XXL-laadvolume van 597 tot 2.693 liter
Innovatieve Opel Combo Tour

Innovatieve Opel Combo Tour

autosalon geneve 2018
dinsdag 20 februari 2018 08:44:34

Opel zet zijn productoffensief voort met een onvervalste allrounder. Dat is de praktische, ruime en veelzijdige Opel Combo Tour, op basis van een compleet nieuw platform. Het is een ideale (gezins)auto door zijn veelzijdige mogelijkheden en enorme binnenruimte. Er is keuze uit een korte (4,40 meter) en lange versie (4,75 meter), en uit vijf en zeven zitplaatsen. De nieuwe Opel Combo Tour biedt innovatieve technologie, comfort en veiligheid.

Zaken die de veiligheid verhogen, zijn onder meer Vermoeidheidsassistent, Achteruitrijcamera panoramisch 180°, een Head-up display en IntelliGrip. Comfort krijgt in dit segment een nieuwe dimensie dankzij features als verwarmbare voorstoelen en een verwarmbaar en met leder bekleed stuurwiel. Een nieuwe optie die beschikbaar komt is Advanced Park Assist II (inclusief parkeersensoren voor en achter). Dit systeem waarschuwt de bestuurder onder meer voor obstakels rondom bij scherpe bochten met lage snelheid. Deze vijfde generatie Opel Combo is bovendien een blikvanger, met zijn stoere en robuuste voorkomen.

 

“De nieuwe Opel Combo Tour speelt een hoofdrol in ons productoffensief. Dit is een nieuwkomer die in de smaak zal vallen bij gebruikers en gezinnen die een veelzijdige en ruime auto zoeken. Die zich onderscheidt met ultramoderne assistentiesystemen voor meer veiligheid en rijplezier”, aldus Opel CEO Michael Lohscheller. “Deze auto biedt veel potentie voor de verdere groei van ons merk en levert ons de kans om met nieuw elan door te dringen in het belangrijke bestelautosegment.”

 

Ultramoderne technologieën en assistentiesystemen

De nieuwe Opel Combo Tour legt de lat hoog op het gebied van hightech, veiligheid en comfort. Opel maakt hoogwaardige technologie bereikbaar en voorziet de nieuwe Combo Tour standaard en optioneel van technologieën die goed van pas komen bij het rijden.

 

Innovatieve hightech en voor de veiligheid relevante zaken:

 • De Head-up display vermindert het risico van afleiding door de belangrijkste informatie in het blikveld van de bestuurder op de voorruit te projecteren. De bestuurder kan daarbij goed de ogen op de weg en het verkeer houden.
 • Forward collision alert met All-speed emergency braking met voetgangersherkenning[1] helpt ongelukken te voorkomen. Dreigt een aanrijding met een afremmende voorligger, dan alarmeert het systeem de bestuurder. Indien nodig remt het systeem zelfstandig.
 • De Opel Eye frontcamera, bekend van Opels bestsellers als de Astra, Corsa en Mokka X, levert de data voor de rijassistentiesystemen zoals Verkeersbordherkenning en Active Lane Keep Assist.
 • Adaptive Cruise Control past de snelheid aan aan de snelheid van een voorligger.
 • Intelligent Speed Adaptation informeert de bestuurder over de toegestane maximumsnelheid via Verkeersbordherkenning. Als de cruisecontrol of de snelheidsbegrenzing is geactiveerd, ziet de bestuurder in de centrale display in het instrumentarium een melding om de ingestelde snelheid aan te passen.
 • Vermoeiheidsassistent signaleert mogelijke vermoeidheid op basis van rijstijlanalyse en zal de bestuurder zo nodig adviseren om een pauze in te lassen.

 

Parkeren en keren nog veiliger en makkelijker dankzij:

 

 • Advanced Park Assist II (incl. parkeersensoren voor en achter en Flank Guard) maakt parkeren eenvoudiger. Dit systeem herkent of een parkeervak groot genoeg is en parkeert de auto desgewenst automatisch. Ook wegrijden uit het parkeervak kan aan dit systeem worden overgelaten. In beide gevallen hoeft de bestuurder alleen de pedalen en de versnellingsbak te bedienen. Flank Guard[2] is een nieuw parkeerhulpsysteem. Bij het keren op lage snelheid waarschuwt dit systeem als de flank van de auto in aanraking dreigt te komen met een obstakel (een paal, hek, muur of ander voertuig). Flank Guard maakt gebruik van twaalf sensoren die rondom op de auto zijn geplaatst. De meldingen verschijnen in het scherm van het infotainmentsysteem en tegelijk zijn er akoestische waarschuwingen.
 • De 180 graden panoramische achteruitrijcamera heeft een beeldhoek van maar liefst 180 graden, zodat ook van opzij naderende voertuigen zijn te zien.

 

Voor wie onverhard terrein in gaat, biedt Opel een slimme oplossing:

 

 • IntelliGrip tractiecontrole, reeds bekend van de Opel Grandland X, is een optionele, elektronisch geregeld voordifferentieel. Het stuurt de aandrijfkracht naar het voorwiel met de meeste grip om slip te onderdrukken. In combinatie met een automaat past het tegelijk de schakelmomenten en de gasrespons aan. Zo wordt de best mogelijke tractie verkregen en een stabiel weggedrag onder gladde omstandigheden, zoals bij rijden in modder, zand, op nat wegdek en in de sneeuw.

 

En voor winterse koude zijn er diverse comfortabele voorzieningen:

 

 • Het verwarmbare en met leder beklede stuurwiel is uniek in dit segment. De bestuurder van de Combo Tour hoeft geen koude handen te hebben.
 • De verwarmbare voorstoelen zijn een weldaad bij kou.
 • De standkachel kan het interieur vast opwarmen zonder dat de motor gestart moet worden. Activeren kan op afstand en met een timer.

 

Voor de Combo Tour biedt Opel keuze uit diverse infotainmentsystemen met intuïtieve touchscreens, met afmetingen tot 8-inch beelddiagonaal. Ze zijn compatible met Apple CarPlay. Verder zijn er USB-poorten voorin en voor de tweede zitrij. Er is optioneel een 230-volt stopcontact voorin om bijvoorbeeld een laptop op te laden. En smartphones zijn draadloos op te laden via een optioneel inductie-pad in de middenconsole, gesitueerd onder de bediening van verwarming en airconditioning.

 

Gezinsvriendelijk: ruim, comfortabel en veelzijdig

Veelzijdigheid is het visitekaartje. De Opel Combo Tour is standaard 4,40 meter lang, maar er is ook een 35 centimeter langere uitvoering met twee schuifdeuren achter. Beide zijn 1,80 meter hoog en leverbaar met vijf of zeven zitplaatsen.

 

De laadruimte van de standaardversie heeft een inhoud van minimaal 597 liter[3]. In de lange versie is er met alle zitplaatsen in gebruik een laadvolume van ruim 850 liter3. Door de stoelen achterin om te klappen is het laadvolume van de korte versie meer dan te verdrievoudigen naar 2.126 liter[4]. Dat betekent genoeg ruimte voor een complete kampeeruitrusting of fietsen. De laadcapaciteit van de lange versie is met neergeklapte stoelen achterin zelfs 2.693 liter4. Om lange items van bijvoorbeeld het formaat surfplank te kunnen vervoeren, is het mogelijk om ook de passagiersstoel voorin om te klappen. Optioneel is ook een apart te openen achterruit mogelijk, zoals bij premium SUV’s.

 

De tweede zitrij kent diverse mogelijkheden. Er is te kiezen voor een gedeeld neerklapbare achterbank (60/40) of voor drie individuele zitplaatsen, die afzonderlijk neerklapbaar zijn[5]. In beide situaties heeft elke zitplaats eigen Isofix-bevestigingspunten voor een kinderzitje. Er kunnen dus drie kinderzitjes worden geplaatst en dat is een zeldzaamheid in de markt. Verder biedt elke zitplaats voor de kinderzitjes een extra bevestigingspunt boven in de rugleuning om bij een frontale aanrijding de kans op letsel verder te verminderen. De schuifdeuren maken de zitplaatsen achterin zeer gemakkelijk toegankelijk.

 

Het optionele panoramische dak brengt licht in het interieur en versterkt het ruimtelijke gevoel. Het reikt tot boven de zitplaatsen achterin. Bij felle zon is het elektrisch te bedienen zonnescherm te sluiten met een druk op de schakelaar in de dakconsole.

 

Prima reisgezel

De Combo Tour heeft een bijzonder gebruiksvriendelijk interieur. De console tussen de stoelen heeft bijvoorbeeld een forse bergruimte, waarin zelfs 1,5-literflessen of een tablet passen. Verder zijn alle portieren voorzien van grote vakken, zijn er bergvakken in de leuningen van de voorstoelen en twee boven elkaar geplaatste dashboardkastjes. Het bovenste is opvallend fors, doordat de frontairbag is weggewerkt in het dak. Met het optionele panoramische dak biedt de Combo Tour tegelijk een centrale dak console met LED-verlichting. Dan is er ook nog een bergvak van 36 liter tegen het dak boven de hoedenplank. Losse spullen, zoals kleding of speelgoed, kunnen in dit vak worden opgeborgen, zodat die niet het zicht naar achteren via de binnenspiegel hinderen. Aan de binnenkant heeft dit vak twee schuifjes. Bij geopende achterklep is het mogelijk om hier spullen vanaf de achterzijde in op te bergen. Of via de optionele, van achteren te openen achterruit.

 

De Opel Combo Tour mag tot 1.500 kg aan aanhangwagengewicht trekken. In combinatie met een trekhaak heeft hij Trailer Stability Control (TSC) standaard. Dit systeem is een extra functie om met behulp van het ESP slingerbewegingen van de aanhanger te onderdrukken. Het systeem kan tevens ingrijpen door gas terug te nemen en zelfs te remmen om auto en aanhanger te stabiliseren.

 

Vriendelijk voorkomen: in balans, robuust en vertrouwenwekkend

De nieuwe Combo Tour is een blikvanger. Hij valt op door de opmerkelijk korte overhang voor en een hoge motorkap. Hij oogt in balans, robuust en vertrouwenwekkend. Het front is typisch Opel, met over de motorkap twee scherpe lijnen vanaf de voorruit richting de grille. De grille en de daarop aansluitende koplampen met optioneel  LED-dagrijverlichting in de vorm van de herkenbare Opel-winglets bepalen het gezicht. Het Opel Blitz-logo wordt geflankeerd door twee verchroomde vleugels. De achterkant heeft een sterk verticaal design voor maximale laadruimte en laadgemak.

 

Het dashboard is ergonomisch vormgegeven, met een cockpit waarin de bedieningsorganen goed binnen handbereik van de bestuurder zijn geplaatst. De middenconsole is verdeeld in drie zones. Het bovenste deel is voor het infotainmentsysteem, daaronder zit de bediening voor verwarming en ventilatie en het onderste deel biedt ruimte voor een fles van een halve liter inhoud. Verchroomde accenten op het met leder beklede stuurwiel, op de portiergrepen en de luchtroosters geven het interieur een mooie rijke uitstraling.

 

Er is keuze uit benzine- en dieselmotoren, beide met directe injectie en turbo. De krachtbronnen combineren rijplezier met brandstofeconomie. Ze zijn gekoppeld aan een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak. Optioneel is een achttrapsautomaat beschikbaar.

 

[1] Werkt automatisch tussen 5 en 85 km/u. Tussen 0 en 30 km/u is de vertraging 0,9 g. Tussen 30 en 85 km/u remt het systeem af naar een snelheid van 22 km/u. Vanaf die snelheid moet de bestuurder zelf verder afremmen.

[2] Actief onder 10 km/u

[3] Gemeten tot aan de bovenkant van de rugleuning van de achterbank.

[4] Gemeten tot aan het dak.

[5] Verkrijgbaar vanaf 2019.


Innovatieve Opel Combo Tour
Keuze uit lange en korte versies, beide met vijf of zeven zitplaatsen
Innovatieve Opel Combo Tour
XXL-laadvolume van 597 tot 2.693 liter
Innovatieve Opel Combo Tour
Typisch Opel: veel rijhulpsystemen en toonaangevend in infotainment
Innovatieve Opel Combo Tour
Head-up display en panoramische 180° achteruitrijcamera
Innovatieve Opel Combo Tour
Verkoopstart eerste helft 2018, levering in tweede helft
Innovatieve Opel Combo Tour
Opel styling: robuust uiterlijk met Opels kenmerkende koplampwinglets
Innovatieve Opel Combo Tour
Innovatieve Opel Combo Tour
Innovatieve Opel Combo Tour
Innovatieve Opel Combo Tour
Innovatieve Opel Combo Tour
Innovatieve Opel Combo Tour
Innovatieve Opel Combo Tour
Innovatieve Opel Combo Tour
Innovatieve Opel Combo Tour
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Opel

Opel autonieuws

Opel is in 1862 opgericht in Rüsselsheim (Duitsland), waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Sinds augustus 2017 maakt Opel Automobile GmbH deel uit van het Franse Groupe PSA. Opel en zustermerk Vauxhall in Engeland verkopen voertuigen in meer dan vijftig landen en hebben meer dan 37.000 medewerkers in dienst, waarvan meer dan 19.000 in Duitsland. De automaker heeft tien productiefaciliteiten en één test- en ontwikkelingscentrum in zes landen in Europa. In 2017 verkocht Opel bijna 1,1 miljoen personenauto’s en lichte bedrijfswagens in Europa. Het in november 2017 gepresenteerde strategische toekomstplan PACE! is gericht op herstel van het financiële fundament, versterking van de duurzame concurrentiekracht en verdere groei van Opel, ook buiten Europa
Meer Opel nieuws
Opel Grandland gespot in sneeuw

Spyshots nieuwe Opel Astra

Nieuwe Opel Vivaro-e en Opel Zafira-e Life

Spyshot Opel Crossland X facelift

Blauwe verlichting voor Opel Grandland X

Elektrische Opel Vivaro-e bestellen

Zesde generatie Opel Corsa e gaat elektrisch

Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe CorsaAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com