Nieuwe designfilosofie Sensuous Sportiness
Hyundai onthult studiemodel Le Fil Rouge
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Hyundai onthult studiemodel Le Fil Rouge

autosalon geneve 2018
dinsdag 06 maart 2018 20:34:19

Hyundai heeft de Le Fil Rouge onthuld tijdens de Autosalon van Genève 2018. Het studiemodel is een voorproefje van de toekomstige designrichting van Hyundai. Zoals de naam Le Fil Rouge (de rode draad) al aangeeft, verbindt deze nieuwe designtaal verscheidene designstijlen van Hyundai uit het verleden, heden en de toekomst. ‘Ons doel is om een gewild merk te creëren door auto’s te bouwen die het hart van bestuurders en passagiers sneller laat kloppen’, aldus Luc Donckerwolke, hoofd van het Hyundai Design Center

Het nieuwe studiemodel is het eerste product van de nieuwe designfilosofie van het merk, Sensuous Sportiness genaamd. Deze zal alle toekomstige Hyundai’s gaan kenmerken. De nieuwe designtaal moet de modellen van Hyundai nog aantrekkelijker maken en kenmerkt zich door een boeiende combinatie van vier belangrijke elementen van de auto: de proporties, de architectuur, de styling en de technologie.

 

Proporties
De proporties van de conceptauto Le Fil Rouge zijn gebaseerd op de zogenoemde gulden snede; een wiskundige verdeling die vaak voorkomt in de natuur. Aan de hand daarvan realiseerden de Hyundai-designers een fraai ogend ontwerp dat charisma uitstraalt. De lange wielbasis, de grote wielen en de korte overhang voor en achter zorgen voor unieke proporties. Een goede dashboard-tot-as-verhouding – de afstand van het middelste punt van het voorwiel tot de onderzijde van de voorruit – zorgt voor een comfortabele rijpositie, terwijl de hogere raamlijn bijdraagt aan een fraai uiterlijk.

 

Architectuur
Met Le Fil Rouge heeft Hyundai voor een radicale aanpak gekozen die Light Architecture wordt genoemd en die auto’s een dynamische uitstraling en de indruk van voorwaartse beweging meegeeft. De dakstijlen voor en achter worden net als het dak zelf naadloos geïntegreerd in het silhouet van de auto – alsof de auto met een enkele pennenstreek is getekend.

Het interieurdesign speelt tegelijkertijd in op de behoeften van de bestuurder en de passagiers. De voorstoel biedt zelfs tijdens lange ritten maximaal comfort met veel beenruimte, terwijl de bestuurdersstoel voor maximaal rijplezier zorgt door middel van een geoptimaliseerde ergonomie. Het ‘wrap-around’ ontwerp zorgt voor een rustig ogende, ruime en comfortabele omgeving voor de bestuurder en de passagiers.

 

Styling
Het designteam wilde tevens een auto ontwerpen die al van een afstand kan worden herkend als een Hyundai. Dat realiseerden zij door middel van een mix van gelaagde strakke lijnen en grote oppervlakken in de zijkanten van de auto. De holle en bolle vormen zijn ingenieus op elkaar afgestemd om voor een verleidelijke uitstraling te zorgen. De ingetogen uitstraling is onder meer het gevolg van de brede motorkap. Deze wordt gecombineerd met een doorontwikkelde variant van de huidige Cascade-grille. De volgende generatie van de Cascade-grille beschikt over een driedimensionaal effect met ‘juwelen’ aan de binnenkant, die de auto een onverzettelijke uitstraling geven.

 

Technologie
De Hyundai-designers wilden een ontwerp realiseren dat zich kenmerkt door functionaliteit. Er is veelvuldig gebruikgemaakt van hout en hightech stoffen. Dit straalt natuurlijke schoonheid uit met een emotionele touch die het interieur luchtig laat ogen. Een panoramisch zwevend display is recht voor de bestuurder geplaatst. Het biedt toegang tot de intuïtieve bedieningselementen voor de klimaatregeling en andere voertuiginstellingen.

Hyundai onthult studiemodel Le Fil Rouge
Hyundai onthult studiemodel Le Fil Rouge
Hyundai onthult studiemodel Le Fil Rouge
Hyundai onthult studiemodel Le Fil Rouge
Hyundai onthult studiemodel Le Fil Rouge
Hyundai onthult studiemodel Le Fil Rouge
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties

Hyundai
Hyundai Motor Company is een autofabrikant uit Zuid- Korea. In dat land werden in 1967 onder de naam Hyundai auto's geassembleerd van het merk Ford. Later ontstond een geheel eigen modellenbeleid. Hyundai Motor Company nam in 1998 Koreaanse concurrent Kia over en wil binnenkort tot de vijf grootste autofabrikanten ter wereld behoren. Hyundai is Koreaans voor moderniteit.
Meer Hyundai nieuws
Hyundai Santa Fe groter en beter dan ooit

Vingerafdrukscanner in een autoAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijkenAuto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI