Ford onthuld de Focus Electric

Ford onthuld de Focus Electric

maandag 22 april 2013 19:22:53

Ford Motor Company onthulde vandaag de nieuwe Focus Electric, de eerste volledig elektrische personenauto van het bedrijf. De emissievrije versie van deze succesvolle Ford is de aanvoerder  van het groeiende Ford-assortiment van hybrids, plug-in hybrids en volledig elektrische auto's dat in 2013 in zijn geheel in Noord-Amerika en Europa leverbaar zal zijn. “De Focus Electric is de vaandeldrager van onze nieuwe reeks geëlektrificeerde auto's, waarmee we laten zien dat we de consument een ruime keuze willen bieden in zuinige of brandstofvrije auto's,” zegt Derrick Kuzak, Group Vice President van Global Product Development bij Ford. “De geavanceerde motor is uitermate zuinig en stoot geen CO2 uit.

Tegelijkertijd wordt niets aan rijplezier ingeboet. Bovendien brengt de intelligente bestuurdersinformatietechnologie een radicale verandering teweeg in de manier waarop klanten denken over energieverbruik en hun mobiliteit.” De Focus Electric wordt eind 2011 geïntroduceerd en heeft een actieradius die perfect past bij de rijgewoonten van de meeste Amerikaanse automobilisten. De Focus Electric is zuiniger dan de Chevrolet Volt en is zeer concurrerend met andere auto's met accuaandrijving De auto kan thuis in een tijdsbestek van drie tot vier uur volledig worden opgeladen met behulp van een aan de muur gemonteerd 240-volt oplaadstation (twee keer sneller dan de Nissan Leaf).

De Focus Electric is uitgerust met nieuwe voorzieningen en technologieën, waaronder een unieke versie van het MyFord Touch-bestuurderssysteem speciaal voor elektrische auto's, een nieuwe oplaadvoorziening op basis van Microsoft-technologie en een smartphone-applicatie genaamd MyFord Mobile waarmee eigenaren hun elektrische auto op afstand kunnen bedienen. De gestroomlijnde, stijlvolle vijfdeurs hatchback maakt deel uit van het wereldwijde C-platform van Ford, samen met de benzine- en dieselmodellen van de Focus, die hun debuut maakten op de North American International Auto Show van 2010 en in september werden gepresenteerd op de Autosalon van Parijs.  De Focus Electric die in Noord-Amerika op de markt komt, wordt gebouwd in de assemblagefabriek van Ford in Wayne (Michigan), waar de voor het productieproces benodigde elektriciteit gedeeltelijk wordt geleverd door een van de grootste zonne-energiesystemen van de staat Michigan.  Binnenkort valt de definitieve beslissing over de productielocatie van de Focus Electric voor de Europese markt. De Focus Electric is een van de vijf nieuwe elektrische auto's die deel uitmaken van de elektrificatiestrategie van Ford. Aan het eind van het afgelopen jaar werd de Transit Connect Electric voor het eerst geleverd in Noord-Amerika. Deze auto is in de loop van 2011 leverbaar in Europa.

Een echte auto
De Focus Electric is niet alleen uitermate zuinig en betrouwbaar, maar staat ook garant voor een flinke dosis rijplezier. De geheel elektrische motor en transmissie met één versnelling zorgen voor een goede reactiesnelheid en een soepele acceleratie wanneer de bestuurder het gaspedaal intrapt, tot een topsnelheid van 136 km/u.  Eigenschappen als stuurgedrag, handelbaarheid en remcapaciteiten van de Focus Electric komen sterk overeen met die van de handelbare, sportieve Focus-modellen met een brandstofmotor, waarop de Focus Electric is gebaseerd. Het is dan ook een dynamische auto geworden voor de echte autoliefhebber. En dankzij de uitmuntende aerodynamische eigenschappen en het ontbreken van een benzine- of dieselmotor is het in de auto aangenaam stil.  “De Focus Electric overtreft vele andere elektrische auto's op de markt en doet niet onder voor een traditionele auto op het gebied van rijdynamiek en -kwaliteit,” zegt Sherif Marakby, directeur elektrificatieprogramma's en -technieken van Ford. “Deze auto heeft voor een groot deel dezelfde hoogwaardige onderdelen en voorzieningen als het benzinemodel, en is tegelijkertijd ongekend zuinig en geweldig om mee te rijden.”

De Focus Electric is uitgerust met diverse standaardveiligheidsvoorzieningen waaronder zes airbags en ETC (Electronic Traction Control), aangevuld met een hands-free SYNC®-telefoonaansluiting en MyKey® voor Noord-Amerika. Verder zijn in de auto uiterst milieuvriendelijke materialen gebruikt, zoals stoelzittingen van Bio Foam en bekleding van gerecycled materiaal. Andere standaardvoorzieningen in de Ford Focus Electric voor Noord-Amerikaanse klanten zijn onder meer een unieke versie van de MyFord Touch-bestuurderstechnologie, 17-inch aluminium velgen met 15 spaken, een 60/40 achterbank, startknop, AM/FM/CD/MP3 Sony® Audio met negen luidsprekers, Sirius®-satellietradio met Travel Link, HD Radio™ en een spraakgestuurd navigatiesysteem.

 


Ford onthuld de Focus Electric
Ford onthuld de Focus Electric
Ford onthuld de Focus Electric
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Ford

Ford autonieuws

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of ge´ntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911
Meer Ford nieuws
nieuwe foto's vernieuwde Ford Focus

Ford Everest komt naar Europa

Ford Ranger prototypes in Europa

Ford Evos niet shanghai only?

Ford Fiesta facelift spyshots

Ford Focus Active Wagon betrapt

Ford Focus tijdens wintertesten

Line-up Ford Puma uitgebreid met STAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com