Ford Mustang exclusieve 50 Year Limited Edition

Ford Mustang exclusieve 50 Year Limited Edition

woensdag 16 april 2014 16:25:26

Vijftig jaar na de introductie van een van 's werelds meest iconische auto's viert Ford deze mijlpaal met de limited edition-versie, de 50 Year Limited Edition Mustang GT. Van deze speciale versie, die bedoeld is als eerbetoon aan vijftig jaar Mustang, worden in totaal 1964 exemplaren geproduceerd, die deze herfst op de Noord-Amerikaanse markt verschijnen.

 

De 50 Year Limited Edition is gebaseerd op de nieuwe 2015 Mustang GT fastback met performance pack en biedt uitmuntende prestaties en een uniek uiterlijk. Bij de keuze voor de 50 Year Limited Edition hoeft de klant slechts tweemaal te kiezen, namelijk tussen de twee exclusieve lakkleuren en tussen een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen of automatische transmissie.

 

50 jaar inspiratie
“In de nieuwe Mustang komt een krachtig, hedendaags design samen met typische kenmerken van de allereerste Mustang,” aldus Moray Callum, vice president Design bij Ford. “De 50 Year Edition heeft details waarmee de auto zich onderscheidt van andere Mustangs, terwijl er ook wordt teruggrepen naar het origineel.”

 

De twee beschikbare kleuren zijn Wimbledon White, zoals de Mustang met serienummer 0001 die in april 1964 werd verkocht aan captain Stanley Tucker, en Kona Blue. Beide kleuren zijn exclusief bestemd voor deze limited edition.

 

“In de jaren zestig zag je meer chroom in de afwerking dan tegenwoordig, dus hebben we chroom discreet verwerkt in de grille, de zijramen en de driedelige achterlichten,” vervolgt Callum. “Het donkerder Kona Blue contrasteert bijzonder opvallend met het chroom.”

 

De verchroomde afwerking rondom de basis van de drie delen waaruit het achterlicht is opgebouwd zijn geïnspireerd op het oorspronkelijke designvoorstel van Gale Halderman uit 1962, dat de basis werd voor het productiemodel dat in 1964 zijn opwachting maakte.

 

De drie afzonderlijke lampen aan weerszijden van dat ontwerp zijn in het productiemodel samengevoegd tot één driedelig lampcluster. Het originele concept is na vijftig jaar echter weer van stal gehaald. De 50 Year Edition Limited Mustang is de enige uitvoering die is voorzien van een replica van het grote logo, met 50 Years als toevoeging aan de letters GT.

 

Nog een visueel element dat niet wordt aangetroffen op andere Mustangs zijn de latjes bij de zijramen achter. In tegenstelling tot de latjes bij de achterzijramen van de fastback uit 1965 bestaan de nieuwe ramen uit glaslagen die zijn gemaakt volgens een speciaal voor deze auto ontwikkelde techniek. Het resultaat is een eerbetoon aan het origineel dat niet eerder dan 50 jaar later kon worden gemaakt.

 

Unieke cockpit
Wie achter het stuur plaatsneemt, weet meteen dat dit een heel bijzondere auto is. Het met aluminium afgewerkte dashboard omvat het dubbele instrumentenpaneel en krijgt een axel spin-afwerking die verschilt van de andere nieuwe Mustangs, plus aan de passagierszijde een speciaal 50 Year Edition-logo. Elk logo wordt geëtst in de assemblage-fabriek in Flat Rock waar de Mustang wordt gebouwd.

 

Deze unieke Mustang is voorzien van een stuurwiel met leren bekleding met kasjmier stiksel. Het stiksel komt ook terug in de afwerking van het instrumentenpaneel, de schakelpook, de middelste armsteun, de inzetstukken van de portieren en de stoelen. De stoelen zijn uitgevoerd in een exclusieve tweekleurige kasjmier en leren bekleding, met op de rugleuningen het Mustang 50 Year-logo.

 

De limited edition-modellen zijn uitgerust met exclusieve vloerbekleding met kasjmier stiksels en suède boorden die niet worden gebruikt in andere Mustangs.

 

V8-performance
De 50 Year Limited Edition is voorzien van de vernieuwde 5.0-liter V8-motor die meer dan 420 pk en een koppel van 370 lb/ft levert en is uitgerust met een performance pack met onder andere massieve Brembo-voorremmen en 19" lichtmetalen wielen met kwalitatief hoogwaardige Pirelli P-Zero zomerbanden.

 

De 19" lichtmetalen wielen hebben een uniek Y-vormig spaakdesign dat is geïnspireerd op de verchroomde stalen wielen waarmee de oorspronkelijke Mustang 50 jaar geleden was uitgerust. De voorwielen zijn 9" breed en voorzien van 255/40R-banden, en de staggered achterwielen zijn 9,5" breed en voorzien van 275/40R-banden.

 

De 50 Year Limited Edition is enige Mustang die leverbaar is met zowel het performance pack als de automatische transmissie. Indien uitgerust met de zesversnellings automatische transmissie, heeft de 50 Year Edition een sperdifferentieel met een eindaandrijvingsratio van 3.55:1. Wie kiest voor de handgeschakelde versnellingsbak, krijgt een Torsen-differentieel met een eindaandrijvingsratio van 3.73:1.

 

Bij elk van de 1964 50 Year Edition Mustangs hoort een unieke handleiding in een leren etui met daarop het 50 Year-logo.

 

De 50 Year Limited Edition behoort tot de eerste Mustangs die later dit jaar zullen worden geproduceerd en is bestemd voor de Noord-Amerikaanse markt.


Ford Mustang exclusieve 50 Year Limited Edition
Ford Mustang exclusieve 50 Year Limited Edition
Ford Mustang exclusieve 50 Year Limited Edition
Ford Mustang exclusieve 50 Year Limited Edition
Ford Mustang exclusieve 50 Year Limited Edition
Ford Mustang exclusieve 50 Year Limited Edition
Ford Mustang exclusieve 50 Year Limited Edition
Ford Mustang exclusieve 50 Year Limited Edition
Ford Mustang exclusieve 50 Year Limited Edition
Ford Mustang exclusieve 50 Year Limited Edition
Ford Mustang exclusieve 50 Year Limited Edition
Ford Mustang exclusieve 50 Year Limited Edition
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Ford

Ford autonieuws

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of ge´ntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911
Meer Ford nieuws
nieuwe foto's vernieuwde Ford Focus

Ford Everest komt naar Europa

Ford Ranger prototypes in Europa

Ford Evos niet shanghai only?

Ford Fiesta facelift spyshots

Ford Focus Active Wagon betrapt

Ford Focus tijdens wintertesten

Line-up Ford Puma uitgebreid met STAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com