Ford Focus ST details, foto's en specs

Ford Focus ST details, foto's en specs

maandag 22 april 2013 21:19:17
Vandaag is op de Autosalon van Frankfurt de spectaculaire vijfdeurs Focus ST onthuld en zien wereldwijd liefhebbers van sportieve auto's hun geduld beloond. Europese consumenten kunnen ook kiezen voor de stijlvolle Wagon-versie van de Focus ST die in 2012 tegelijk met de vijfdeursversie zal worden geïntroduceerd.

De Focus ST is de eerste sportieve auto die volledig mondiaal wordt ontwikkeld voor de mondiale markt. Het nieuwe model is gebaseerd op eerdere ST-modellen en laat consumenten overal ter wereld genieten van alles waar het ST-logo voor staat: fantastische prestaties, een unieke handelbaarheid, een aanstekelijk motorgeluid en een krachtig uiterlijk.

De nieuwe Focus is rijkelijk voorzien van innoverend design en technologieën, die het model krachtiger en zuiniger maken en op het gebied van handelbaarheid de lat weer hoger leggen. Voor consumenten die voor dagelijks gebruik een verfijnde auto wensen waarmee zij ook een sportieve rijstijl willen nastreven, is de nieuwe Focus de best mogelijke keuze. In de nieuwe ST komen de passie, het enthousiasme en de deskundigheid van de Global Performance Vehicles group van Ford overduidelijk naar voren.

"Iedereen bij Ford koestert hoge verwachtingen van de nieuwe Focus ST," aldus Jost Capito, directeur van de afdeling Global Performance Vehicles. "Dit is het eerste sportieve model dat is ontwikkeld op basis van het design en de technologieën die zijn toegepast in een van onze nieuwe mondiale productiemodellen. Deze auto is gebouwd voor autoliefhebbers overal ter wereld, en zij zullen niet teleurgesteld zijn."

Mondiaal DNA Ford ST

Onder het oppervlak van de nieuwe Focus ST bevindt zich een gedetailleerd DNA voor de ST-reeks, zoals dit is vastgelegd in de spectaculaire mondiale strategie die Ford hanteert voor sportieve auto's. De Global Performance Vehicles group, bestaande uit Ford Team RS in Europa en het Special Vehicles Team (SVT) in de Verenigde Staten, hebben samen met Ford-deskundigen uit Azië, Pacific en Afrika, een strategie opgesteld waar in de toekomst alle internationale sportieve Ford-modellen aan moeten voldoen.

"De Focus ST is niet bij toeval ontstaan," vertelt Capito. "Eerst was er onze mondiale strategie voor sportieve modellen, die door Noord-Amerika, Europa en Azië gezamenlijk is ontwikkeld. Hiermee zijn voor alle ST-modellen de essentiële DNA-kenmerken als stuurgedrag, rijdynamiek, geluidskwaliteit en vermogentoename zo gedefinieerd dat onze ingenieurs de nieuwe Focus ST kunnen ontwikkelen aan de hand van dat mondiale DNA."

Net als alle toekomstige ST-modellen heeft ook de nieuwe Focus ST fysieke DNA-kenmerken als sterk geprononceerde voor- en achterbumpers, een achterspoiler, een aan de onderzijde laag doorgetrokken carrosserie en een unieke, kenmerkende lakkleur. Zowel in de vijfdeursversie als de Wagon, biedt de sprankelende Ford ST dezelfde rijeigenschappen waarmee de andere Ford 'Sports Technologies'-modellen zich van de concurrentie onderscheiden. Chassis, motor, geluid en comfort bieden als één harmonieus geheel een onvervalste sportieve rijervaring met een verfijndheid die je in dit marktsegment zelden aantreft. Zij zullen de genetische code vormen voor de toekomstige ST-modellen.

Eerste mondiaal verkrijgbare sportieve Ford

In het kader One Ford, de visie die uitgaat van wereldwijde samenwerking, zijn de Fiesta en de nieuwe Focus al met succes geïntroduceerd. Dankzij deze visie kunnen sportieve modellen vlot worden ontwikkeld voor een wereldwijde markt. "De nieuwe Focus is een geweldige auto voor het ontwikkelen een ST-versie," aldus Matthias Tonn, chief program engineer voor de Focus ST. "Het is een solide platform dat standaard een uitmuntende handelbaarheid biedt, zoals klanten overal ter wereld kunnen beamen. Op geen enkel terrein is waar dan ook ter wereld iets ingeleverd, en voor de Focus ST is dit sterke punt de basis waarop wij wereldwijd liefhebbers van sportieve modellen de auto kunnen bieden waarom zij hebben gevraagd."

Capito en Tonn zijn van mening dat consumenten met een sportieve auto allen hetzelfde verwachten van een auto, ongeacht op welk wegdek of onder welke weersomstandigheden zij rijden. Dit is het inzicht waartoe de Ford Global Performance Vehicles group is gekomen en het vormt de leidraad voor de strategie voor sportieve auto's.

Volgens plan zal de vijfdeurs Focus ST betaalbare topprestaties leveren op meer dan 40 markten, verdeeld over 6 continenten. Verschillen zullen minimaal zijn en voortvloeien uit plaatselijke wet- en regelgeving. Het komt er in feite op neer dat het niet uitmaakt waar ter wereld een bestuurder plaatsneemt achter het stuur, omdat de nieuwe vijfdeurs Focus FT overal en altijd hetzelfde vermogen, uitstraling en verfijndheid biedt.

In Europa waar Wagon-uitvoeringen op veel markten bijzonder populair zijn, was de kans om een stijlvolle ST-Wagon te ontwikkelen, onweerstaanbaar.

"Veel Europeanen geven de voorkeur aan het laadvermogen van een Wagon, maar zien dat graag gekoppeld aan de rijdynamiek en de prestaties van een vijfdeurs," aldus Tonn. "Met een dergelijke stijlvolle Wagon in de nieuwe Focus-modelreeks, beschikten we over de ideale basis om voor deze consumenten een uniek nichemodel te creëren. De Wagon ST biedt dezelfde spectaculaire rijeigenschappen als de vijfdeurs."

Meer vermogen en zuinigheid

De Focus ST wordt wereldwijd uitgerust met de 2.0-liter Ford EcoBoost, een lichtgewicht motor die een compromisloze combinatie van prestaties en efficiëntie biedt. De volledig aluminium EcoBoost-motoren zijn zuinig en hebben een kleine inhoud, maar bieden het vermogen van een grotere motor. Hiertoe worden drie belangrijke technologieën toegepast. Directe inspuiting onder hoge druk, turbocompressor met lage inertie en een dubbele nokkenas met onafhankelijke variabele kleptiming hebben een geavanceerd verbrandingssysteem opgeleverd waarmee de benzinemotoren van Ford meer vermogen leveren en minder brandstof verbruiken.

Voor de motor van de Focus ST heeft de Global Performance Vehicles group op basis van deze technologie een 250-pk uitvoering van de 2.0-liter Ford EcoBoost ontwikkeld. Vernieuwde inlaat- en uitlaatsystemen met een unieke kalibratie van de motor zorgen voor exact de juiste hoeveelheid vermogen en responsiviteit.

De motor levert een maximum uitgangsvermogen van 250 pk en een brede, vlakke koppelkromme met een piek van 360 Nm. Het responsieve koppel, een handelsmerk van de Ford EcoBoost-motoren, blijft gehandhaafd ondanks de indrukwekkende piekwaarden.

Vergeleken met de 2.5-liter, vijfcilinder motor waarmee de vorige generatie Europese Focus ST was uitgerust, biedt de nieuwe viercilindermotor meer vermogen, maar door de kleinere inhoud en de innoverende technologie, verbruikt hij minder brandstof.

De EcoBoost 2.0 in de Focus ST zorgt voor meer dan 20% minder CO2-uitstoot en brandstofverbruik. In cijfers uitgedrukt is dit naar verwachting respectievelijk 169 g/km en 7l/100 km.

"We hadden nog niet eerder een viercilinder Ford EcoBoost toegepast in een sportief model. Het resultaat is fenomenaal," aldus Capito. "De bestuurder kan binnen het gehele toerentalbereik veel vermogen en koppel gebruiken. Maar de karakteristieken van de auto zorgen ervoor dat deze in het dagelijks verkeer zuiniger is dan de vorige versie, wat een essentieel onderdeel is van het DNA van de ST."

Bij de 2.0-liter motor hoort een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen die doelgericht is verbeterd voor optimaal resultaat bij elke schakelmanoeuvre. De Global Performance Vehicles group heeft bijzonder veel aandacht besteed aan het nauwkeurig afstemmen van de overbrengingsverhouding voor de zesde versnelling. Hierdoor profiteert de bestuurder zowel van optimale rijprestaties als van een lager brandstofverbruik.

Sensationeel geluid

De vorige generatie Focus ST werd geroemd om het bijzonder sportief klinkende geluid dat door de vijfcilindermotor werd geproduceerd. De Ford EcoBoost viercilindermotor van de nieuwe Focus ST is van een ander laken een pak. De geluidsingenieurs van Ford wilden deze nieuwe motor per se een geluid geven waarover iedereen even enthousiast zou zijn.

Dit proces bestond voornamelijk uit het verbeteren van de sound symposer, die voor het eerst is toegepast op de vorige Focus ST en daarna met groot succes is gebruikt in de Europese Focus RS- en RS500-modellen van de vorige generatie.

"Iedereen vond het geluid van de vorige Focus ST prachtig," vertelt Capito. "Net als met Beethoven en Mozart, die beiden schitterenden, maar zeer uiteenlopende muziek hebben gecomponeerd, verschillen de vijfcilinder- en de viercilindermotor mechanisch en akoestisch sterk van elkaar. Maar wij zijn ervan overtuigd dat het motorgeluid van de nieuwe Focus ST liefhebbers net zo zal aanspreken, als dat van de vorige versie."

Niet alleen de motor klinkt geweldig in de nieuwe Focus ST. Ook het uitlaatsysteem, voorzien van unieke, centraal gepositioneerde pijpen, is zo afgesteld dat het een prachtig geluid produceert. Een enthousiaste bestuurder kan tijdens een sportieve rit genieten van bijpassende geluiden, maar als hij een wat ontspannener rijervaring wil, wordt hiervoor ook bij lagere toerentallen gezorgd door de verfijndheid van de cabine en de perfect afgestelde klank van motor en uitlaat.

Ongekende rijdynamiek

De kern van de Focus ST wordt gevormd door een fenomenale rijdynamiek. Innovatie en technologie hebben een chassis opgeleverd dat de verwachtingen van zelfs de meest veeleisende autoliefhebber overtreft, maar dat ook onervaren automobilisten een onvergetelijke rijervaring bezorgt.

De bestuurder zal kennismaken met het gloednieuwe Ford Sport Steering System. Dit systeem kent een variabele stuuroverbrengingsverhouding die de Focus ST op bochtige wegen wendbaarder maakt, maar tegelijkertijd vertrouwen biedt bij hoge snelheden.

Dit unieke systeem zorgt ervoor dat de stuurgevoeligheid op een recht stuk minder is, maar op bochtige stukken juist toeneemt. De bestuurder kan bij haarspeldbochten beide handen stevig aan het stuur houden en zo de auto optimaal onder controle houden. Verder biedt het systeem ook voordelen bij lage snelheden, zoals bij inparkeren, waarbij de bestuurder de auto makkelijker in de ruimte manoeuvreert.

Daarnaast is voor de Focus ST het programma Electronic Power Assisted Steering (EPAS) ook uitgebreid met Torque Steer Compensation (TSC), een systeem dat door Ford zelf is ontwikkeld.

Dankzij een robuustere afstelling van het TSC kan de bestuurder van de Focus ST met vol gas accelereren op een slecht wegdek met oneffenheden en gedeelten waar de banden minder grip hebben. TSC constateert de problemen die hiervan het gevolg zijn en geeft dit door aan het EPAS-programma. Dit doet vervolgens het effect van het slechte wegdek teniet zodat de bestuurder er vrijwel niets van merkt.

Voor de Focus ST is ook het Electronic Stability Programme (ESP) verbeterd, waarbij de nadruk op rijplezier lag. De bestuurder kan uit drie ESP-modi kiezen. Deze keuze kan worden ingegeven op basis van weg- en weersomstandigheden, maar ook door de behoefte van de bestuurder aan extra assistentie tijdens het rijden.

In eerste instantie komt de werking van het ESP sterk overeen met het innoverende systeem waarmee de standaarduitvoering van de Focus is uitgevoerd, hoewel het bij de ST zo is afgesteld dat de bestuurder er minder van merkt. Deze standaardmodus assisteert de bestuurder onder allerlei terrein- en weersomstandigheden, variërend van droog, nat, besneeuwd, waardoor deze niet van invloed zijn op zijn zelfvertrouwen.

De bestuurder kan ook de tweede modus kiezen, reduced- of wideslip-modus genaamd, waarin het tractieregelsysteem is uitgeschakeld. Tractie wordt dan door de bestuurder geregeld en het ESP grijpt alleen bij uiterste noodzaak op.

Maar het ESP-systeem kan natuurlijk ook volledig worden uitgeschakeld. Hierbij komt de Focus ST optimaal tot zijn recht en heeft de bestuurder de volledige controle over de auto. Deze modus is bij uitstek geschikt voor het rijden op bijvoorbeeld een circuit. Alleen secundaire voorzieningen als Enhanced Dynamic Cornering Control (EDCC) blijven actief, zodat de bestuurder optimaal kan genieten van hetgeen de Focus ST op sportief gebied in huis heeft.

Enhanced Torque Vectoring Control

In bochten is Enhanced Torque Vectoring Control een essentieel hulpmiddel voor de bestuurder van de Focus ST. Het is een speciaal voor de ST afgestelde versie van het Torque Vectoring Control waarmee de basisuitvoering van de Focus is uitgerust. Het standaardsysteem past koppelvectoring toe tijdens het remmen. Hierbij wordt bij het nemen van een bocht remkoppel toegepast op het binnenwiel, waardoor het effect van onderstuur wordt verminderd en er meer tractie is. In werking komt dit overeen met een traditioneel differentieel met beperkte slip.

Het systeem van de Focus ST past dit krachtiger toe en is ook uitgerust met Cornering Under Steer Control (CUSC). Deze technologie zorgt op basis van het onderstuurgedrag, voorafgaand aan ESP voor gierkoppel. Dit gebeurt zowel bij het ingeschakelde als bij het uitgeschakelde systeem. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat Enhanced Torque Vectoring Control van essentieel belang is om de voorwielaangedreven Focus ST tot een echte 'bestuurdersauto' te maken die elke bocht vol vertrouwen neemt.

Sportophanging

De secuur afgestelde wielophanging van de nieuwe Focus ST werkt naadloos samen met de geavanceerde voorzieningen voor bestuurdersassistentie. Door toepassing van verbeterde schokdempers en veren is het chassis van de ST 10 mm verlaagd. Dit geeft de ST zijn zelfverzekerde uitstraling en zorgt ervoor dat het zwaartepunt dichter bij het wegdek ligt en de auto zich dus in bochten preciezer laat sturen.

De achterwielophanging is verbeterd met een aantal speciaal voor de nieuwe Focus ST ontwikkelde onderdelen. Belangrijke onderdelen zijn de verbeterde draagarmen en een volledig nieuwe stabilisatorstang. Beide komen voort uit de wens van de ontwikkelaars om de bestuurder zoveel mogelijk feedback en controle te bieden. Er bestaan enkele kleine verschillen tussen de achterwielophanging van de Focus ST vijfdeurs en van de ST Wagon. Om een zo groot mogelijke bagageruimte te behouden, zijn de schokdempers van de Wagon onder een hoek geplaatst, net als in de basisuitvoering. Maar uiteindelijk bieden beide carrosserieuitvoeringen van de Focus dezelfde handelbaarheid die maakt dat een bestuurder altijd de weg met de meeste bochten opzoekt.

Iconische lichtmetalen velgen

Het spaakdesign van de nieuwe Focus ST is afgeleid van het Y-vormige spaakdesign van de vorige generatie. De herkenbare Focus ST-stijl is terug te vinden in de 18" lichtmetalen velgen, zij het met subtiele veranderingen die hem up-to-date maken voor 2012. ST-klanten kunnen nu ook kiezen voor een optioneel 'Performance Pack'. Hierbij zijn de velgen uitgevoerd in zwart met een sterk contrasterende rode afwerking op de remklauwen.

De lichtmetalen velgen zijn voorzien van kwalitatief hoogwaardige 235/40R18 Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2-banden, die zijn ontwikkeld op basis van rigoureuze tests op allerlei soorten wegdek, waaronder de beruchte Nürburgring Nordschleife in Duitsland.

"Deze banden worden in alle landen op de Focus ST geleverd," zegt Tonn. "Zij zorgen ervoor dat de auto onder alle wegomstandigheden optimaal functioneert. Deze banden leveren niet in op prestatieniveau en halen het beste uit de verschillende ondersteuningssystemen waarmee de auto is uitgerust."

Opvallend, krachtig exterieur

De nieuwe focus ST komt wereldwijd op de markt als vijfdeurs hatchback. Daarnaast is in Europa ook de gloednieuwe ST Wagon leverbaar. Beide Focus-modellen zijn gebaseerd op het opvallende kinetic design van de standaarduitvoering, maar bieden als extra de krachtige uitstraling en sportieve eigenschappen die kenmerkend zijn voor de Ford ST.

De sportieve potentie van de Focus ST is in één oogopslag zichtbaar. De nieuwe ST-kleur, Tangerine Scream, weerspiegelt het opvallende en energieke karakter van de Focus ST, maar ook in de andere beschikbare kleuren, Performance Blue, Race Red and White, straalt de auto een en al sportiviteit uit. Dit wordt verder benadrukt door de krachtige styling van de Focus ST.

"De veranderingen die wij hebben doorgevoerd om superieure aerodynamische en rijeigenschappen te ontwikkelen, hebben de Focus ST een nog opvallende, sportiever uiterlijk bezorgd," zegt Martin Smith, executive design director, Ford Europa. "Veranderingen aan de voor- en achterkant geven de ST een dynamischer en doelbewuster karakter en maken overduidelijk dat dit een sportieve versie van de Focus is."

Van de opvallende design-interpretatie van de voor Ford kenmerkende trapezevormige grille aan de voorkant, via de fraai vormgegeven zijpanelen en de dynamische achterbumper met in diffuser-stijl weergegeven luchtinlaten in de achtergrille, toont het design van de Focus ST in vergelijking met de basisuitvoeringen van de Focus een doelbewuste uitstraling en aerodynamische stabiliteit.

Een automobilist die achter de Focus ST rijdt, valt op beide uitvoeringen de dakspoiler op die bij hoge snelheid voor meer stabiliteit en een lagere luchtweerstand zorgt. Ook ziet hij de unieke, de in het midden geplaatste uitlaat, met de schitterend vormgegeven pijp die is gebaseerd op het achtkantige motief op de voorbumper. Het sportieve design van de Focus ST zal andere automobilisten overal ter wereld ervan overtuigen dat dit een auto is met een indrukwekkend uiterlijk en een hoog prestatieniveau.

Stijlvol, sportief interieur

De nieuwe Focus ST biedt een fantastische rijervaring die maakt dat bestuurders zo lang mogelijk achter het stuur willen zitten. De ontwerpers hebben zich bijzonder ingespannen om het interieur van de Focus ST tot een bijzondere plek te maken waarin de bestuurder zich optimaal met de auto verbonden voelt. Het interieur van de standaard Focus is al vanuit het 'cockpitconcept' ontworpen en geeft zo elke bestuurder van de Focus een sportief gevoel. In de ST-versie wordt het gevoel dat een sportieve auto oproept, echter nog versterkt door alle details waar de bestuurder mee in aanraking komt.

Deze details variëren van speciaal vormgegeven pedalen, stuurwiel en versnellingspook tot de unieke Recaro-stoelen. De sportieve uitstraling wordt nog verder versterkt door de donkere dakhemel en bekleding op de dakstijlen, een vast onderdeel van het design-DNA van de ST. Voor de stoelen hebben Ford en Recaro nauw samengewerkt om inzittenden van de ST het summum aan comfort en steun te bieden. Deze stoelen zorgen er niet alleen voor dat de bestuurder tijdens een pittige rit goed blijft zitten, zij zijn ook voorzien van premium voorzieningen zoals verstelbare kussens en instelbare lengte, in deze klasse een unieke optie. De verlaagde zitpositie heeft de ergonomie voor de bestuurder verbeterd en biedt een perfecte plek om kennis te maken met de mogelijkheden die de ST biedt. Ook aan de achterpassagiers is gedacht. Speciaal voor de ST is er met speciaal schuim een gloednieuwe achterbank ontwikkeld. Achterpassagiers zullen zich op deze bank net zo veilig voelen als de bestuurder en de voorpassagier. De bank benadrukt dat het DNA zowel sportieve als praktische kenmerken heeft.

De nieuwe Focus ST wordt in Europa geleverd met drie verschillende afwerkingsniveaus: ST1, ST2 en ST3. Deze opzet is in het Verenigd Koninkrijk al bij de vorige versie van de Focus ST toegepast. De precieze details van de verschillende afwerkingsniveaus zullen per markt verschillen, maar bekend is dat ST1 het standaardmodel is, met onder andere stoffen Recaro-stoelen, sleutelloos starten, instaplijsten bij de voorportieren met ST-logo en standaard ST-achterbank met armsteun in het midden.

De Focus ST2 borduurt hierop voort met gedeeltelijk in leer uitgevoerde Recaro-stoelen en dubbele Electronic Automatic Temperature Control (EATC). In landen waar links wordt gereden, omvat de ST2 unieke ST-vloermatten, automatisch bedienbare koplampen, automatisch dimmende achteruitkijkspiegel en automatisch inschakelbare ruitenwissers. Al deze voorzieningen zijn standaard aanwezig op de ST1-modellen in landen waar rechts wordt gereden. De ST3 is de meest luxe uitvoering. Deze bevat ook nog de exclusieve verwarmde leren Recaro-stoelen die in acht standen instelbaar zijn en zijn voorzien van een uittrekbaar kussen, en de speciaal voor de nieuwe Focus ST ontwikkelde achterbank. Verder is de ST3 uitgerust met bi-xenonkoplampen die 's nachts voor uitmuntende verlichting van het wegdek zorgen.

Nieuwe Focus ST Wagon

De nieuwe Focus ST Wagon, is een voor Europa unieke uitbreiding van het segment, en vormt het bewijs hoe veelzijdig het DNA van een ST-model is. "De Focus ST Wagon is een absoluut unieke verschijning op de markt," aldus Capito. "In deze uitvoering zijn alle praktische elementen van de Focus Wagon aanwezig, maar zijn het unieke prestatieniveau, de handelbaarheid en de verfijndheid van de vijfdeurs toegevoegd. Wij hebben goede hoop dat de ST Wagon een groot succes zal worden.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Ford

Ford autonieuws

Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of ge´ntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911
Meer Ford nieuws
nieuwe foto's vernieuwde Ford Focus

Ford Everest komt naar Europa

Ford Ranger prototypes in Europa

Ford Evos niet shanghai only?

Ford Fiesta facelift spyshots

Ford Focus Active Wagon betrapt

Ford Focus tijdens wintertesten

Line-up Ford Puma uitgebreid met STAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com