Honda Insight Hybride
Je bent hier » Home » Autonieuws » Honda Insight Hybride

Honda Insight Hybride

donderdag 04 september 2008 19:49:58

Honda onthult op de Autosalon van Parijs (4 t/m 19 oktober) een conceptversie van zijn nieuwste hybrideauto. Dit model krijgt de naam Insight. De geheel nieuwe hybride wordt – samen met de waterstofauto FCX Clarity en het conceptmodel van de sporthybride CR-Z – gepresenteerd in de expohallen aan de Porte de Versailles. Honda heeft zijn nieuwste hybrideauto een toepasselijke naam gegeven, want met de Insight – Engels voor visie, inzicht – krijgt men in meerdere opzichten een uniek kijkje in de wereld van huidige en toekomstige hybrides. De aanwezigheid in Parijs van de Insight, de waterstofauto FCX Clarity en het conceptmodel van de sporthybride CR-Z bewijst dat Honda nog steeds een prominente rol speelt in de ontwikkeling van steeds schonere aandrijflijnen.

Honda heeft hybrideauto’s altijd beschouwd als een brug naar een toekomst waarin waterstof een prominente plaats inneemt en waarvan de vele voordelen inmiddels zijn aangetoond door de FCX Clarity. De Insight heeft duidelijke uiterlijke overeenkomsten met de FCX Clarity, het eerste productiemodel brandstofcelauto ter wereld, die door zijn aerodynamische vormen optimaal rendement haalt uit de vernuftige aandrijving.

Al in 1999 kwam Honda met de Insight. ‘Deze auto was een pionier in hybridetechniek in Europa en staat symbool voor Honda’s innovatieve ontwikkelingen op het gebied van milieu’, zegt Takeo Fukui, president en CEO van Honda Motor Co. ‘Deze nieuwe Insight zal óók pionierswerk gaan verrichten door een betaalbare hybride te zijn voor een groeiend aantal consumenten.’

De Insight komt er als vijfdeurs hatchback met plaats voor vijf inzittenden en is gebouwd op een nieuw platform. De ontwerpers hebben de controle-unit en de accu onder de vloer van de bagageruimte geplaatst; daarmee heeft de Insight een laag zwaartepunt en biedt de auto de praktische voordelen van een conventioneel aangedreven hatchback.

Net als de Civic Hybrid wordt de Insight geproduceerd in de fabriek in Suzuka, Japan. Deze is onlangs uitgebreid met een productielijn voor hybridemotoren. De Insight verschijnt in de eerste helft van 2009 op de markt. Dankzij zijn scherpe prijs krijgt een heel nieuwe generatie consumenten de gelegenheid kennis te maken met hybridetechnologie.


1 reactie
Reacties
Wim
Eindelijk een nieuw hybryde model van Honda. Mensen kunnen nu kiezen tussen de Toyota Prius en Honda Accord hybrid. Laat deze maar snel komen.
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Honda

Honda autonieuws

Honda werd op 24 september 1948 opgericht in Hamamatsu en het bedrijf kreeg de naam van de oprichter Soichiro Honda. Er werd begonnen met de productie van losse motoren voor inbouw in fietsen. Al snel werd overgegaan op productie van volledige motorfietsen, aanvankelijk zelfs als licentiehouder van Harley- Davidson! Midden jaren 50 was Honda de eerste van vele Japanse bedrijven die de Europese en Amerikaanse markt benaderde met aanvankelijk lichte, maar later ook zeer zware motorfietsen.
Meer Honda nieuws
De dikste Honda Civic in 2022

Spyshots nieuwe generatie Civic

Nieuwe Honda Civic Sedan betrapt tijdens de test!

Honda onthult de gloednieuwe CR-V

Onderweg met de nieuwe Honda Civic Type R


Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com