Autosalon Geneve 2018
Honda onthult de gloednieuwe CR-V

Honda onthult de gloednieuwe CR-V

autosalon geneve 2018
woensdag 28 februari 2018 17:15:35

Honda is er klaar voor om de Europese productieversie van de gloednieuwe CR-V te onthullen op de Autobeurs van Genève 2018. De nieuwe generatie van 's werelds bestverkochte SUV* legt de lat hoog met betrekking tot interieurkwaliteit, verfijning en ruimte – inclusief, voor het eerst, de optie van zeven zitplaatsen op benzine versie. Ook het chassis is het meest geavanceerde dat ooit is gemaakt voor een CR-V, en zorgt ervoor dat de auto een boeiende rijervaring biedt met een voorbeeldig rijcomfort en echte off-road capaciteiten

De gloednieuwe CR-V heeft een fris en verfijnd exterieurontwerp, met bredere, gespierde wielkasten, scherpere contouren op de motorkap en de achterste delen, en de neus heeft het nieuwste 'gezicht' van de Honda-familie, met zijn kenmerkende koplampvormgeving. Smallere A-stijlen, speciaal gevormde voor- en achterbumpers, en covers onder de motor en onder de vloer dragen er allemaal aan bij om van de nieuwe CR-V een van de meest aerodynamisch efficiënte voertuigen in zijn klasse te maken. Ook het Active Shutter Grille-systeem van is Honda, dat de brandstofefficiëntie verder verbetert, is in de CR-V verwerkt.

 

Het nieuwe interieurontwerp legt een horizontale nadruk op de dashboardindeling om de ruimere cabine te accentueren, door het gevoel van breedte te accentueren en een gevoel van kracht over te brengen. Het dashboard heeft twee 7-inch beeldschermen, terwijl de lay-out van de bedieningselementen is gerationaliseerd met een eenvoudige cluster voor airconditioningbediening onder het centrale aanraakscherm.

 

Toonaangevende functionaliteit en nieuwe optie met zeven zitplaatsen
De gloednieuwe CR-V heeft iets grotere buitenproporties dan zijn voorganger, en de langere wielbasis en het bredere postuur maken een aanzienlijk ruimer interieur mogelijk. De beste ruimtebesparing in zijn klasse wordt benadrukt door genereuze zitruimte voor alle inzittenden, evenals een bredere, diepere kofferbak met een langere laadruimte. Een nieuwe bodemplaat met twee posities maakt een vlak oppervlak mogelijk voor het laden van grotere lading, terwijl een handsfree elektrisch bedienbare achterklep handige toegang tot de bagageruimte biedt.

 

Slimme eigenschappen maken de nieuwe CR-V elke dag gemakkelijker in gebruik. De hoogte van de achterklep bij het openen kan bijvoorbeeld worden geprogrammeerd om contact met lage plafonds te voorkomen, en de flexibiliteit van de cabine is versterkt door opslagruimte met drie standen in de middenconsole. Bovendien maakt de nieuwe 'dive down' 60:40 inklapbare achterbank een snellere en eenvoudigere belading mogelijk.

 

Voor de allereerste keer zal CR-V beschikbaar zijn met de optie van zeven zitplaatsen op de benzine versies. Indien geselecteerd biedt de derde rij uitzonderlijk veel beenruimte en hielhoogte en een zithoek van 101 graden om het comfort op de lange afstand voor passagiers te garanderen. Toegang tot de derde rij zitplaatsen is ook toonaangevend, dankzij een brede en lage portierinstap.

 

Nieuwe motoren leveren indrukwekkende efficiëntie en rijeigenschappen

Voor de allereerste keer zal Honda's hybridetechnologie beschikbaar zijn in een SUV voor Europa.  De gloednieuwe CR-V zal beschikbaar zijn met Honda's Intelligent Multi Mode Drive (i-MMD)-hybridesysteem, dat bestaat uit een 2,0 liter i-VTEC Atkinson-cyclus benzinemotor en twee elektrische motoren om werkelijke efficiëntie en moeiteloze rijeigenschappen te leveren.Het i-MMD-systeem gebruikt geen conventionele transmissie – in plaats daarvan heeft een compactere eenheid een enkele vaste-overbrengingsverhouding, om een directe verbinding tot stand te brengen tussen bewegende onderdelen en een soepelere overdracht van het koppel.

 

Een 1,5 liter VTEC TURBO-benzinemotor, die krachtige prestaties en een toonaangevend brandstofverbruik heeft, is ook beschikbaar. Vermogen wordt geleverd via een handgeschakelde zesversnellingsbak of een optionele CVT-automatische transmissie afgestemd om een meer lineaire respons te leveren.

 

De benzine- en hybride aandrijflijnen zijn standaard voorzien van voorwielaandrijving, maar beide kunnen worden uitgevoerd met de nieuwste vierwielaandrijvingstechnologie van Honda - 'Real Time AWD met Intelligent Control System ™' – die de CR-V echte all-terrain capaciteiten biedt. Bodemvrijheid is verhoogd met 38 mm voor alle varianten, tot een hoogte van 208 mm voor het AWD-benzinemodel.

 

Eerste leveringen van de Honda CR-V met de 1,5-liter VTEC TURBO-benzinemotor worden verwacht in het najaar van 2018, waarna hybride modellen volgen in het begin van 2019.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Honda

Honda autonieuws

Honda werd op 24 september 1948 opgericht in Hamamatsu en het bedrijf kreeg de naam van de oprichter Soichiro Honda. Er werd begonnen met de productie van losse motoren voor inbouw in fietsen. Al snel werd overgegaan op productie van volledige motorfietsen, aanvankelijk zelfs als licentiehouder van Harley- Davidson! Midden jaren 50 was Honda de eerste van vele Japanse bedrijven die de Europese en Amerikaanse markt benaderde met aanvankelijk lichte, maar later ook zeer zware motorfietsen.
Meer Honda nieuws
De dikste Honda Civic in 2022

Spyshots nieuwe generatie Civic

Nieuwe Honda Civic Sedan betrapt tijdens de test!

Onderweg met de nieuwe Honda Civic Type R


Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com