Ford onthult S-MAX Vignale Concept in foto en beeld
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Ford onthult S-MAX Vignale Concept in foto en beeld

dinsdag 08 april 2014 11:31:36

Vandaag onthult Ford Motor Company in Milaan de Ford S‑MAX Vignale Concept. Deze conceptauto toont de visie van Ford op een tweede model binnen de exclusieve Vignale-modellijn.

 

De Ford S-MAX Vignale Concept volgt de Mondeo Vignale Concept en is een uitdrukking van het exclusieve niveau van het design, de afwerking en de uitrusting die klanten van een Ford Vignale mogen verwachten. Volgend jaar komt er een productieversie van de Mondeo Vignale op de markt, niet lang daarna gevolgd door een productieversie van de S-MAX Vignale.

 

“De S-MAX Vignale is ruim en exclusief. Met deze conceptauto overschrijdt Ford de grenzen van het traditionele autodesign,” zegt Martin Smith, executive director Design bij Ford Europa. “De Vignale-designers hebben zich bij het ontwikkelen van deze nieuwe S-MAX laten inspireren door trends in de meubel- en modewereld.”

 

Naast de introductie van de S-MAX Vignale in het befaamde Palazzo Reale in Milaan laat Ford zijn visie op de speciale klantervaring voor de Vignale deze week zien op de Salone del Mobile, 's werelds meest vooraanstaande beurs op het gebied van meubeldesign. Het ontwerp van de stand die Ford op de Salone del Mobile heeft ingericht kan worden gezien als een vooruitblik op de “Vignale Lounge”, een exclusieve klantervaring die bij een select aantal Europese Ford-dealers zal worden uitgerold. Ook zal Ford een Vignale-lifestylecollectie laten zien, die ondermeer bestaat uit een op maat gemaakte reistas die is onderscheiden met een iF Design Award.

 

De persoonlijke relatie die klanten kunnen verwachten wanneer Vignale in 2015 in Europa wordt geïntroduceerd omvat een toegewezen relatiemanager en een ophaal- en afleverservice van VIP-niveau.

 

Uniek design

De S-MAX Vignale Concept is onder meer uitgerust met speciale 21”-lichtmetalen velgen, exclusieve afwerkingsdetails, sieraadachtig oplegwerk, verchroomde spiegelkappen en een opvallende, zeshoekige Vignale-grille. Verder biedt deze conceptauto unieke stoelen met prachtige designdetails en zijdezacht aanvoelend leder van topkwaliteit.

 

Technologische hoogtepunten zijn onder andere de car-to-car-communicatie, tablet-dockingstations voor de tweede stoelrij en een intelligent, flexibel thin-seat-stoelconcept.

 

De S-MAX Vignale Concept vormt een nieuwe interpretatie van het strak gestroomlijnde exterieur, het karakteristieke profiel en de dynamische dakboog.

 

De nieuwe kleur voor de S-MAX Vignale Concept, "Milano Grigio", een parelmoertint, is rechtstreeks beïnvloed door de dieproze metallic tinten die te zien zijn in de meubel- en modedesigns op de Salone del Mobile. De aandacht voor kleur, in dit geval Dark Rose Grey, is overal in de auto terug te vinden, van de details in de uitlaten en de zeshoekige sierranden van de ventilatieopeningen tot de onderkant van het dashboard.

 

De grille met het zeshoekige design dat voor het eerst is toegepast in de conceptversie van de Mondeo Vignale, is ook gebruikt voor de S-MAX Vignale Concept. Deze grille is uitgevoerd in een donkere, matte metaallak en een sierrand van glanzend aluminium.

 

“Bij de ontwerpen die wij tegenkomen op de Salone del Mobile en de Milan Design Week zien we dat moderne luxe niet schreeuwerig hoeft te zijn,” zegt Stefan Lamm, exterior design director, Ford Europa. “Lichtere tinten en zorgvuldig toegepaste detaillering zorgen voor een verfijning van een niveau dat voor Ford-klanten uniek is.”

 

Design op maat

Het lichte exterieur gaat gepaard met een in donkere tinten uitgevoerd interieur dat is gebaseerd op actuele trends in de herenmode. Verdere kleuren en designs zijn geïnspireerd door een eclectische kijk op meubels - zoals exclusieve sofa's - die worden gekenmerkt door een strakke, eigentijdse belijning en met hand gestikt leer met parelmoerglans.

 

Het fraaie leder loopt vanaf het dashboard en het instrumentenpaneel langs het glazen dak naar de bagageruimte aan de achterkant, waardoor er een loungeachtige omgeving ontstaat.

