Infiniti Q50 Eau Rouge mogelijk in productie

Infiniti Q50 Eau Rouge mogelijk in productie

vrijdag 22 augustus 2014 08:27:25

Het prototype van de Infiniti high-performance super sedan – de Q50 Eau Rouge – heeft eindelijk kennis gemaakt met Eau Rouge, de ultieme hoge snelheidsbocht van het beroemde race circuit van Spa-Francorchamps in België en een passende naamgever voor de zeer sportieve sedan.
 

Sebastian Vettel, Director of Performance van Infiniti en viervoudig wereldkampioen Formule 1 voor Infiniti Red Bull Racing, had de eer om de auto tot het uiterste te drijven als onderdeel van een door social media ondersteunde race tegen de professionele coureur  Parker Kligerman uit de VS en wereldkampioen Nine-Ball snooker Pan Xiaoting uit China.
 

Een korte film van de strijd, met de naam “Chasing The Edge”, is gisteren uitgebracht en kan hier bekeken worden.
 

Spa’s beruchte onvoorspelbare weer beleefde zijn climax met zware regenval op het gehele circuit tijdens Vettel’s test drive in de Q50 Eau Rouge.
 

Vettel is betrokken geweest bij de voortdurende ontwikkeling van het prototype van de Q50 Eau Rouge, die voor het eerst werd onthuld tijdens de North American International Auto Show in Detroit in januari van dit jaar. Het prototype werd vervolgens tentoongesteld tijdens de Beijing Auto Show in April.
 

“Ondanks dat het moeilijk was om een goed gevoel te krijgen bij de prestaties van de auto door het natte circuit, heeft het ontwikkelingsteam grote stappen gezet op het gebied van besturing en afstelling van de auto sinds ik de auto voor het eerst reed eerder dit jaar,” zegt Vettel.  “Je komt in de Q50 Eau Rouge absoluut geen vermogen tekort.”
 

“Uiteindelijk was het een zeer interessante dag en we hebben veel plezier gehad. Het was een voorrecht om de opdracht te krijgen om de Q50 Eau Rouge door een van de meest uitdagende bochten ter wereld te sturen,” voegt Vettel er aan toe.
 

De motor in de Q50 Eau Rouge is een twin-turbo, 24-kleps, 3.8-liter V6 van aluminium en magnesium, welke een gevestigd icoon is onder liefhebbers van supersport auto’s. Voor de Eau Rouge levert de motor, met een speciaal voor Infiniti geprogrammeerde motor afstelling, lucht inlaat, uitlaat en een door de F1 geïnspireerd aerodynamisch koetswerk, een opwindende 560pk en een koppel van 600Nm.
 

Oorspronkelijk werd de Q50 Eau Rouge gepresenteerd als een ontwerpstudie van een mogelijke high-performance variant van de Infiniti Q50 premium sport sedan, inmiddels is het een echte auto die een voortdurende ontwikkeling doormaakt.
 

De beslissing om de Infiniti Q50 Eau Rouge in productie te nemen wordt op dit moment onderzocht.
 

Toevallig richt Vettel dit weekend van 23 en 24 augustus zijn aandacht op de Grand Prix van België op het circuit Spa-Francorchamps; Hij won hier twee voorgaande races en het is een van zijn favoriete circuits


Infiniti Q50 Eau Rouge mogelijk in productie
Infiniti Q50 Eau Rouge mogelijk in productie
Infiniti Q50 Eau Rouge mogelijk in productie
Infiniti Q50 Eau Rouge mogelijk in productie
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Infiniti
Infiniti is een Japans automerk van moedermaatschappij Nissan (tegenwoordig onderdeel van Renault). Het merk wordt anno 2005 verkocht in de Verenigde Staten, Canada, het Midden- Oosten, Zuid-Korea en Taiwan. Nissan heeft plannen om het automerk in de loop van 2008 ook in Europa en Japan officieel op de markt te brengen.
Meer Infiniti nieuws
2021 komt 100% elektrische Infiniti

Infinity onthult Q Inspiration Concept

Infinity prijzen bekend Q60 sportcoupe

Infinity presenteert VC-T motor

Nieuwe Infiniti QX30 gearriveerd

Wereldpremiere Infiniti Q60

Infinti op de Autosalon van Geneve 2015

Infiniti Q30 is nu nog folievrolijkAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com