Ford Mondeo vanaf €31.195 en hybride model

Ford Mondeo vanaf €31.195 en hybride model

zondag 24 augustus 2014 13:59:10

Ford Nederland maakt vandaag de prijzen van de gloednieuwe Mondeo bekend. De nieuwste generatie van een van de meest succesvolle auto´s in het segment biedt een toonaangevende rijdynamiek, innovatieve technologie, hoogstaand comfort en een geraffineerd ontwerp.

 

De nieuwe Ford Mondeo-lijn omvat in eerste instantie de Trend- en Titanium-modellen, die verkrijgbaar zijn met EcoBoost benzine- of TDCi dieselmotoren of als Hybrid. Medio oktober introduceert Ford meer Mondeo uitvoeringen, waaronder de Ambiente (het basismodel), de 1.0 EcoBoost en vierwielaangedreven varianten. De nieuwe Mondeo is leverbaar als vierdeurs sedan (alleen Hybrid), vijfdeurs hatchback of wagon.

 

Befaamde Ford  dynamiek, krachtige en zuinige motoren

De geheel nieuwe Mondeo is de eerste Europese Ford die wordt gebouwd op het nieuwe, mondiale CD-segmentplatform en is tevens de eerste Ford waarbij de nieuwe generatie van de integrale multilink-achterwielophanging wordt toegepast, voor nog meer raffinement en dynamiek.

 

De ingenieurs van Ford Europa namen het voortouw bij de wereldwijde ontwikkeling van het chassis van de geheel nieuwe Mondeo, die de beste rijdynamiek in zijn klasse blijft bieden. Voor het eerst zijn nu de zwaarte en de mate van directheid van de besturing aangepast aan de chassisinstellingen 'comfort', 'normaal' en 'sport' van het Interactive Vehicle Dynamics Control-systeem van Ford.

 

“De nieuwe Mondeo heeft een 10 procent stijvere carrosserie dan de vorige Mondeo en beschikt over vele technologieën voor een betere handling, zoals Torque Vectoring Control. Dat maakt dit model tot de meest responsieve Mondeo tot nu toe,” aldus Ulrich Koesters, Vehicle Line Director bij Ford Europa.

 

Direct vanaf de introductie is de Mondeo leverbaar met de 1.5-liter en 2.0-liter EcoBoost benzinemotoren. Begin 2015 wordt de zuinige en verrassend krachtige 1.0-liter EcoBoost benzinemotor aan het assortiment toegevoegd. Deze laatste is voor het derde jaar achtereen uitgeroepen tot 'International Engine of the Year', een unicum!

 

Tevens direct leverbaar zijn de 1.6-liter en 2.0-liter TDCi dieselvarianten die hoge prestaties koppelen aan een zeer laag verbruik. Zo heeft de Mondeo 1.6 TDCi een voor CD-segment diesels toonaangevend lage CO2-uitstoot van slechts 94 g/km.**

 

De vierdeurs Mondeo Hybrid combineert een speciaal ontwikkelde 2.0-liter benzinemotor met een elektromotor en een lithium-ionaccu van 1,4 kW om een geoptimaliseerd brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot mogelijk te maken. De Mondeo Hybrid is de eerste benzine-hybride van Ford in Europa. De gemiddelde CO2-uitstoot van deze zuinige Mondeo is slechts 99 g/km**.

 

De uitgebreide technische specificaties van de verschillende aandrijflijnen worden in een later stadium bekend gemaakt.

 

Toonaangevende verlichting en geavanceerde technologie

De geheel nieuwe Mondeo brengt de adaptieve LED-verlichtingstechnologie van Ford naar Europa. De geheel met LED's uitgeruste koplampen zijn voorzien van het Adaptive Front Lighting System van Ford, waarbij de hoek en de intensiteit van de lichtbundel continu worden aangepast aan de omstandigheden.

 

De geheel nieuwe Mondeo is leverbaar met een geavanceerde parkeerassistent, waarmee bestuurders niet alleen kunnen fileparkeren, maar ook loodrecht kunnen inparkeren.

 

Deze geavanceerde parkeerfunctie biedt tevens Park-Out Assist, waarbij bestuurders worden geholpen bij het uitparkeren uit fileparkeerplekken, en Side Parking Aid, met zowel een scherm waarop de situatie wordt weergegeven als een hoorbaar waarschuwingssignaal bij obstakels naast, voor en achter de auto.

 

De Mondeo beschikt over vele aanvullende bestuurdersassistentiesystemen, bijvoorbeeld Active City Stop, dat de remmen voorbereidt als er een dreigende botsing wordt gedetecteerd en dat, als er geen reactie is van de bestuurder, bij snelheden onder 40 km/h de remmen activeert. Daarnaast stuurt Lane Keeping Aid de auto terug naar de eigen rijstrook als wordt gedetecteerd dat de auto onbedoeld de rijstrook verlaat. Beide assistentiesystemen zijn standaard op de Mondeo Titanium.

 

Superieur comfort en innovatieve veiligheidsvoorzieningen

De baanbrekende opblaasbare veiligheidsgordels achterin, een wereldprimeur van Ford, maken hun Europese debuut in de geheel nieuwe Mondeo. Bij een ongeluk zet de gordel snel uit om de krachten van de botsing te verdelen over een lichaamsgebied dat vijfmaal groter is dan bij het gebruik van een gewone veiligheidsgordel.

 

Voorzieningen waarmee de Mondeo het comfort en het gemak voor bestuurders verder verhoogd zijn onder meer een elektrisch verstelbare stuurkolom met geheugenfunctie (unicum in klasse), multicontourstoelen met geavanceerde Active Motion-massagefunctie, een handsfree achterklep en een verwarmbaar stuurwiel.

 

Via het SYNC 2-connectiviteitssysteem met geavanceerde spraaksturing en een kleurenaanraakscherm van 8 inch (20 cm) kunnen bestuurders het navigatie-, telefoon-, entertainment-, en klimaatsysteem bedienen met behulp van gewone spreektaal. Bestuurders kunnen zelfs een lijst van plaatselijke restaurants laten verschijnen door te zeggen: “Ik heb honger”.

 

Met de innovatieve MyKey-technologie (unicum in segment) kunnen Mondeo-eigenaren hun autosleutel programmeren. Gewoonlijk is die bedoeld voor jonge bestuurders. Met MyKey kunnen inkomende telefoongesprekken worden geblokkeerd, kan de topsnelheid worden gelimiteerd, kan worden voorkomen dat de bestuurdersassistentie- en veiligheidsvoorzieningen worden uitgeschakeld, kan het maximumvolume van het audiosysteem worden beperkt, en wordt audiosysteem geheel uitgeschakeld als bestuurder en passagiers geen veiligheidsgordels dragen.

 

Expressief ontwerp en superieure kwaliteit

De geheel nieuwe Mondeo heeft een elegant, sportief en uiterst expressief exterieur. Het interieur behoort met zijn geoptimaliseerde ergonomie en comfort, de hoogwaardige afwerking en ongekend hoge uitrusting tot de top in het segment.

 

Het profiel van de 4-deurs sedan en de 5-deurs hatchback is gebaseerd op dat van een coupé met lage daklijn. De vormgeving van het slanke zijprofiel geeft een indruk van 'visuele lichtheid', terwijl het geavanceerde en technische ontwerp aan de voorkant wordt gekenmerkt door de nieuwe, meer uitgesproken, trapezevormige grille van Ford, een motorkap met 'power-domes' en slanke, fraai uitgesneden verlichtingsunits.

 

In het interieur vinden Mondeo-bestuurders een instrumentenpaneel met digitale en analoge instrumenten. Een slanke, naar de zijkanten doorlopende middenconsole zorgt voor een sportieve, cockpit-achtige uitstraling. Het in zacht materiaal uitgevoerde dashboard, het met fluweel beklede opbergvak middenvoor en dito handschoenenkastje zijn voorbeelden van de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen en de algehele afwerking. De rug van de slim ontworpen voorstoelen is dunner dan gebruikelijk. Zo hebben de passagiers achterin meer beenruimte zonder dat dit ten koste gaat van het comfort van bestuurder en voorpassagier.

 

Nederlandse uitvoeringen en vanafprijzen

De Ford Mondeo is direct vanaf de introductie leverbaar in twee uitrustingsniveau´s, drie carrosserievarianten en er is keuze uit benzine-, diesel- of hybride uitvoeringen. De Hybrid en alle handgeschakelde dieseluitvoeringen komen in aanmerking voor 20% fiscale bijtelling. De Mondeo Hybrid is uitsluitend verkrijgbaar als 4-deurs sedan. De overige uitvoeringen zijn leverbaar als sportieve 5-deurs hatchback of stijlvolle en extra ruime Wagon. De Wagon heeft een meerprijs van €1.500,- ten opzichte van de 5-deurs hatchback.

 

Mondeo Trend

De zeer complete Mondeo Trend is standaard onder meer voorzien van vele luxe voorzieningen zoals dual zone automatische airconditioning, elektrisch bedienbare portierramen rondom, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, een audiosysteem met 8 speakers, CD-speler en USB-aansluiting, Hill Start Assist, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels, MyKey, een met leder bekleed stuurwiel, statische bochtverlichting, en guide-me-home verlichting.

 

De Ford Mondeo Trend is direct vanaf de introductie verkrijgbaar in de volgende varianten:

Benzine                                                        kW (pk)         Vanafprijs*   Bijtelling

 • Mondeo Trend 1.5 EcoBoost 6-bak               118 (160)        €34.245,-        25%
 • Mondeo Trend1.5 EcoBoost automaat          118 (160)        €37.245,-        25%

 

Diesel                                                                       kW (pk)         Vanafprijs*   Bijtelling

 • Mondeo Trend 1.6 TDCi 6-bak                       85 (115)          €31.195,-        20%
 • Mondeo Trend 2.0 TDCi  6-bak                      110 (150)        €34.395,-        20%
 • Mondeo Trend 2.0 TDCi automaat                 110 (150)        €37.495,-        25%

 

 

Mondeo Titanium

De luxueuze Mondeo Titanium biedt boven de Trend ondermeer FordKeyless Entry, de FordPower startknop, Lane Keeping Aid, Traffic Sign Recognition, Active City Stop, elektrisch inklapbare buitenspiegels, regen- en lichtsensoren en een grootlichtassistent.

 

Het hoogwaardig afgewerkte interieur is voorzien van sportieve voorstoelen en instaplijsten van geborsteld roestvrijstaal. Het exterieur van de Mondeo Titanium is voorzien van chromen afwerkingsdetails rondom de zijramen, een in hoogglans zwart en chroom afwerkte grille en 16-inch 10-spaaks lichtmetalen velgen.

 

De Ford Mondeo Titanium is direct vanaf de introductie verkrijgbaar in de volgende varianten:

Benzine / Hybrid                                         kW (pk)         Vanafprijs*   Bijtelling

 • Mondeo Titanium Hybrid sedan                     130 (177)        €37.995,-        20%   
 • Mondeo Titanium 1.5 EcoBoost 6-bak           118 (160)        €36.695,-        25%
 • Mondeo Titanium 1.5 EcoBoost automaat     118 (160)        €39.695,-        25%
 • Mondeo Titanium 2.0 EcoBoost automaat     149 (203)        €43.695,-        25%
 • Mondeo Titanium 2.0 EcoBoost automaat     176 (240)        €47.195,-        25%

Diesel                                                                       kW (pk)         Vanafprijs*   Bijtelling

 • Mondeo Titanium 1.6 TDCi 6-bak                   85 (115)          €33.595,-        20%
 • Mondeo Titanium 2.0 TDCi 6-bak                   110 (150)        €36.795,-        20%
 • Mondeo Titanium 2.0 TDCi automaat  110 (150)        €37.795,-        25%
 • Mondeo Titanium 2.0 TDCi 6-bak                   132 (180)        €38.695,-        20%
 • Mondeo Titanium 2.0 TDCi automaat  132 (180)        €41.695,-        25%

 

Opties en pakketten*

De Ford Mondeo is optioneel leverbaar met een groot aantal geavanceerde voorzieningen die het comfort, de connectiviteit en de actieve veiligheid op een ongekend hoog niveau brengen.

 

De meeste voorzieningen zijn samengevoegd in gunstige geprijsde pakketten, waaronder:

 

Zeer aantrekkelijk First Edtion Pack vanaf €1.595,-

Ter gelegenheid van de introductie van de nieuwe Mondeo biedt Ford tot nader order voor de Titanium-varianten een zeer interessant First Edition pakket. Dit pakket bestaat uit de Adaptieve LED-verlichting, SYNC 2, het spraakgestuurde connectiviteitssysteem van Ford met een 8-inch touchscreen, DAB radio, een navigatiesysteem, een geavanceerde parkeerassistant met Park out Assist en een elektrisch bedienbare achterklep met handsfree bediening (alleen hatchback en wagon).

 

De prijs van dit pakket bedraagt voor de 4-deurs Mondeo Hybrid €1.595,- en voor de 5-deurs hatchback en wagon €1.995,-. Normaliter bedraagt de gezamenlijke productwaarde van deze opties maar liefst €5.025,-.

 

Enkele voorbeelden van andere interessante pakketten en opties zijn:

 

Business Pack  €1.150,- Titanium / €1.450,- Trend

Navigatiesysteem, SYNC 2 met 8-inch touchscreen, DAB radio, geavanceerde parkeerassistent met Park-Out Assist

Titanium X-Pack €1.550,-

Adaptieve LED-verlichting, elektrisch bedienbare achterklep met handsfree bediening   

 

Titanium Styling Pack €3.550,-*****

18-inch 5-spaaks lichtmetalen wielen met 235/45R18 banden, sportieve voor- en achterbumpers, sideskirts, subtiele achterspoiler, met aluminium afgewerkte pedalen, Privacy Glass, sportief onderstel.

Titanium Ultimate Pack €2.400,-

Adaptieve cruise control, adaptief onderstel, 10-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen, een    elektrisch verstelbare stuurkolom, memory-functie voor de stuurkolom en bestuurdersstoel, verwarmbaar stuurwiel 

Premium Comfort Seat Pack €3.100,-

Premium lederen bekleding, 10-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen, memory-functie bestuurdersstoel, variabel verwarm- en ventileerbare voorstoelen, massagefunctie voorstoelen met 11 variabel instelbare luchtkussens.

Winter Pack €350,-***

Verwarmbaar stuurwiel, variabel verwarmbare voorstoelen

Trend Appearance Pack €250,- op TDCi / €850,- op EcoBoost

16-inch 10-spaaks lichtmetalen velgen met 215/60 R16 banden, mistlampen in de voorbumper, onderzijde bumpers in carrosseriekleur, chroomafwerking rondom de zijramen en mistlampen, elektrisch inklapbare buitenspiegels met geïntegreerde instapverlichting.

 • Individuele opties                                                                         Prijs*
 • 2 opblaasbare veiligheidsgordels achterin                                      €200,-
 • Adaptive Cruise Control                                                                   €1.300,-***
 • Blind Spot Information System                                                         €550,-
 • Elektrisch verstelbare stuurkolom met geheugen                             €300,-****
 • Panoramadak                                                                                    €950,-***

 

Per direct te bestellen, in Nederlandse showrooms vanaf medio december

De nieuwe Ford Mondeo is per direct te bestellen bij de Nederlandse Ford dealers en staat medio december in de showrooms. Medio oktober breidt Ford de Mondeo-line up verder uit met onder meer de 1.0 EcoBoost, de 2.0 TDCi AWD en een Ambiente basismodel, waarvan de prijzen en specificaties in een later stadium bekend worden gemaakt.

 

*) Genoemde prijzen inclusief BTW/BPM, en, indien van toepassing, exclusief kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en leges. Prijzen kunnen te allen tijde wijzigen.

**) Alle vermelde verbruikscijfers zijn in overeenstemming met richtlijn 93/116/EG. De verbruikscijfers zijn berekend volgens de testcyclus die wordt gebruikt voor de officiële uitlaatgasemissiemetingen. Voorts zijn de op de www.ford.nl vermelde verbruikscijfers in overeenstemming met bijlage 3 van het Besluit etikettering energieverbruik. personenauto's van 3 november 2000.

***) Genoemde prijs is vanafprijs

****) Alleen te bestellen i.c.m. elektrisch verstelbare voorstoelen

*****) Alleen beschikbaar op de 2.0 EcoBoost-uitvoeringen. 18-inch lichtmetalen wielen verhogen de CO2-uitstoot met 2 g/km en verhogen derhalve de basisprijs van de auto met €252,- (BPM).


Ford Mondeo vanaf €31.195 en hybride model
Ford Mondeo vanaf €31.195 en hybride model
Ford Mondeo vanaf €31.195 en hybride model
Ford Mondeo vanaf €31.195 en hybride model
Ford Mondeo vanaf €31.195 en hybride model
Ford Mondeo vanaf €31.195 en hybride model
Ford Mondeo vanaf €31.195 en hybride model
Ford Mondeo vanaf €31.195 en hybride model
Ford Mondeo vanaf €31.195 en hybride model
Ford Mondeo vanaf €31.195 en hybride model
Ford Mondeo vanaf €31.195 en hybride model
Ford Mondeo vanaf €31.195 en hybride model
Ford Mondeo vanaf €31.195 en hybride model
Ford Mondeo vanaf €31.195 en hybride model
Ford Mondeo vanaf €31.195 en hybride model
Ford Mondeo vanaf €31.195 en hybride model
Ford Mondeo vanaf €31.195 en hybride model
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Ford

Ford autonieuws

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geοntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911
Meer Ford nieuws
nieuwe foto's vernieuwde Ford Focus

Ford Everest komt naar Europa

Ford Ranger prototypes in Europa

Ford Evos niet shanghai only?

Ford Fiesta facelift spyshots

Ford Focus Active Wagon betrapt

Ford Focus tijdens wintertesten

Line-up Ford Puma uitgebreid met STAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com