Ford Focus RS | Productie Ford Focus RS gestart
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Ford Focus RS | Productie Ford Focus RS gestart

vrijdag 23 januari 2009 10:20:32

Het eerste productie-exemplaar van de nieuwe, indrukwekkende Ford Focus RS is vandaag van de lopende band gekomen van de Ford-fabriek in Saarlouis, Duitsland. Het sportieve topmodel in de Ford Focus-reeks heeft een 305 pk (224 kW) sterke vijfcylinder turbomotor en levert een maximumkoppel van 440 Nm. In de Duitse fabriek worden al de Ford Focus 3- en 5-deurs hatchbackmodellen, de Wagon en de sportieve ST modelvarianten geproduceerd, evenals de C-MAX en de Kuga.   

De fabriek in Saarlouis is één van de zeven productiefaciliteiten van Ford in Europa. Sinds de ingebruikname in 1970 zijn er ruim elf miljoen auto’s geproduceerd, waaronder de Ford Escort, Fiesta en Capri. De nieuwe Ford Focus RS wordt in Europa in meer dan twintig landen leverbaar, waaronder in Rusland. De verwachting is dat dit land, samen met het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Duitsland, voor de hoogste verkoopaantallen zal zorgen. De Focus uit Saarlouis beschikt zowel in het interieur als aan de buitenzijde over unieke designkenmerken zoals verbrede wielkasten en een vergroot wielspoor, aangevuld met nieuw vormgegeven side-skirts en een nieuwe voor- en achterbumper.

Aan de achterzijde vallen de forse diffuser en de imposante achterspoiler op die de dynamische uitstraling versterken. Het exclusieve karakter van de nieuwe RS wordt benadrukt door de slechts drie beschikbare, zeer expressieve carrosseriekleuren: Ultimate Green, Performance Blue en Frozen White. 
 

“Wij zijn opgetogen dat een nieuw Ford performancemodel met RS-badge terug is in ons modelprogramma en dat de productie in Saarlouis geheel volgens schema van start is gegaan,” zegt John Fleming, Chairman en CEO van Ford Europa. “Wij hebben ontzettend veel interesse ontvangen uit zowel de hoek van de grote schare Ford RS-liefhebbers als van potentiële klanten die nog nooit eerder een RS hebben gehad. Ik heb er veel vertrouwen in dat zij op het moment dat ze achter het stuur kruipen, direct verloren zullen zijn.”  
 

De nederlandse prijzen en specificaties worden medio februari vrijgegeven.

Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties

Ford
Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of ge´ntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911
Meer Ford nieuws
Ford Video Check

Ford onthult volledig nieuwe KugaAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI