Ford Flexifuel | Uitbreiding naar 5 Ford-modellen
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Ford Flexifuel | Uitbreiding naar 5 Ford-modellen

dinsdag 16 december 2008 09:21:08

Ford is in Europa toonaangevend op het gebied van Flexifuel-auto’s die zowel op reguliere benzine als op brandstof met een maximaal gehalte van 85% bio-ethanol kunnen rijden. Op de ranglijst van meest verkochte E85 Flexifuel-auto’s in Nederland staat Ford dan ook op een stevige eerste plaats met tot nu toe maar liefst ruim 4.500 eenheden. Met de introductie van Flexifuel-uitvoeringen van de Mondeo, Galaxy en S-MAX versterkt Ford haar positie als marktleider. Brandstofleverancier Tamoil, de grootste aanbieder van E85 in Nederland, ondersteunt de inspanningen van Ford door de substantiële prijsverlaging van E85 eerder dit jaar én heeft inmiddels 22 van haar tankstations voorzien van een E85 vulpunt.

 

Drie nieuwe Ford Flexifuel-modellen met groen energielabel
De Ford Mondeo, Galaxy en S-MAX zijn met onmiddellijke ingang leverbaar met de 145 pk/107kW sterke 2.0 16v Flexifuel-motor. Deze drie modellen zijn voorzien van het groene B-energielabel. Ford dankt zijn marktleiderschap in E85 Flexifuel-modellen met name aan het feit dat deze milieubewuste uitvoeringen geen meerprijs of zelfs een minderprijs hebben ten opzichte van de vergelijkbare uitvoeringen met een benzinemotor. Tot nu toe waren van de populaire Ford Focus en C-MAX al Flexifuel-varianten in ons land leverbaar.Om de propositie van de drie nieuwe Flexifuel-modellen verder te versterken, biedt Ford de Mondeo, Galaxy en S-MAX Flexifuel tijdelijk aan voor een prijs die € 1.500,- lager ligt dan die van de vergelijkbare benzineversie. Tevens kunnen deze nieuwe Flexifuel-modellen worden uitgerust met een aantrekkelijk Business Pack tegen een scherpe prijs.Het complete Business Pack kost normaliter € 2.000,-, maar is tijdelijk beschikbaar op de Flexifuel-modellen voor slechts € 850,-.

Het Business Pack bestaat uit:

  • Geavanceerd DVD navigatiesysteem met 7" touchscreen
  • Premium audiosysteem met CD/MP3-speler en 8 speakers
  • Parkeersensoren voor en achter
  • Bluetooth-verbinding voor de telefoon
  • Voicecontrol-bediening voor het audiosysteem, de telefoon, het navigatiesysteem en de klimaatregeling.

Ford Nederland is verheugd dat haar inspanningen op het gebied van alternatieve, groene brandstoffen worden ondersteund door Tamoil. Door de scherpe prijsstelling van de brandstofleverancier voor E85 wordt deze brandstof extra gestimuleerd. “Omdat wij onze Flexifuel-modellen extra gunstig geprijsd in de markt zetten en omdat Tamoil een groot deel van de meerkosten van E85 voor haar rekening neemt, wordt een solide bijdrage geleverd aan het bevorderen van de aanschaf van milieuvriendelijke auto’s. Met maar liefst vijf verschillende Flexifuel-modellen heeft de consument bij de Ford-dealer een uitgebreide keus,” zegt Hans Schep, Algemeen Directeur van Ford Nederland. “Met de realisatie van zo’n twintig nieuwe Tamoil E85 vulstations dit jaar is het landelijk distributienetwerk ook aanzienlijk vergroot, waardoor de beschikbaarheid van E85 in belangrijke mate is verbeterd. Ford Flexifuel rijders kunnen bij Tamoil dan ook bijna overal in ons land terecht voor E85, naast de reguliere benzine. In landen zoals Zweden, Duitsland en Frankrijk is E85 volop verkrijgbaar tegen een gunstig prijsniveau, dus ook tijdens een zakenreis of vakantie kan de Flexifuel rijder indien gewenst E85 tanken. 

Nogmaals Hans Schep: “Wij willen de automobilisten, en de overheid (!), laten zien dat Ford met haar Flexifuel-uitvoeringen een geschikt en zinvol alternatief in huis heeft. Wij leveren nu Flexifuel-modellen, die in aanschaf voordeliger zijn dan vergelijkbare benzineversies. Onze propositie wordt daarbij extra versterkt door de activiteiten van Tamoil. Wij hopen dat de landelijke overheid onze inspanningen zal volgen door milieubewuste E85-brandstof in Nederland te stimuleren. Net zoals de overheden in de ons omringende landen dat doen.

E85 bio-ethanol
De Ford Flexifuel-modellen worden aangedreven door een aangepaste benzinemotor die zowel op reguliere loodvrije benzine als op bio-ethanol kan rijden. Op elke mengverhouding tot E85 (dat wil zeggen maximaal 85% bio-ethanol en 15% benzine) kan gereden worden. Door de gecombineerde toepassing van E85 en Ford’s Flexifuel-technologie zal de CO2-emissie tijdens de gehele levensduur van de auto met 30 tot 80% afnemen.1 Ford is er vast van overtuigd dat biobrandstoffen één van de belangrijke hulpmiddelen zijn om mobiliteit duurzamer te maken. Ford is dan ook voorstander van initiatieven van de EU en landregeringen om in het belang van duurzame energie het gebruik van alternatieve brandstoffen te bevorderen.  

Klimaatverandering: gezamenlijke inspanningen nodig
De opwarming van de aarde is een van de grootste uitdagingen waarvoor de samenleving wordt gesteld. Wat bijdraagt aan de complexiteit van dit enorme probleem, is het feit dat er niet één ultieme oplossing voor het probleem van klimaatverandering bestaat. De aard, omvang en urgentie van de opwarming van de aarde betekent dat een groot aantal partijen het probleem op een geïntegreerde, gecoördineerde wijze moet aanpakken. Net zoals we allen onderdeel van het probleem zijn, moeten we ook allen onderdeel van de oplossing zijn. Voor de auto-industrie zijn dit de autofabrikanten, de oliemaatschappijen, de overheden en de consumenten. Er is niet één ultieme oplossing in zicht, maar Ford wil delen in de verantwoordelijkheid om het probleem aan te pakken als onderdeel van gezamenlijke inspanningen in de hele samenleving," aldus Schep. "We gaan door met werken aan een pakket milieutechnisch geavanceerde auto's en technologieën om de ontwikkeling gaande te houden.

De grootste uitdagingen vormen het steeds duurzamer maken van onze producten door het verkleinen van hun negatieve milieu-effecten, terwijl hun waarde voor de samenleving wordt verbeterd en de focus gericht blijft op efficiency en betaalbaarheid." "Ford Motor Company is de laatste zes opeenvolgende jaren (van 2002 tot en met 2007) opgenomen in de duurzaamheidsindexen van Dow Jones, een van de belangrijkste wereldwijde referenties voor bedrijven die zich inspannen voor duurzame werkwijzen op economisch, milieu- en maatschappelijk gebied. Dit is een teken dat Ford de goede richting is ingeslagen met zijn strategie en acties. We erkennen echter de inherente uitdaging van continue verbetering die deze opname met zich meebrengt.""Op korte termijn gaan we met de direct leverbare Ford ECOnetic- en Flexifuel-auto's een stap verder op deze reis, en in de komende jaren zorgt de introductie van een serie Ford EcoBoost-benzinemotoren met directe injectie wereldwijd voor een nog breder assortiment met lage CO2-uitstoot," besluit Schep.

Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties

Ford
Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of ge´ntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911
Meer Ford nieuws
Ford Video Check

Ford onthult volledig nieuwe KugaAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI