Hyundai IONIQ steeds meer in beeld
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Hyundai IONIQ steeds meer in beeld

vrijdag 08 januari 2016 17:48:15

Voorafgaand aan de onthulling van de nieuwe Hyundai IONIQ volgende week in het Namyang R&D Center in Zuid-Korea, geeft Hyundai nu al de eerste specificaties en foto’s vrij. Komende zomer start de levering in Nederland van de hybride- en de volledig elektrisch aangedreven versie. Deze laatste komt dit jaar nog in aanmerking voor 4 procent bijtelling. Later dit jaar volgt de IONIQ met plug-in hybride-aandrijving. Samen met de ix35 Fuel Cell heeft Hyundai dan maar liefst vier opties voor duurzame mobiliteit

Rag Jung, Head of Project Management Division: ‘Bij het ontwikkelen van de Hyundai IONIQ hebben onze engineers ervoor gekozen om in een keer een flinke stap voorwaarts te maken met hybride-aandrijving. Hyundai Motor presenteert een compleet nieuwe hybride-generatie. De IONIQ is het eerste model ter wereld met keuze uit drie aandrijflijnen. Een auto die bovendien uitblinkt door zijn dynamische rijgedrag en handling.’

 

Laag gewicht als ontwerpdoelstelling
Een volledig nieuw chassis ligt aan de basis van de efficiency van de elektrische en hybride-aandrijflijnen. De carrosserie van de Hyundai IONIQ bestaat voor 53 procent uit geavanceerd ultrasterk staal en lichtgewicht aluminium. Ook de motorkap, de achterklep, de balken achter de voor- en achterbumper en de delen van de wielophanging zijn van aluminium gemaakt. Daardoor zijn deze componenten 12,6 kilogram lichter; een gewichtsvermindering van 45 procent ten opzichte van staal. Alle delen in de bodystructuur die bijdragen aan de crashbestendigheid zijn gemaakt van ultrasterk staal (boven de industriële norm van 60 kgf).

 

Rijdynamiek en een perfecte wegligging hebben van meet af aan vooropgestaan. Dat is onder meer bereikt door de batterijen onder in de bodemplaat te integreren. Dat zorgt voor een laag zwaartepunt, een directe stuurrespons en een stabiel bochtengedrag. De Hyundai IONIQ dankt zijn dynamiek tevens aan de multilink-achterwielophanging met dubbele, laag geplaatste draagarmen.

 

Hart van de IONIQ: evolutie in hybride
De Hyundai IONIQ is leverbaar met keuze uit een volledige elektrische aandrijving, een plug-in hybride- of een hybride-aandrijving. Voor het eerst is dat mogelijk in één enkel model. Bij de onthulling in Korea zijn de specificaties van de hybride-versie wereldkundig gemaakt.
 

De 1,6-liter Kappa GDi-benzinemotor met ’s werelds hoogste thermische efficiency (40 procent) is specifiek ontworpen voor de hybride-aandrijving. De motor is goed voor een maximumvermogen van 77,2 kW (105 pk). Samen met de elektromotor bedraagt het systeemvermogen 111,7 kW (152 pk). De elektromotor is goed voor 31,9 kW (43,5 pk), waarbij het maximale koppel direct vanuit stilstand beschikbaar is voor een opvallend pittige respons bij het accelereren. De accelaratie is zelfs nog krachtiger dan die van menige dieselauto.
 

De opvallend hoge thermische efficiency van de benzinemotor is bereikt door de koeling van cilinderkop en blok van elkaar te scheiden. Brandstofinjectoren met zes gaten en een werkdruk van 200 bar verlagen het verbruik en de uitstoot van CO2 nog verder.

 

De lithium-ion-polymeerbatterij heeft uitstekende energie- en laadkarakteristieken. De hoog voltage elektromotor levert daardoor altijd optimaal vermogen en opladen gaat snel. Beide motoren zijn gekoppeld aan een zestraps DCT automatische transmissie met dubbele koppeling. Deze is exclusief voor de hybride-versie. De gehele aandrijflijn van de IONIQ heeft een toonaangevend hoge efficiency van 95,7 procent. In de praktijk vertaalt dat zich in een prompte gasrespons, acceleratiekracht en het soepel wisselen van versnelling.

Hyundai IONIQ steeds meer in beeld
Hyundai IONIQ steeds meer in beeld
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: Hyundai IONIQ
Automerk: Hyundai
Automodel: IONIQ

Hyundai
Hyundai Motor Company is een autofabrikant uit Zuid- Korea. In dat land werden in 1967 onder de naam Hyundai auto's geassembleerd van het merk Ford. Later ontstond een geheel eigen modellenbeleid. Hyundai Motor Company nam in 1998 Koreaanse concurrent Kia over en wil binnenkort tot de vijf grootste autofabrikanten ter wereld behoren. Hyundai is Koreaans voor moderniteit.
Meer Hyundai nieuws
Hyundai Santa Fe groter en beter dan ooit

Vingerafdrukscanner in een autoAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI