Honda - AutoRAI 2007
Je bent hier » Home » Autonieuws » Honda - AutoRAI 2007

Honda - AutoRAI 2007

zaterdag 24 maart 2007 19:00:34
Sportieve auto’s en milieubewustzijn zijn begrippen die uitstekend samengaan. Dat bewijst Honda met de Small Hybrid Sports Concept en de nieuwe auto van het Honda Racing F1 Team, de RA107. Beide auto’s zijn te zien op de Honda-stand op de AutoRAI, die van 29 maart tot en met 9 april wordt gehouden. Met de innovatieve Small Hybrid Sports Concept toont Honda op de AutoRAI een voorloper van een toekomstige hybrideauto. Dit studiemodel is een unieke combinatie van baanbrekende hybridetechniek en de sportieve, plezierige eigenschappen die Honda in de loop der jaren beroemd hebben gemaakt.

De Small Hybrid Sports Concept is een opvallende tweedeurs sportcoupé met voorwielaandrijving op basis van Honda’s beproefde hybridetechniek IMA (Integrated Motor Assist). Deze duurzame techniek wordt verpakt in een dynamische en moderne carrosserie, met een karakteristieke, pijlvormige neus en een glazen dak dat uit één stuk is vervaardigd. De compacte afmetingen dragen bij aan de aansprekende prestaties en de lichtvoetige rijeigenschappen die in dit segment belangrijk zijn. De Small Hybrid Sports Concept bewijst Honda’s stelling dat sportief rijplezier en het milieu uitstekend samengaan.

Honda Racing F1 Team vraagt aandacht voor het milieu
Ook op het gebied van autosport neemt Honda zijn verantwoordelijkheid voor het milieu. De Formule 1 wordt door steeds strengere reglementen gedwongen voortdurend innovatieve technieken te ontwikkelen die op termijn ten goede komen aan de maatschappij. Hoewel dat nog niet direct tot een grotere mate van duurzaamheid heeft geleid, vraagt het Honda Racing F1 Team met de nieuwe Formule 1-auto RA107 op unieke wijze aandacht voor het klimaatprobleem. De auto komt dit raceseizoen al in actie. In plaats van de gebruikelijke sponsornamen en -logo’s is op de RA107 een afbeelding van de aarde aangebracht. Daarmee roept het Honda Racing F1 Team zijn fans, sponsors en klanten op om samen met Honda de milieuproblematiek internationaal aan te pakken. Iedereen kan via de website www.myearthdream.com zijn naam op de F1-auto laten plaatsen en daarmee kenbaar maken een bijdrage te willen leveren aan een beter milieu.

‘De klimaatverandering is waarschijnlijk het grootse probleem van de internationale gemeenschap en de Formule 1 kan daar niet omheen’, aldus Nick Fry, CEO van het Honda Racing F1 Team. ‘Wij zijn bovendien van mening dat de Formule 1 met zijn uitstraling en zeer geavanceerde technologie een belangrijke rol kan spelen. Niet alleen door de aandacht op de milieuproblemen te vestigen, maar ook door actief naar oplossingen te zoeken.’

Kennismaken met nieuwe Civic Type R en Type S en CR-V
Andere prominente aanwezigen op de Honda-stand zijn uiteraard Honda’s nieuwe sportieve topmodellen, de Civic Type R en de Civic Type S en de nieuwe CR-V. De CR-V is de derde generatie van Honda’s SUV en staat nu bij de dealers. Honda heeft al zijn technische expertise losgelaten op de CR-V, waardoor de auto leverbaar is met unieke innovatieve technieken als CMBS. Dat systeem houdt met radar de verkeerssituatie in de gaten en remt de auto af in een absolute noodsituatie. De Honda Civic Type R heeft een bekende naam bij autoliefhebbers en het nieuwe model maakt zijn reputatie meer dan waar. Met zijn 201 pk sterke 2,0-liter VTEC-motor levert de Civic Type R topprestaties, en het weggedrag is ten opzichte van zijn voorganger nog verder verbeterd. Voor de puristen is er zelfs een 40 kilo lichtere Race-uitvoering te koop.

De nieuwe Civic Type S is leverbaar vanaf de zomer van dit jaar. De Type S is de sportieveling, die leverbaar wordt met de keuze uit een 1,8-liter benzinemotor en een 2,2-liter dieselmotor. Beide motoren zijn goed voor 140 pk. Met een stuggere ophanging en een spoorbreedte achter die 20 mm groter is dan bij de Civic 5 deurs, kan de Civic Type S sportief uit de voeten. Honda’s FR-V, de unieke sportieve MPV met twee zitrijen van drie stoelen, is onlangs vernieuwd en staat in zijn jongste gedaante op de AutoRAI. Hij is met een nieuwe 1,8-liter VTEC-motor leverbaar en op detailpunten is de FR-V behoorlijk verbeterd.

Honda is te vinden op stand 004 in de Parkhal. Publieksdagen donderdag 29 maart t/m maandag 9 april (2e paasdag) 11.00-22.00 uur (werkdagen) en 10-17.00 uur in het weekend en 2e paasdag

Honda - AutoRAI 2007
Honda - AutoRAI 2007
Honda - AutoRAI 2007
Honda - AutoRAI 2007
Honda - AutoRAI 2007
Honda - AutoRAI 2007
Honda - AutoRAI 2007
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Honda

Honda autonieuws

Honda werd op 24 september 1948 opgericht in Hamamatsu en het bedrijf kreeg de naam van de oprichter Soichiro Honda. Er werd begonnen met de productie van losse motoren voor inbouw in fietsen. Al snel werd overgegaan op productie van volledige motorfietsen, aanvankelijk zelfs als licentiehouder van Harley- Davidson! Midden jaren 50 was Honda de eerste van vele Japanse bedrijven die de Europese en Amerikaanse markt benaderde met aanvankelijk lichte, maar later ook zeer zware motorfietsen.
Meer Honda nieuws
De dikste Honda Civic in 2022

Spyshots nieuwe generatie Civic

Nieuwe Honda Civic Sedan betrapt tijdens de test!

Honda onthult de gloednieuwe CR-V

Onderweg met de nieuwe Honda Civic Type R


Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com