 

Voor de stoelbekleding is een nieuwe variatie op de wattering gebruikt die voor het eerst is toegepast in de Mondeo Vignale Concept. De voorstoelen en de buitenste achterstoelen hebben gewatteerde zeshoekige vlakken, die worden begrensd door vierkante vlakken die in de breedte over de middelste achterstoel en de voorste armsteun lopen. Zogeheten tone-on-tone-stikwerk met dik, donkerrood stiksel markeert het midden van de stoelen. Voor de randen is stiksel van een lichtere kleur gebruikt. 

 

“De wijze waarop de tinten met elkaar zijn verbonden en de kwaliteit van de afwerking en de details maken dat de S‑MAX Vignale een gevoel van traditie oproept,” aldus Sonja Vandenberk, chief designer Colour and Material bij Ford Europa. “De designtaal zelf sluit aan op de nieuwste trends op het gebied van mode- en meubeldesign, en dat zie je terug in de gebruikte stoffen, het leer, de kleuren en de detaillering.”

 

Inspelen op de wens van de klant

Volgens Ford valt de helft van zijn verkochte grote auto's binnen een hoger specificatieniveau en vraagt 10 tot 15 procent van de klanten om een nog hoger uitrustingsniveau en een exclusieve service.

 

“Wij weten dat veel klanten op zoek zijn naar een Ford die exclusiever is dan ons huidige Europese aanbod,” zegt Roelant de Waard, vice-president Marketing, Sales & Service bij Ford Europa. “De andere belangrijke trend is de vraag naar een meer op de persoonlijke wensen van de klant toegesneden eigendomservaring waarin rekening wordt gehouden met hun agenda. Met Vignale voorzien wij op een nieuwe manier in die behoefte.”

 

Uit onderzoek van Ford blijkt dat meer dan een derde van de kopers van duurdere merken een hoog serviceniveau als een belangrijk verschil beschouwt tussen een standaard- en een exclusieve ervaring. Uit het onderzoek bleek verder dat deskundigheid en efficiëntie van verkoopmedewerkers de twee factoren zijn die de klanttevredenheid het sterkst beïnvloeden. De inrichting van de showroom en de kwaliteit van de gastvrijheid zijn twee van de drie belangrijkste factoren die van invloed zijn op wat een klant van een merk verwacht.

 

Ford stelt speciaal opgeleide relatiemanagers aan die tijdens de hele Vignale-aankoopervaring voor de klant als de enige contactpersoon fungeren. Omdat voor Vignale-eigenaars tijd bijzonder kostbaar is, zullen servicebeurten worden afgestemd op hun agenda en is er een ophaal- en afleverservice beschikbaar.

 

“Vignale Lounges” bij een select aantal Ford dealers, voornamelijk in grote steden, zullen volledig gericht zijn op het leveren van persoonlijke service. De “Vignale Lounge” zal een stimulerende omgeving zijn waarin klanten in alle rust exclusieve materialen en kleuren kunnen ervaren en kennis kunnen maken met opzienbarende voorzieningen en technologieën. De lounge zal een afspiegeling zijn van de kwaliteit die het product uitstraalt, een plek waar de klant zich kan ontspannen.

 

“Vignale is een bijzonder product en biedt een kwaliteitsniveau dat maakt dat de klant de ervaring geheel anders beleeft,” aldus De Waard. “De op de agenda van de klant afgestemde ophaal- en afleverservice voor onderhoud zal ervoor zorgen dat klanten de Vignale zeer positief zullen waarderen.”

Ford onthult S-MAX Vignale Concept in foto en beeld
Ford onthult S-MAX Vignale Concept in foto en beeld
Ford onthult S-MAX Vignale Concept in foto en beeld
Ford onthult S-MAX Vignale Concept in foto en beeld
Ford onthult S-MAX Vignale Concept in foto en beeld
Ford onthult S-MAX Vignale Concept in foto en beeld
Ford onthult S-MAX Vignale Concept in foto en beeld
Ford onthult S-MAX Vignale Concept in foto en beeld
Ford onthult S-MAX Vignale Concept in foto en beeld
Ford onthult S-MAX Vignale Concept in foto en beeld
Ford onthult S-MAX Vignale Concept in foto en beeld
Ford onthult S-MAX Vignale Concept in foto en beeld
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties

Ford
Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of ge´ntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911
Meer Ford nieuws
Ford Video Check

Ford onthult volledig nieuwe KugaAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI