Grote SUV van Skoda heeft Kodiaq

Grote SUV van Skoda heeft Kodiaq

vrijdag 06 mei 2016 13:49:25

ŠKODA’s nieuwe grote SUV heet Kodiaq. De naam verwijst naar de Kodiak-beer die op het gelijknamige eiland leeft, dat net onder de zuidkust van Alaska ligt. De spelling is afgeleid van de taal van de inheemse bevolking: de Alutiiq. ŠKODA trapt het modeloffensief in het SUV-segment af met dit nieuwe model, dat in de tweede helft van 2016 aan de wereld wordt gepresenteerd.

Op Kodiak Island – een rauw maar tegelijkertijd fascinerend eiland ten zuiden van de kust van Alaska waar ongeveer 14.000 mensen wonen – leven zo’n 3.500 Kodiak-beren. De Alutiiq, de oorspronkelijke bewoners van het eiland, noemen de beer Taq uka 'aq, waarbij de letter ‘q’ aan het einde typerend is voor dierennamen. Door deze letter in de modelaanduiding van de nieuwe grote SUV te integreren, onderstreept ŠKODA het respect voor de taal van de Alutiiq. Tegelijkertijd zorgt de ‘q’ voor een geheel eigen naam voor deze unieke nieuwe ŠKODA.

 

Formaat, kracht en dominantie over de omgeving; de gelijknamige beer en de ŠKODA Kodiaq hebben gemeenschappelijke eigenschappen. Met 4,70 meter herbergt ŠKODA’s nieuwe SUV op comfortabele wijze zeven inzittenden en presteert hij uitstekend op zowel de gebaande als ongebaande paden. De verborgen kracht van het roofdier wordt weerspiegeld in het design van de ŠKODA Kodiaq; diens opvallende, gespierde contouren geven blijk van dynamiek, robuustheid en beschermende kracht.

 

Nog een overeenkomst tussen de Kodiak-beer en de ŠKODA Kodiaq is hun sterke familieband. Met een lengte van drie meter (rechtop staand) en een gewicht van 400 kilogram behoren Kodiak-mannetjes tot de grootste en sterkste beersoorten. In tegenstelling tot diverse andere rassen leven ze echter vredevol en sociaal: ze vormen sociale pacten, delen ervaringen en spelen samen. Sommige Kodiak-beren delen zelfs hun beste locaties voor het vangen van zalm. Dat is het terrein waar deze intelligente dieren ‘Simply Clever’ trucs en technieken ontwikkelen, net als de vele slimme bedieningsoplossingen in de modellen van ŠKODA.

 

‘Discover new ground’ is de slogan die de Tsjechische autofabrikant hanteert voor de lancering van de ŠKODA Kodiaq. Het model markeert de start van het nieuwe SUV-offensief van het merk en zal in het snelgroeiende SUV-segment nieuwe kopers naar het merk ŠKODA trekken. De ŠKODA Kodiaq debuteert in de tweede helft van 2016, de introductie staat gepland voor begin 2017.

 

ŠKODA claimt Zaterdag
Het bekendmaken van de naam ŠKODA Kodiaq is voor ŠKODA in Nederland direct het startschot om een grootschalige merkcampagne te lanceren. Op 7 mei aanstaande gaat deze van start met een opvallende TV-commercial, waarin de rol van de auto in het dagelijks leven centraal staat. ŠKODA claimt de zaterdag. Zaterdag is de drukste dag van de week. Je rijdt van hot naar her. Sportclubs, kinderfeestjes, weekboodschappen, bouwmarkt, familiebezoek. Het is de dag waarop de Skoda modellen het beste tot hun recht komen. Het thema is dan ook: Zaterdag is hard werken. Dus kun je wel een beetje hulp gebruiken. Hiermee wil ŠKODA herkenbaar zijn en dichtbij de Nederlandse consument blijven.

 

Compleet modelprogramma
Het modelprogramma van ŠKODA loopt uiteen van de kleine Citigo tot aan het vorig jaar geïntroduceerde nieuwe vlaggenschip, de Superb, die afgelopen maand tot Leaseauto van het Jaar 2016 is uitgeroepen. De ŠKODA Kodiaq vormt binnen dit complete modelprogramma nu de 5e belangrijke modellijn voor het Tsjechische merk.


Grote SUV van Skoda heeft Kodiaq
Grote SUV van Skoda heeft Kodiaq
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Skoda

Skoda autonieuws

In 1895 begonnen de boekhandelaar V?clav Laurin en de slotenmaker V?clav Klement een fietsenfabriek, die in 1899 motorfietsen en in 1905 auto's ging produceren. In 1925 fuseerde Laurin & Klement met de fabrikant van spoorwegmateriaal ?koda. In 1945 ging de automobielfabriek zelfstandig verder met behoud van de naam en het logo.
Meer Skoda nieuws
Elektrische Skoda ENYAQ iV bijna 40K

Skoda ENYAQ iV en 510 km elektrisch

Skoda ENYAQ iV volledig elektrische SUV

Wereldprimeur: ŠKODA SCALA

Skoda Scala compact, ruim en slim

Skoda Kodiaq RS klokt recordtijd

Skoda Vision X is hybride SUV

Skoda Vision X is futuristische SUVAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com