Gloednieuwe Honda HR-V met karaktervolle look

Gloednieuwe Honda HR-V met karaktervolle look

woensdag 18 februari 2015 19:35:22

De gloednieuwe Honda HR-V wordt in de zomer van 2015 in Europa gelanceerd: een uniek product voor het crossover segment met een dynamische vormgeving, de veelzijdigheid van een multipurpose vehicle, een verfijnde en tegelijk plezierige rijdynamiek en laag brandstofverbruik. De nieuwe HR-V maakt deel uit van de nieuwe reeks Honda-modellen die de pioniersgeest van het merk op het gebied van technologische innovatie demonstreren.

De HR-V heeft een karaktervolle uitstraling, met de opvallende, krachtige lijnen van een coupé en het stoere, solide uiterlijk van een SUV. Van binnen biedt de HR-V de inzittenden ongeëvenaarde ruimte en – dankzij Honda's innovatieve Magic Seat ®-systeem – een grote mate van veelzijdigheid. Zachte, kwalitatief hoogwaardige materialen en een subtiel design karakteriseren het interieur van de HR-V. De ontwerpers van Honda hebben ruimte gecombineerd met de sfeer van een sportieve, intieme cockpit.

 

Het nieuwe, op apps-gebaseerde, ingebouwde Honda Connect infotainmentsysteem wordt bediend via een 7-inch touchscreen in het midden van het dashboard en biedt toegang tot het internet, real-time nieuws, verkeersinformatie, weerberichten en muziekstreamingdiensten.

 

De nieuwe HR-V wordt gelanceerd met een keuze uit twee dynamische en efficiënte motoren uit Honda's Earth Dreams Technology-serie: een 120 pk 1.6 liter i-DTEC- dieselmotor of een 130 pk 1.5 liter i-VTEC-benzinemotor. Het Advanced Driver Assist System-pakket dat is uitgerust met een camera en mid-range radar, omvat diverse veiligheidstechnologieën, waarvan sommige nieuw zijn in het crossover segment.

 

De gloednieuwe Honda HR-V is vanaf de zomer 2015 overal in Europa verkrijgbaar.
Karaktervolle, krachtige lijnen van een coupé en het stoere, solide uiterlijk van een SUV De gloednieuwe HR-V combineert de dynamische persoonlijkheid van een coupé met het stoere, solide uiterlijk van een SUV, wat resulteert in een karaktervolle auto met emotionele aantrekkingskracht. De vorm van de auto en zijruiten die achteraan smaller worden, creëert een dynamisch en sportief zijprofiel, waar de 'verborgen' portierhendels goed bij passen. Door de opvallende, scherpe profiellijn langs de zijkant ziet de HR-V er doelbewust en voorwaarts gericht uit. Dit versterkt de dynamische en alerte uitstraling van de auto, zelfs als hij stilstaat.

 

De HR-V straalt ook rust en robuustheid uit. De diepliggende onderste zijpanelen hebben het stoere, solide en stevige karakter van grotere SUV's, een thema dat wordt onderstreept door de uitgesproken horizontale oriëntatie van de voor- en achterbumpers.

 

De ontwerpers hebben de HR-V een onderscheidende en zelfverzekerde

identiteit gegeven, zodat die ook onmiddellijk herkenbaar is op de weg als een Honda. Zo zie je bij de HR-V, net als bij de nieuwe CR-V, het krachtige ‘flowing wing design’ in de eenheid van rooster en koplampen, alsook de zijruiten aan de achterkant die naar achter smaller worden.

 

Achteraan wordt de krachtige styling voortgezet. De scherpe, gecombineerde achterlichten lopen door tot op de brede achterklep, waarin één ‘flowing wing’ duidelijk zichtbaar is aangebracht.

 

Ongeëvenaarde interieurruimte met de veelzijdigheid van een MPV

Het interieur van de gloednieuwe HR-V is uniek in zijn soort, niet alleen qua ruimte, maar ook qua veelzijdigheid. Daarmee worden de voordelen van een multipurpose vehicle voor het eerst in het crossover segment geïntroduceerd.

 

De basis van het ruime en veelzijdige interieur van de HR-V is Honda's wereldwijde B-segmentplatform, waarin innovatieve compacte oplossingen zijn verwerkt. Zo is er bijvoorbeeld een brandstoftank met een lager profiel onder de stoelen voorin gemonteerd, waardoor er in de ondervloer onder de achterbank 25 mm extra ruimte wordt gecreëerd, die nodig is voor Honda's innovatieve Magic Seats ®-systeem.

 

Elk van de 60:40 gesplitste Magic Seats ® achterin kan in allerlei standen worden gezet voor een optimaal gebruik van de interieurruimte. In de 'Utility'-stand kan de leuning van de achterbank naar voren worden geklapt terwijl het zitvlak wordt verlaagd, waardoor er een lang, plat oppervlak ontstaat. In de 'Tall'-stand wordt de zitting van de achterbank in verticale positie vergrendeld, zodat er vanaf de bodem tot aan het plafond ruimte wordt gecreëerd. In de 'Long'-stand worden de leuning van de achterbank en die van de passagiersstoel naar voren geklapt in een horizontale positie.

 

Zowel voorin als achterin hebben de passagiers en bestuurder een hoeveelheid been-, schouder- en hoofdruimte die je normaal gesproken alleen in het segment van grotere voertuigen aantreft.

 

Ook de kofferbak is ongekend ruim, met 543* liter als de achterbank wordt gebruikt en 1026* liter als de achterbank naar voren wordt geklapt. Dankzij de grote opening met de achterklep omhoog en de lage laadhoogte is de kofferbak zowel ruim als eenvoudig toegankelijk.

 

Een verfijnd en subtiel interieur met kwalitatief hoogwaardige materialen, een uniek panoramisch schuifdak en een geavanceerd nieuw infotainmentsysteem

De ontwerpers van Honda hebben ernaar gestreefd om voor de inzittenden de tegenstrijdige thema's van ruimte, stevigheid en de cockpit van een strakke, sportieve coupé te verenigen.

 

Het gebruik van kwalitatief hoogwaardige, zacht aanvoelende oppervlakken met subtiele accenten van geborsteld chroom geeft het interieur een luxueuze uitstraling. Het dashboardontwerp combineert degelijkheid met hoogwaardige details, waaronder een verfijnd pianozwart instrumentenpaneel.

 

Tegenover de bestuurder bevindt zich een paneel met drie meters. Daar omheen zijn 'zwevende' verlichte ringen aangebracht om het gevoel van kwaliteit nog verder te versterken. Honda's ECO Assist-functie verandert de achtergrondkleur van de snelheidsmeter van wit naar groen als er efficiënt wordt gereden.

 

De Executive-klasse biedt eigenaars ook een panoramisch schuif- en kanteldak, dat met één druk op de knop wordt geopend. Met het dak wordt automatisch een verschuifbaar zonnescherm geopend, dat met de hand kan worden gesloten om het zonlicht tegen te houden.

 

In het midden van het dashboard bevindt zich het 7-inch Honda Connect touchscreen dat standaard is ingebouwd in de klassen boven de basisuitvoering (Sport en Executive). Honda Connect biedt geavanceerde connectiviteit en infotainment. In de Comfort-klasse is een 5-inch scherm verkrijgbaar.

 

Het systeem, dat werkt op een Android 4.0.4-besturingssysteem, wordt bediend met de bekende, intuïtieve 'knijp-, veeg- en tikfunctionaliteit' van een smartphone. Honda Connect biedt snelle en eenvoudige toegang tot internetdiensten, zoals web-browsing, real-time verkeers- en weerinformatie en actuele nieuwsberichten, sociale media en muziekstreaming. Vanaf het speciaal voor dit doel ontwikkelde Honda App Center kunnen nog meer apps worden geïnstalleerd, zodat eigenaren hun infotainmentsysteem kunnen personaliseren. Verder is er een geïntegreerd Garmin-navigatiesysteem beschikbaar.

 

Op het Honda Connect-touchscreen is ook voertuiginformatie te zien, zoals de dagteller, het brandstofverbruik en de reistijd.

 

Daarnaast kan Honda Connect worden gesynchroniseerd met smartphones en andere multimedia-instrumenten via MirrorLink, WiFi, Bluetooth, HDMI en USB.

 

 

Unieke veiligheidsfuncties voor het cross-oversegment

Zoals alle nieuwe in Europa verkochte voertuigen, is de HR-V uitgerust met een aantal hoogwaardige actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen.

 

De uitgebreide, actieve veiligheidssystemen combineren gegevens van radarsensoren en van camera's die naar voren en naar achteren gericht zijn. Behalve het basismodel worden alle klassen standaard uitgerust met Honda's Advanced Driver Assist System. De veiligheidsvoorzieningen omvatten Intelligent Speed Assist, City Brake Active Assist, Forward Collision Warning, Lane Departure Warning, Traffic Sign Recognition en een High-beam Support System.

 

Honda's City-Brake Active System wordt standaard in de HR-V gemonteerd.

Naast alle benodigde voor- en gordijnairbags wordt een uitstekende passieve veiligheid geleverd door de Advanced Compatibility Engineering™ (ACE™)-carrosserietechnologie die Honda zelf heeft ontwikkeld. Een netwerk van onderling verbonden structurele elementen verdeelt de botsingenergie gelijkmatiger over de voorkant van de auto en reduceert daarmee de krachten die naar het passagierscompartiment worden overgebracht. Hierdoor worden de inzittenden bij een frontale botsing beter beschermd. ACE reduceert ook het risico dat deze auto bij een frontale of gedeeltelijk frontale botsing met een kleiner of groter voertuig, onder of boven het andere voertuig terechtkomt.

 

Een fascinerende rijervaring en efficiënte prestaties

De HR-V, die in Europa alleen met voorwielaandrijving beschikbaar is, biedt de keuze uit twee snel reagerende en efficiënte motoren: een 130 pk 1.5 liter i-VTEC-benzinemotor en een 120 pk 1.6 i-DTEC-dieselmotor. Beide zijn gekoppeld aan een verfijnde en soepele handmatige zesversnellingsbak. De 1.5 liter i-VTEC-benzinemotor kan ook worden gecombineerd met een soepele CVT-automaat

 

Beide motoren maken deel uit van Honda's Earth Dreams Technologie-serie, die is gebouwd om het reactievermogen en de efficiëntie te verbeteren. Beide motoren voldoen ook aan de Euro 6-emissienorm.

 

In de HR-V zit een compleet nieuwe 1.5 i-VTEC-motor met 130 pk of een 1.6 i-DTEC-dieselmotor met 120 pk. Beide motoren zijn ook met handmatige transmissie verkrijgbaar. De nieuwe 1.5 liter-benzinemotor zal ook verkrijgbaar zijn met een semi-automatische CVT-transmissie (met schakelpeddels op sommige versies).

 

De HR-V is bewust ontworpen om een salonachtige rijervaring te leveren. Dit effect wordt bereikt door een laag zwaartepunt en een lichte, maar zeer stevige carrosserie. Deze stevigheid – grotendeels te danken aan het feit dat 27% van de carrosserie uit zeer sterk staal bestaat – geeft de auto vastheid, wat een veilig gevoel geeft bij het rijden, en het heen en weer schuiven uitsluit. Hierdoor rijdt de auto ook uitzonderlijk lineair en dat maakt de HR-V tot een van de meest vertrouwenwekkende auto's in het cross-oversegment, die vol enthousiasme gereden kunnen worden.

 

De HR-V introduceert uitzonderlijke aerodynamische prestaties in het crossover segment en heeft niet alleen een laag brandstofverbruik, maar ook een comfortabel interieur door het lage windgeluid. De HR-V gebruikt een zeer efficiënt akoestisch isolatiepakket om harde weggeluiden te minimaliseren. Geluiddemping bij de wielkasten aan de voor- en achterkant, tapijt op de vloer en bedekking van de ondervloer dragen allemaal bij aan een comfortabele en ontspannen sfeer in de auto.


Gloednieuwe Honda HR-V met karaktervolle look
Gloednieuwe Honda HR-V met karaktervolle look
Gloednieuwe Honda HR-V met karaktervolle look
Gloednieuwe Honda HR-V met karaktervolle look
Gloednieuwe Honda HR-V met karaktervolle look
Gloednieuwe Honda HR-V met karaktervolle look
Gloednieuwe Honda HR-V met karaktervolle look
Gloednieuwe Honda HR-V met karaktervolle look
Gloednieuwe Honda HR-V met karaktervolle look
Gloednieuwe Honda HR-V met karaktervolle look
Gloednieuwe Honda HR-V met karaktervolle look
Gloednieuwe Honda HR-V met karaktervolle look
Gloednieuwe Honda HR-V met karaktervolle look
Gloednieuwe Honda HR-V met karaktervolle look
Gloednieuwe Honda HR-V met karaktervolle look
Gloednieuwe Honda HR-V met karaktervolle look
Gloednieuwe Honda HR-V met karaktervolle look
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Honda

Honda autonieuws

Honda werd op 24 september 1948 opgericht in Hamamatsu en het bedrijf kreeg de naam van de oprichter Soichiro Honda. Er werd begonnen met de productie van losse motoren voor inbouw in fietsen. Al snel werd overgegaan op productie van volledige motorfietsen, aanvankelijk zelfs als licentiehouder van Harley- Davidson! Midden jaren 50 was Honda de eerste van vele Japanse bedrijven die de Europese en Amerikaanse markt benaderde met aanvankelijk lichte, maar later ook zeer zware motorfietsen.
Meer Honda nieuws
De dikste Honda Civic in 2022

Spyshots nieuwe generatie Civic

Nieuwe Honda Civic Sedan betrapt tijdens de test!

Honda onthult de gloednieuwe CR-V

Onderweg met de nieuwe Honda Civic Type R


Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com