Ford introduceert EcoSport in Europa

Ford introduceert EcoSport in Europa

dinsdag 23 april 2013 12:16:48

Ford kondigt vandaag aan dat de volledig nieuwe EcoSport, een compacte, robuuste en zuinige SUV, binnen de komende 18 maanden te koop zal zijn in Europa. Hiermee breidt Ford zijn aanbod binnen de groeiende Europese SUV-markt uit.

De EcoSport is gebaseerd op het mondiale B-platform van Ford, en combineert de praktische bruikbaarheid van een compacte auto met de flexibiliteit, wendbaarheid, ruimte en het design van een terreinwagen. “De Ford EcoSport biedt veel waarde, kwaliteit en een laag brandstofverbruik”, aldus Nick Collins, B-car vehicle line director, Ford Europa. ““Het biedt klanten de mogelijkheid om een ruime keuze te maken in de compacte klasse, samen met zowel de nieuwe B-MAX Multi Activity Vehicle (MAV) als met de nieuwe Fiesta.”

 

Het is het eerste mondiale model van Ford dat volledig in Zuid-Amerika is ontwikkeld. Ford creëerde dit segment in Brazilië en introduceerde het in 2003. Sindsdien zijn er in deze regio meer dan 700.000 exemplaren van verkocht. De nieuwe EcoSport komt tegemoet aan de groeiende vraag naar kleine SUV's in Europa, waarvan Ford verwacht dat deze in de komende vijf jaar zal verdubbelen.

 

“De nieuwe EcoSport heeft miljoenen kilometers aan tests ondergaan, op de meest onherbergzame terreinen, onder de zwaarste klimaatomstandigheden over de hele wereld”, aldus Collins. De opvallende en aerodynamische EcoSport is voorzien van een grote grille, slanke, gedetailleerde koplampen, en brede dorpels en bumpers. Het model is uitgerust met het Ford SYNC-connectiviteitssysteem, waarmee eigenaren spraakgestuurd telefoongesprekken kunnen activeren en muziek kunnen selecteren vanaf apparaten die zijn aangesloten via Bluetooth of USB. Ford SYNC omvat Emergency Assistance van Ford, waarbij de inzittenden van de auto na een ongeval direct in verbinding worden gesteld met operators van de lokale hulpdiensten, in de taal van de betreffende regio.

 

De EcoSport biedt een uitgebreid pakket aan technologieën met betrekking tot bestuurdersassistentie, waaronder een antiblokkeerremsysteem, een elektronisch stabiliteitsprogramma en Hill Launch Assist. De volledig nieuwe EcoSport van Ford zal binnen de komende 18 maanden in heel Europa te koop zijn, terwijl de SUV-reeks van Ford binnenkort wordt aangevuld met de volledig nieuwe Kuga. De Ford Edge, een grotere en duurdere auto die reeds aanzienlijke populariteit geniet in Noord-Amerika, zal de reeks binnenkort completeren wanneer dit model beschikbaar wordt voor Europese klanten.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Ford

Ford autonieuws

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of ge´ntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911
Meer Ford nieuws
nieuwe foto's vernieuwde Ford Focus

Ford Everest komt naar Europa

Ford Ranger prototypes in Europa

Ford Evos niet shanghai only?

Ford Fiesta facelift spyshots

Ford Focus Active Wagon betrapt

Ford Focus tijdens wintertesten

Line-up Ford Puma uitgebreid met STAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com