleen mogelijk als bij het design tot op de laatste millimeter de vormgevingsvoordelen van een elektrische aandrijflijn worden benut. Daarom heeft de I-PACE Concept zo’n totaal vernieuwend uiterlijk en geeft hij op een heel eigen manier uitdrukking aan Jaguars kenmerkende premium afwerking en Brits vakmanschap.

 

Omdat geen rekening hoefde te worden gehouden met ruimte voor een verbrandingsmotor en een transmissietunnel konden de designers de interieurruimte verder naar voren plaatsen, de wielbasis verlengen en de overhangen voor en achter inkorten. De carrosserie is daardoor aerodynamischer en gespierder vormgegeven. Het concept biedt extra interieurruimte, meer stabiliteit en beter zicht op de weg.

 

De I-PACE Concept heeft qua vormgeving veel gemeen met de superauto C-X75 met middenmotor: de ver naar voren geplaatste cabine, de bolling van de voorspatborden, de gespierde taillelijn aan de achterzijde en de grote wielen. Desondanks neemt de I-PACE Concept niet meer plaats in dan een conventionele middenklasse-SUV. Dankzij de lange wielbasis van 2.990 mm is het interieur ruim: de ruimte voor de achterpassagiers is nagenoeg even groot als die in fullsize SUV’s en topklasse-sedans.

 

Zijaanzicht

Met zijn gestroomlijnde vorm, grote wielen en gespierde taillelijn is de I-PACE Concept een elektrische auto van de nieuwe generatie. Dit model combineert de traditionele kenmerken van Jaguar met een nieuwe dynamische, krachtige en innovatieve stijl, die verwijst naar de moderne elektrische aandrijflijn.

 

De lage motorkap loopt vloeiend over in de schuine, gebogen voorruit. In combinatie met de vormen van de zijruiten oogt de I-PACE Concept als een supersportauto. De coupé-achtige daklijn komt laag over bij de grote, uitgebouwde wielkasten. Dat geeft de carrosserie extra dynamiek, die nog versterkt wordt door de naar binnen lopende taillelijn. De extra gespierde looks benadrukken het sportieve karakter van de I-PACE Concept.  Forse 23-inch Nighthawk-wielen met banden in de maat 265/35 R23 accentueren dat beeld alleen maar nog meer. De wielen zijn gespoten in de kleur Technical Grey met Gloss Black details en een gepolijste afwerking.

 

De hechte samenwerking tussen de design- en aerodynamicateams leidde niet alleen tot een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,29 – uitzonderlijk laag voor een auto in dit segment – maar ook tot technologische details als verzonken deurgrepen die alleen naar buiten komen als dat nodig is. De fraai gestroomlijnde dorpels geleiden de luchtstroom efficiënt langs de wielen.

 

Vooraanzicht

De Jaguar I-PACE Concept straalt kracht uit met zijn lage motorkap en brede, ronde wielkasten – de elegantie van een sportauto gemixt met de stoere uitstraling van een SUV. Een brede grille met glanzend zwart honingraatpatroon is niet alleen een Jaguar-kenmerk, maar zorgt ook voor optimale aerodynamica. De luchthapper op de motorkap is geïnspireerd op die van de C-X75 en draagt ook bij aan de lage luchtweerstand. De ranke led-koplampen met Jaguars kenmerkende dagrijverlichting in dubbele J-vorm completeren de scherpe lijnen van de I-PACE.

 

Achteraanzicht

Ook aan de achterzijde versterken de lijnen de dynamiek van de I-PACE. De slanke achterspoiler van composietmateriaal accentueert de efficiency en het sportieve karakter, en beperkt lift op hogere snelheden zonder de luchtweerstand te verhogen.

 

De vlakke achterruit is zeer gestroomlijnd en voorzien van een coating die een achterwisser overbodig maakt. Het hoekige aanzicht schuin van achter straalt kracht en efficiency uit. Fraaie vormgeving en functionaliteit gaan uitstekend samen. De opvallende styling van de achterkant accentueert de korte overhang en de grote wielen en zorgt ook voor een betere luchtstroming bij hoge snelheid.

 

De ventilatieopeningen aan de achterzijde zijn stilistische vervangers van de uitlaten. Deze openingen verminderen turbulentie als gevolg van de wielkasten. Ook de diffuser achter draagt bij aan de optimale aerodynamica en wekt de indruk dat de auto nóg lager bij de grond staat.

 

De led-achterlichten lijken met hun ronde vormen op die van andere Jaguars, maar zijn strak omkaderd voor een scherpe, technische look. Een breed, hoog geplaatst derde led-remlicht is in de vorm van de achterspoiler geïntegreerd en alleen zichtbaar tijdens remmen.

 

INTERIEURDESIGN

De vijfpersoons I-PACE Concept is ook illustratief voor Jaguars toekomstvisie op interieurdesign. Het toont een mix van vooruitstrevende technologie en gebruik van traditionele materialen. Ook demonstreert de I-PACE Concept hoeveel interieurruimte mogelijk is met een elektrische aandrijflijn en een ‘cab-forward’-design.

 

‘Our brief was to create a spacious performance SUV that could comfortably carry five people. Otherwise we had a clean sheet of paper. To deliver this, we embraced the freedom that electrification offers designers.

 

The electric powertrain and the cab-forward layout positions the driver further forward, increasing the space for row-two occupants. This also allows the 530-litre luggage compartment volume without compromising the dramatic silhouette.’

Ian Callum, Director of Design, Jaguar

 

Het op de bestuurder gerichte dashboard, het design van de intuïtieve interfaces en de moderne materialen demonstreren op innovatieve wijze Jaguars vakmanschap en verfijning.

 

De bestuurder en de voorpassagier zitten lager dan in conventionele SUV’s. Deze positie noemt Jaguar ‘Sports Command’. De lage zit is als in een sportauto, met het bijbehorende gevoel van controle en wegcontact.

 

Door de ver naar voeren gesitueerde passagiersruimte van de I-PACE Concept, het lage front en de korte overhang voor en achter heeft de bestuurder optimaal zicht op de weg en de directe omgeving van de auto. De voorspatborden markeren de hoeken van de carrosserie, zodat de bestuurder de auto perfect kan positioneren in bochten.

 

Direct bij het openen van het portier valt op hoe breed het ruimtelijke interieur is. Dat komt door de schuine positie van de middenconsole en het innovatieve interieurdesign. Het instrumentenpaneel is relatief laag geplaatst. De horizontale belijning en de minimalistische knoppen benadrukken de interieurruimte. De middenconsole valt op door de twee gebogen metalen steunen die de opening naar de bergruimte onder het bedieningspaneel markeren – een designthema dat terugkomt in andere toekomstige modellen van Jaguar. In de steun aan de bestuurderskant zitten de knoppen voor de bediening van de transmissie: vooruit, neutraal, parkeerstand en achteruit. Een keuzepatroon zoals in conventionele auto’s met een automatische transmissie.

 

In het interieur heeft Jaguar hoogwaardige, natuurlijke materialen toegepast. Het grote vakmanschap dat het interieur uitstraalt zorgt voor een sfeer van luxe en duurzaamheid. Er zijn diverse bekledingsmaterialen. De voorkant van de stoelen is bekleed met Windsor-leder, bewerkt met het ruitmotief dat kenmerkend is voor Jaguar en dubbel gestikt met in kleur contrasterend draad en aan de randen afgewerkt met gekleurd koolstofvezel. De achterzijde van de stoelen is bekleed met Moonstone Alcantara. De portieren bieden dezelfde contrasterende structuren, met aluminium, Alcantara en donker walnotenhoutfineer. De panelen van de speakers zijn geïntegreerd in de portiergrepen en voorzien van diamantachtig reliëf dat ook weer een verwijzing is naar het ruitmotief van Jaguar-interieurs.

 

Het lange glazen panoramadak sluit naadloos aan bij de voorruit en zorgt voor een licht interieur. Het glas van het dak heeft eveneens een ruitpatroon. ’s Nachts zorgt de in het glazen dak geïntegreerde led-verlichting voor verbluffende lichteffecten.

 

PRACHTIGE DETAILS

De Jaguar I-PACE is bovenal een rijdersauto, maar het interieur is zo verfijnd afgewerkt dat het alle inzittenden het gevoel geeft dat ze in een bijzonder voertuig hebben plaatsgenomen. Luxueuze, moderne materialen, perfect afgewerkte oppervlakken en verfijnde afwerking komen overal in de auto voor. We noemen er een aantal:

  • Touchscreeninterfaces en prettig aanvoelende draaiknoppen met een geribbelde metalen rand weerspiegelen de mix van vooruitstrevende technologie en traditioneel vakmanschap. De draaiknoppen zijn voorzien van een rand die met de grootste precisie is gemaakt van aluminium. De knoppen bevatten een high-definition display om het kiezen van de diverse standen te vergemakkelijken.
  • Laser-geëtste tekst in het hout op het instrumentenpaneel: “Lovingly crafted by Jaguar. Est. Coventry 1935”. De verfijnd weergegeven GPS-coördinaten staan voor de exacte locatie van Jaguars designstudio – de bakermat van de I-PACE Concept.
  • Jaguars kenmerkende ruitpatroon is in de bekleding van de stoelkussens aangebracht via een innovatief laser-snijproces. Hetzelfde motief is te zien op de pedalen en de omlijsting van de middenconsole.
  • Labels met de afdruk van de klauw van een Jaguar zijn ingenaaid in de naad van de stoelbekleding. Een speels accent dat het eigen karakter van het merk accentueert.
  • Ook de speakers van het Meridian-audiosysteem in de portieren hebben hetzelfde ruitmotief.

 

VEELZIJDIGHEID EN DAGELIJKS GEBRUIKSGEMAK

Jaguars opdracht voor de I-PACE Concept was om een sport-SUV te ontwikkelen die ruim is, sportief en praktisch. De architectuur zorgt voor een ongekend ruim interieur dat veel ruimer is dan mogelijk zou zijn in een SUV met een conventionele aandrijflijn.

 

Door de afwezigheid van een verbrandingsmotor in de neus en door het laag tussen de assen geplaatste batterijpakket maakt het ‘cab forward’-design, samen met korte overhangen voor en achter, compacte buitenmaten mogelijk. De lengte en de breedte zijn respectievelijk 4.680 en 1.890 mm en de wielbasis meet 2.990 mm. Daardoor neemt de I-PACE Concept minder ruimte op de weg in beslag dan conventionele middenklasse-SUV’s terwijl er toch meer interieurruimte achterin is dan in sommige fullsize-SUV’s en grote sedans. De knieruimte van meer dan 70 mm achter in de I-PACE Concept zorgt voor topklassecomfort voor inzittenden achterin.

 

This is an uncompromised electric vehicle designed from a clean sheet of paper: we developed a new architecture and selected only the best technology available. The I-PACE Concept fully exploits the potential EV’s can offer in space utilisation, driving pleasure and performance.’

Wolfgang Ziebart, Technical Design Director, Jaguar Land Rover

 

De designers van Jaguar hoefden ook geen rekening te houden met een transmissietunnel en konden de extra ruimte gebruiken voor een innovatieve bergruimte van acht liter in de middenconsole. Aangezien er ook geen versnellingspook is, hebben de designers ook plek gecreëerd voor telefoons, sleutels en andere kleine voorwerpen.

Zelfs met de zeer schuine achterruit van de I-PACE Concept is de bagageruimte van deze Jaguar nog groter dan die in traditionele SUV’s. De bagageruimte in de neus biedt nog eens 28 liter extra.

 

DE DIGITALE AUTO

De I-PACE Concept introduceert Jaguars nieuwe ‘intuïtieve cockpit’-design voor het dashboard. Het idee achter het design is dat de bedieningsorganen ergonomisch onder handbereik moeten zitten en dat de techniek de betrokkenheid van de bestuurder moet verhogen.

 

De zwevende middenconsole in de I-PACE Concept is een essentieel onderdeel bij de ontwikkeling van de ergonomische Jaguar-cockpit. De console sluit aan op het dashboard en tezamen omringen ze de bestuurder. De positie van de schakelfuncties op de metalen steunen van de console wekken een gevoel van mechanische verbondenheid met de auto.

 

De bestuurder krijgt informatie via overzichtelijke en inzichtelijke grafische elementen van de HMI (human-machine interface). Rankere letters en spaarzaam gebruik van kleuren geven de informatie meer lucht, waardoor de boodschap duidelijker is en de bestuurder minder informatie tegelijk hoeft te verwerken.

Touchscreens, intuïtieve draaischakelaars en multifunctionele knoppen bieden de perfecte balans van prettig aanvoelende knoppen en interactieve digitale interfaces, zodat de ogen op de weg gericht blijven.

De belangrijkste interface is een 12-inch TFT-touchscreen die in het instrumentenpaneel is geïntegreerd. Een tweede 5,5-inch touchscreen is te bedienen met twee laser-geëtste aluminium draairingen, elk rond een heldere HD-display. Daarmee kunnen de inzittenden de infotainment- en klimaatsystemen instellen zonder dat de informatie op de 12-inchdisplay verdwijnt.

 

De Jaguar I-PACE Concept is verder voorzien van een zelf in te delen virtueel 12-inch instrumentenpaneel én een fullcolour head-updisplay, zodat de bestuurder te allen tijde belangrijke informatie in het blikveld heeft.

 

In de I-PACE Concept introduceert Jaguar ook een nieuw driespaaksstuurwiel met multifunctionele capacitieve schakelaars. Daardoor oogt het stuur fraai en heeft de bestuurder meer functies binnen het bereik van de vingertoppen. Om de schakelaars prettiger te laten aanvoelen, geven ze een minimaal klikgevoel bij het aanraken.

 

Het infotainmentsysteem is net als het moderne InControl Touch Pro-infotainmentsysteem dat Jaguar in de andere modellen aanbiedt, in eigen huis ontwikkeld op basis van een krachtige quad-core processor, een snelle drive en een ongeëvenaarde bandbreedte van het ultrasnelle Ethernet-netwerk – niets kan data sneller verwerken. Gecombineerd bieden ze exceptionele prestaties, dito functionaliteit en reactiesnelheid.

 

Apps en connectiviteit

Net als de moderne infotainmentsystemen in Jaguars huidige modellen is ook die in de I-PACE Concept een wifi-hotspot. Daardoor kunnen alle inzittenden online zijn en muziek, video’s en andere gegevens streamen naar hun apparaten. Tevens stelt de I-PACE Concept inzittenden in staat om de apps op hun (iOS- en Android-)smartphones te gebruiken met behulp van InControl Apps. Het aantal beschikbare apps die zijn geoptimaliseerd voor gebruik in de auto zonder de bestuurder af te leiden, wordt steeds groter. Er is nu ook een unieke Spotify-app die als eerste aanbevolen playlists toont op het startscherm. De gebruikers kunnen ook ‘Just-for-you’-playlists ontvangen met aanbevolen nummers – daardoor hoeft minder tijd te worden besteed aan het zoeken naar de gewenste muziek.

 

PRESTATIES EN DYNAMIEK

De I-PACE Concept levert de prestaties en het rijkarakter van een Jaguar. Om dat mogelijk te maken is de auto voorzien van elektromotoren op zowel de voor- als de achteras. Samen leveren ze 294 kW (400 pk) vermogen en 700 Nm koppel vanaf stationair toerental.

 

Elektrische vierwielaandrijving zorgt voor optimale tractie, op elk wegdek en onder alle weersomstandigheden. Het systeem biedt exceptionele controle over de verdeling van het koppel over de voor- en achteras. Input van het ‘gaspedaal’, de gripomstandigheden op de weg en de bewegingen van de carrosserie worden direct vertaald naar een optimale stabiliteit.

 

Electric motors provide immediate response with no lag, no gearshifts and no interruptions. Their superior torque delivery compared to internal combustion engines transforms the driving experience. With 700 Nm and the traction benefits of all-wheel drive, the I-PACE Concept accelerates from 0-60 mph in around four seconds.’

Ian Hoban, Vehicle Line Director, Jaguar Land Rover

 

De dynamiek van de Jaguar I-PACE Concept is mede te danken aan de ideale positie van het batterijpakket: onder de vloer en tussen de assen. Daardoor ligt het zwaartepunt van de auto laag en reageert de auto direct op de input van de bestuurder.

 

De ingenieurs van Jaguar Land Rover hebben de synchrone draaistroommotoren met permanente magneet in eigen huis ontworpen en ontwikkeld om tot een zo compact mogelijk ontwerp te komen, met de hoogste efficiency en de grootste vermogensdichtheid. De elektromotoren hebben een diameter van slechts 234 mm aan de buitenzijde en zijn slechts 500 mm lang.

 

Anders dan de conventionele configuratie – waarin de transmissie vóór de motor is geplaatst – is die in de I-PACE Concept concentrisch, wat minder ruimte inneemt. Daardoor is het interieur ruimer en de bodemvrijheid groter.

 

Bij de elektrische aandrijving is de mate van regeneratief remmen in te stellen. In langzaam rijdend en telkens stoppend verkeer vertraagt de auto dan snel bij terugnemen van gas. Door de grote weerstand die de elektromotoren dan leveren bij het regenereren is het rempedaal zelden nodig.

 

Om ook onder de slechtste omstandigheden optimaal van het prestatievermogen van de Jaguar I-PACE Concept te genieten en te profiteren, zijn de voordelen van de vierwielaandrijving nog verder benut met toepassing van Jaguars unieke, vooruitstrevende tractietechnologie, zoals All Surface Progress Control (ASPG) en Adaptive Surface Response (AdSR).

 

ONTWERP VAN HET ONDERSTEL

De Jaguar F-PACE is de maatstaf met zijn ongeëvenaarde balans van rijeigenschappen, rijcomfort en verfijning. De I-PACE Concept volgt dat voorbeeld. Met het ontwerp van de wielophanging, het lage zwaartepunt en alle opgedane kennis tijdens de ontwikkeling van de F-TYPE en de F-PACE onderscheidt de I-PACE Concept zich van alle andere elektrisch aangedreven auto’s.

 

De voorwielophanging is van dezelfde configuratie met dubbele wieldraagarmen als de wielophanging die zich al in de F-TYPE en de F-PACE heeft bewezen.

 

When you get behind the wheel, the driving experience reflects the I-PACE Concept's dynamic design. It's a true Jaguar and we will prove that a zero emission vehicle can be a true driver's car.

 

We proved with the F-PACE that a performance crossover can deliver the agility, connected feel and ride quality you'd expect from a Jaguar. Now we're going to do the same with the I-PACE Concept: this will be the first electric vehicle developed for enthusiasts who love driving.’

 

Mike Cross, Chief Engineer of Vehicle Integrity, Jaguar Land Rover

 

De stabiele aluminium wielophanging speelt een essentiële rol bij het wendbare en alerte weggedrag van de I-PACE Concept. De besturing reageert direct en precies op elke beweging van het stuurwiel. De banden houden optimaal contact met de weg, ongeacht hoever de wielophanging in- of uitveert, zodat de tractie onder alle omstandigheden optimaal is.

 

Integral Link: tot in de perfectie afgesteld

De Integral Link-achterwielophanging – die zich heeft bewezen in de Jaguar XE en XF en nu ook in de F-PACE – was een voor de hand liggende keuze voor de I-PACE Concept. Deze achterwielophanging stelt alle andere multilink-wielophangingen in de schaduw met zijn ongeëvenaarde balans van rijeigenschappen, rijcomfort en verfijning. Integral Link stelt de onderstelingenieurs in staat de stijfheid in lengterichting en die in dwarsrichting onafhankelijk van elkaar te bepalen. Daardoor kunnen ze het comfort en de rijkwaliteiten optimaliseren zonder dat het ene ten koste gaat van het andere.

 

De bussen in de bevestiging van de wielophanging die de krachten in lengterichting moeten verwerken, zijn zachter waardoor het weggedrag comfortabeler en de schokdemping stiller en soepeler is. De bussen die de dwarskrachten verwerken, zijn juist stijver zodat de besturing preciezer en directer is.

 

De Integral Link-achterwielophanging is buitengewoon compact. Dat zorgt, in combinatie met de compacte elektromotor, mede voor meer bodemvrijheid en een grote bagageruimte.

 

EMISSIEVRIJE ELEKTRISCHE AANDRIJVING

Voor de meeste berijders zal de I-PACE Concept hun eerste elektrische auto zijn. De ingenieurs en designers van de auto hebben allerlei innovaties onderzocht om het gebruiksgemak te vergroten en de keuze voor deze auto te vergemakkelijken. De elektromotoren, het batterijpakket en de besturingssystemen maken optimale prestaties mogelijk bij een actieradius die voldoende is voor de meeste dagelijkse ritten.

 

De actieradius van de Jaguar I-PACE Concept  bedraagt volgens de gecombineerde Europese NEDC-cyclus meer dan 500 km. Met een gemiddelde lengte van de rit naar het werk van 40 tot 50 km zullen de meeste eigenaren slechts een keer per week de batterijen moeten opladen. Dat kan bij openbare oplaadpunten, aan een speciaal oplaadstation thuis en aan een gewoon stopcontact.

 

Opladen is eenvoudig en kan heel snel. Binnen 90 minuten kan de batterij voor 80 procent zijn opgeladen en volledig opladen vergt slechts iets meer dan twee uur bij een laadvermogen van 50 kW gelijkstroom.

 

‘Electric vehicles are inevitable – Jaguar will make them desirable. Zero emission cars are here to stay and the I-PACE Concept is at the cutting edge of the electric vehicle revolution.

 

As the charging infrastructure continues to develop globally – and with enough range to mean most people would only need to charge once a week – cars like the I-PACE Concept will make drivers appreciate that an EV can be rewarding and practical enough to drive every day.’ 

Ian Hoban, Vehicle Line Director, Jaguar Land Rover

 

De I-PACE Concept heeft een vloeistofgekoeld lithium-ion batterijpakket met een capaciteit van 90 kWh. Dit pakket is door Jaguar Land Rover zelf ontwikkeld. De behuizing is gemaakt van lichtgewicht aluminium en vormt een integraal geheel van de carrosseriestructuur van de auto.

 

De batterijen zijn opgebouwd uit zogenoemde pouch cells (zakvormige cellen), vanwege hun energiedichtheid, hun superieure thermische gedrag en lagere inwendige weerstand. Én vanwege de vrijheid die ze de designers bieden. Anders dan sommige andere batterij-vormen bieden ze in de toekomst nog veel ruimte voor ontwikkeling – vooral op het gebied van energiedichtheid. Daardoor kunnen batterijen een grotere actieradius bieden of blijft de actieradius gelijk met batterijen van een kleiner formaat en een lager gewicht.

 

Het batterijpakket is vloeistofgekoeld door middel van een speciaal tweetraps koelsysteem. Bij gematigde temperaturen wordt de efficiency van de batterij verbeterd doordat een radiator de warmte van de cellen afgeeft. Bij hogere buitentemperaturen vergroot de aan de airco van de auto gekoppelde koeler de koelcapaciteit om de batterijen in optimale conditie te houden.

 

Het energieverbruik is verder geoptimaliseerd dankzij een moderne warmtepomp in het klimaatsysteem in de auto. Deze pomp is veel efficiënter dan conventionele elektrische verwarming, omdat die ook gebruikmaakt van de energie van de buitenlucht om het interieur te verwarmen. Daardoor kan de actieradius van de Jaguar I-PACE Concept met 50 km groeien, zelfs bij vrieskou.

 

TECHNOLOGIE-OVERDRACHT: FORMULA E

Jaguar kan bogen op een prachtige autosporthistorie. Het merk won de 24-uursrace van Le Mans maar liefst zeven keer. Dankzij de racerij kon Jaguar nieuwe techniek toepassen, van schijfremmen tot aerodynamische voorzieningen.

 

Jaguars deelname aan het Formula E-kampioenschap biedt de mogelijkheid om elektrische raceauto’s en techniek te ontwikkelen en te beproeven. De races in het Formula E-kampioenschap worden wereldwijd verreden op stratencircuits in de grootste steden. De auto’s zijn allemaal gebaseerd op een gestandaardiseerd chassis en voorzien van gestandaardiseerde batterijsystemen. De teams maken echter gebruik van zelf ontwikkelde elektromotoren, besturingseenheden en transmissies.

 

Dit kampioenschap zal ongetwijfeld de ontwikkeling van elektrische aandrijflijnen stimuleren. De ingenieurs van Jaguar zullen de ontwikkelingen die uit het kampioenschap voortkomen, zo snel mogelijk ook toepassen in de productieauto’s van het merk.

 

‘It is my belief that over the next five years we will see more changes in the automotive world than in the last three decades. The future is about being more connected and more sustainable; electrification and lightweight technologies are becoming more important than ever as urbanisation continues to increase.

 

Formula E has recognised and reacted to these trends and the championship's exciting and pioneering approach is the perfect fit for our brand.’

Nick Rogers, Group Engineering Director, Jaguar Land Rover


Jaguar I-PACE concept is elektrische sport-SUV
I-PACE Concept is voorloper van Jaguars eerste elektrisch aangedreven auto
Jaguar I-PACE concept is elektrische sport-SUV
Productieversie wordt eind 2017 onthuld en komt in 2018 op de markt
Jaguar I-PACE concept is elektrische sport-SUV
Met verwachte actieradius van meer dan 500 km (NEDC) is bij een gemiddelde woon-werkafstand opladen slechts eens per week nodig
Jaguar I-PACE concept is elektrische sport-SUV
Elektromotoren op voor- en achteras leveren gezamenlijk vermogen van 294 kW (400 pk) en 700 Nm koppel vanaf stilstand acceleratievermogen van een sportauto en de wegligging van vierwielaandrijving
Jaguar I-PACE concept is elektrische sport-SUV
Laag zwaartepunt, verfijnde voorwielophanging met dubbele wieldraagarmen en Integral Link-achterwielophanging zorgen voor het kenmerkende, verfijnde Jaguar-weggedrag

1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Specificaties
Auto: Jaguar I-PACE Concept
Automerk: Jaguar
Automodel: I-PACE
Uitvoering: Concept
Modeljaar: 2018
Vermogen - Brandstof: 200 pk
Vermogen - Brandstof (kW): 147 kW
Vermogen - Gecombineerd: 400 pk
Maximale koppel - Brandstof (Nm): 700 Nm
0 - 100 km/u: 4 seconden
Actieradius elektromotor (NEDC): + 500 km (NEDC)
Accu: 90 kWh Li-ion; vloeistofgekoeld; pouch cells
Laadvermogen: 530 liter
Lengte: 4.680 mm
Breedte: 1.890 mm
Hoogte: 1.560 mm
Wielbasis: 2.990 mm
Jaguar

Jaguar autonieuws

Jaguar Cars is een autofabrikant uit Engeland die zich met name toelegt op de productie van luxe auto's. De Ford Motor Company heeft Jaguar Cars in december 1990 overgenomen, en het merk naast Volvo personenauto's, Land Rover en Aston Martin ondergebracht in de Premier Automotive Group. In 2007 werd het merk samen met Land Rover ondergebracht bij de Indiase autofabrikant Tata.
Meer Jaguar nieuws
Jaguar F-Pace model 2021 betrapt

Jaguar I-PACE EV320Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com