Honda Civic Hybrid is vernieuwd

Honda Civic Hybrid is vernieuwd

woensdag 08 oktober 2008 18:22:41

 De stroom van nieuwe hybridemodellen die Honda de komende jaren op de markt brengt, gaat niet ten koste van de aandacht voor de bestaande hybridegeneratie, de Civic Hybrid. In tegendeel: in Parijs staat de vernieuwde versie van deze populaire, milieuvriendelijke vierdeurs sedan. De zeer zuinige Civic Hybrid heeft een nieuw front met nieuwe koplampen en een geprononceerder bumper. De ontwerpers hebben de achterlichten vernieuwd en de Civic Hybrid is voorzien van nieuwe lichtmetalen wielen. Dezelfde wijzigingen worden ook toegepast op de normale Civic 4-deurs met 1,8-litermotor, zoals die in sommige landen wordt gevoerd.

Honda geeft inzicht in de toekomst van hybrideauto’s
Honda beschouwt hybrideauto’s als een tussenfase op weg naar waterstof als brandstof in de verdere toekomst. De mogelijkheden van waterstof toont Honda nu al door middel van de FCX Clarity. De in Parijs getoonde Insight Concept heeft duidelijk stilistische overeenkomsten met de FCX Clarity, de eerste productieauto ter wereld die waterstof als brandstof gebruikt. Van beide auto’s is de vorm geoptimaliseerd om zo min mogelijk luchtweerstand te ondervinden.De Insight Concept is de tastbare inspiratiebron voor de productieversie die in 2009 op de markt komt. Met dit model wordt hybridetechniek bereikbaar voor een compleet nieuwe generatie gebruikers.De 1,3-liter Insight wordt aangedreven door Honda’s bekende IMA-systeem, dat verregaand is verbeterd om zo de kosten en het gewicht ervan terug te dringen. Door belangrijke onderdelen zorgvuldig verder te ontwikkelen en de productieprocessen te perfectioneren, zijn de kosten van de hybrideaandrijving aanzienlijk omlaag gebracht. Dit betekent dat de Insight straks tegen een zeer concurrerende prijs kan worden aangeboden, zonder compromissen ten aanzien van de rijeigenschappen, de kwaliteit, de milieuvriendelijkheid en de gebruikskosten.

De Insight profiteert van een grote kostenreductie bij de productie van de onderdelen van de Integrated Motor Assist (IMA), waardoor het de voordeligste hybrideauto van het moment zal zijn. De productieversie van de Insight wordt straks aangeboden als vijfdeurs hatchback die plaats biedt aan vijf inzittenden. De auto bouwt Honda op een nieuw platform, waarbij de compacte besturingseenheid en de accu onder de vloer van de kofferruimte zijn aangebracht. Daarmee blijft het zwaartepunt laag en de kofferruimte goed toegankelijk.Uiteraard is de kostenbesparing niet bereikt door compromissen te sluiten op het gebied van de kwaliteit of innovatie van de Insight. Integendeel: Honda heeft de technici opdracht gegeven besparingen te boeken door intelligentere oplossingen te vinden. Voor de prijs die straks voor de Insight moet worden betaald, biedt de auto een unieke combinatie van ruimte, bagageruimte, een lage uitstoot van schadelijke gassen en economie.

"De allereerste Honda Insight, welke in 1999 op de markt kwam, was de pionier op het gebied van hybride technologie in Europa en blijft een symbool van Honda’s milieutechnische innovatie", zegt Takeo Fukui, CEO van Honda Motor Co., Ltd. "De nieuwe Insight is eveneens baanbrekend, immers het maakt de hybride auto beschikbaar voor een nóg groter publiek en draagt daarmee bij tot meer brandstofbesparing en hoogwaardige kwaliteit."

De nieuwe Insight is de volgende stap in een nieuwe strategie van Honda voor wat betreft de ontwikkeling en productie van hybridevoertuigen. Binnen die strategie staat een ander nieuw model in de planning, gebaseerd op de experimentele CR-Z die ook in Parijs is te zien. Daarnaast wordt gewerkt aan een hybrideversie van de Honda Jazz. Deze strategie maakt de hybrideauto’s van Honda bereikbaar en aantrekkelijk voor grote groepen van nieuwe (en bestaande) automobilisten.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Honda

Honda autonieuws

Honda werd op 24 september 1948 opgericht in Hamamatsu en het bedrijf kreeg de naam van de oprichter Soichiro Honda. Er werd begonnen met de productie van losse motoren voor inbouw in fietsen. Al snel werd overgegaan op productie van volledige motorfietsen, aanvankelijk zelfs als licentiehouder van Harley- Davidson! Midden jaren 50 was Honda de eerste van vele Japanse bedrijven die de Europese en Amerikaanse markt benaderde met aanvankelijk lichte, maar later ook zeer zware motorfietsen.
Meer Honda nieuws
De dikste Honda Civic in 2022

Spyshots nieuwe generatie Civic

Nieuwe Honda Civic Sedan betrapt tijdens de test!

Honda onthult de gloednieuwe CR-V

Onderweg met de nieuwe Honda Civic Type R


Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com