milieuvriendelijkste Pick-Up van het jaar
Isuzu D-Max valt in de prijzen

Isuzu D-Max valt in de prijzen

maandag 09 juli 2018 12:12:31

De titel voor de milieuvriendelijkste Pick-Up van het jaar werd in de wacht gesleept door de Isuzu D-Max. Het betreft een titel die jaarlijks toegekend wordt door het Duitse automagazine VerkehrsRundschau aan de pick-up die als meest energie-efficiënte uit de tests komt.

De tests vonden plaats tussen 29/01/18 en 09/02/18. Er waren 4 pick-up modellen bij betrokken; de Isuzu D-Max 1.9, de Mitsubishi L200, de Nissan Navara en de Toyota Hilux. De deelnemende voertuigen, allen met dubbele cabine, beschikten qua uitrusting over een dieselmotor van de Euro 6-norm, geen hardtop, winterbanden en indien aanwezig een start-stop functie. Met uitzondering van de Toyota waren de wagens voorzien van een manuele versnellingsbak (die keuze was vrij te bepalen door de constructeur).

 

Tijdens de tests, die plaatsvonden op verschillende types wegen gaande van platteland tot stadsverkeer en autosnelweg, werden alle mogelijke comfortopties zoals airco en verwarmde zetels uitgeschakeld en werden er eventuele systemen ter besparing van brandstof geactiveerd. Bijkomstig moesten alle voertuigen het parcours afleggen met een lading van 700 kg.

 

Bij de tests werd het reële brandstofverbruik en de CO2-emissie gemeten. Met een gemiddeld verbruik (mix van wegen en met lading)  kwam de Isuzu D-Max als beste uit de test met de laagste CO2 en een gemiddeld verbruik van 9,18 l/100 km. Dit resultaat leverde hem 810 Eco-punten op. De jury loofde de D-Max omwlle van zijn hoog laad- en trekvermogen alsook voor zijn laagste netto gewicht, zijn kwaliteit, zijn prijs en de cilinderinhoud. De overige 3 merken behaalden een eindscore van respectievelijk  750 Eco-punten voor de Toyota Hilux (2e plaats), 714 punten voor de Nissan Navara (3e plaats) en 688 punten voor de Mitsubishi L200 (4e plaats).

 

Met deze Green Light Truck Award, bewijst Isuzu andermaal zijn positie als pick-up specialist. Isuzu, met als corebusiness het fabriceren van pick-ups en vrachtwagens, schenkt veel aandacht aan haar invloed op het milieu. Dit resulteerde o.a. in 2017 in het lanceren van de D-Max met een kleinere motor (1.9L) zonder het additief AdBlue. De uitzonderlijke garantievoorwaarden van de D-Max, onderlijnen dan weer het onverwoestbare imago van het merk.


Isuzu D-Max valt in de prijzen
Isuzu D-Max valt in de prijzen
Isuzu D-Max valt in de prijzen
Isuzu D-Max valt in de prijzen
Isuzu D-Max valt in de prijzen
Isuzu D-Max valt in de prijzen
Isuzu D-Max valt in de prijzen
Isuzu D-Max valt in de prijzen
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Isuzu
suzu is een grote fabrikant van vrachtwagens, autobussen, Sports utility vehicles (SUV) en dieselmotoren voor schepen en stationaire toepassingen. Isuzu heeft in Japan twee grote fabrieken, de Tochigi Plant maakt motoren en onderdelen en de Fujisawa Plant maakt deze ook en produceert vrachtwagens. Het is verder actief in 100 landen wereldwijd.[1] In Japan is het de grootste aanbieder van lichte vrachtwagens, marktaandeel ongeveer 40%, en staat op de tweede plaats met betrekking tot middelzware en zware vrachtwagens.[1] Ongeveer 60% van de omzet wordt buiten Japan gerealiseerd. In 2004 was Isuzu de op twee na grootste vrachtwagenbouwer ter wereld, na het Duitse DaimlerChrysler en het Amerikaanse Freightliner
Meer Isuzu nieuws
Isuzu D-Max wint prijzenAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com