Fiat op de IAA in Frankfurt

Fiat op de IAA in Frankfurt

dinsdag 04 september 2007 13:52:48
Fiat grijpt de Autosalon van Frankfurt aan om haar groen/wit/rode karakter te onderstrepen. Naast de 150 pk sterke 1.4 T-Jet motoren (laag verbruik, hoge prestaties) toont het Italiaanse merk onder andere de milieubewuste Fiat Panda Aria Concept. Vanzelfsprekend heeft de nieuwe 500 een eigen afdeling. Hoogtepunt bij Abarth is de Grande Punto Abarth ‘essesse’ (super Sport) protoype. De Fiat-stand is verdeeld in drie thema’s, elk passend bij de kleuren (groen, wit, rood) van de Italiaanse vlag. Het groen uit de vlag sluit aan bij Fiat’s investeringen in een schoner milieu. Het ‘wit’ richt zich op het ‘nieuwe Fiat’, waar de nieuwe 500 het toonbeeld van is. Tot slot sluit het ‘rood’ perfect aan bij de passie voor racen waarvoor Abarth garant staat.

In de strijd voor een schoner milieu behaalt Fiat de beste resultaten op het gebied van het terugdringen van schadelijke CO2-uitstoot. Onafhankelijk onderzoek door ‘European Federation for Transport and Environment’ (T&E) wees uit dat Fiat in 2005 het beste resultaat heeft geboekt qua CO2-uitstootreductie. In 2006 bereikte de Fiat Group 18% reductie van CO2-uitstoot ten opzichte van 1995 en in datzelfde jaar had maar liefst 55% van alle verkochte auto’s van de Groep een CO2-uitstoot van minder dan 140 g/km. 13% had zelfs een CO2-uitstoot die minder was dan 120 g/km! Op basis van deze resultaten en de aanhoudende inspanningen, wil Fiat Automobiles het laagste gemiddelde CO2-uitstootgehalte voor auto’s bereiken in 2012. Fiat wil dit halen middels een nieuw programma voor motoren, versnellingsbakken en auto’s. Het programma omvat tevens een structurele toepassing van Stop&Start, dat het brandstofverbruik met meer dan 10% moet reduceren in stadsverkeer.

 

Fiat investeert in een schoner milieu. Het Italiaanse merk is al ruim 10 jaar marktleider op het gebied van aardgasmotoren. Zonder twijfel is aardgas (CNG) momenteel de meest milieuvriendelijke brandstof die we kennen. Bovendien is aardgas in ruime mate voorhanden. Tevens is Fiat de weg van het zogenaamde downsizen ingeslagen. In plaats van met steeds grotere motoren, werkt Fiat aan steeds kleinere motoren. De 1.4 T-Jet motor met maar liefst 150 pk is het laatste resultaat. Fiat loopt met T-Jet motoren vooruit op de toekomst. Je zou bijna zeggen dat de nieuwe 1.4 liter T-Jet benzinemotoren het stokje overnemen van de JTD commonraildieselgeneratie waarmee Fiat de autowereld een nieuw gezicht gaf. Tijdens de IAA in Frankfurt kan ook kennis genomen worden van andere systemen die bijdragen aan een eco-waardige rijstijl. Zo is het merk de eerste fabrikant die hoogwaardige software beschikbaar stelt die de rijstijl van de bestuurder analyseert en adviseert hoe er eco-vriendelijker gereden kan worden. De rijstijl van de bestuurder kan opgeslagen worden op een USB-stick die aangesloten kan worden op het Blue&Me systeem.Het groen uit de Italiaanse vlag past daarom perfect bij Fiat. Dit wordt onderstreept met de nieuwe Fiat Panda Aria Concept. In haar pogingen schadelijke uitstoot terug te dringen, is de Panda Aria recordhouder met een CO2 emissie van slechts 69g/km!

Groen
De Fiat Panda Aria is uitgerust met een door ‘Fiat Power Train Technologies’ ontwikkelde, nieuwe tweecilinder 80 pk sterke turbomotor. De gedachte achter de nieuwe tweecilinder motor is het downsizen van een conventionele viercilindermotor naar een tweecilinder met turbo, die beschikt over het innovatieve Multiair® elektronische inlaatkleppencontrolesysteem. Dit systeem controleert de inlaatlucht in benzinemotoren met elektronische injectie, zonder gebruik te maken van de gebruikelijke gasklep. Hierdoor werkt het flexibeler dan mechanische timingsystemen. Niet alleen is de tweecilinder motor zuiniger qua brandstofverbruik, tevens is de motor 20% lichter qua gewicht en 25% kleiner in omvang in vergelijking met een viercilinder met hetzelfde vermogen. Het maximaal haalbare vermogen van de nieuwe krachtbron, in de mono fuel benzine versie, is 105 pk. Een 65 pk sterke versie, eveneens uitgerust met het Multiair® is in ontwikkeling.  Op de Fiat Panda Aria is de nieuwe 80 pk sterke tweecilinder motor gecombineerd met een ‘dual fuel’ management systeem. Dit maakt gebruik van een mengsel van benzine èn een mix van methaan (70%) en waterstof (30%). Dit draagt bij aan een drastische uitstootvermindering van schadelijke stoffen doordat de brandstof nog beter en volledig verbrand wordt.Tevens is de nieuwe tweecilindermotor uitgerust met het Stop&Start systeem en de innovatieve MTA (Manual Transmission Automated) versnellingsbak. Dit verzekert optimale regeling van het schakelmoment en perfecte mechanische efficiëntie. Dankzij al deze middelen garandeert de nieuwe Fiat Panda Aria minimale uitstoot van schadelijke stoffen. Zo heeft hij een CO2uitstoot van slechts 69g/km!

Wit
De nieuwe Fiat 500 krijgt een eigen, wit gedeelte. De auto wordt op bijzondere wijze getoond. Op een nagebouwde 500 die 5 keer de grootte heeft van het origineel is een circuit gemaakt waar vijf 500’s rijdend te zien zijn. Twee in de Sport-, twee in de Lounge- en één in de Pop-uitvoering. Het publiek kan zelf achter het stuur van de rijdende auto’s kruipen en ervaren wat het is om een 500 te besturen. Het is voor het eerst dat een auto gelanceerd is waarbij de totale motorenreeks (69 pk 1.2, 75 pk 1.3 Multijet met DPF en 100 pk 1.4 16V) voldoet aan de emissielimieten conform Euro 5 normen. Dit twee jaar voordat de wetgeving van kracht wordt. Fiat geeft hier duidelijk het signaal mee af, zich volledig in te zetten voor een schoner milieu. Het is ook voor het eerst dat een auto met zulke compacte afmetingen ( 355 cm lang, 163 cm breed, 149 cm hoog en een wielbasis van 230 cm) de maximale 5 sterren bij de Euro NCAP crashtests heeft behaald. Sterker nog, de nieuwe Fiat 500 is zo veilig, dat hij klaar is voor toekomstige 6 sterren!

Rood
Het laatste gedeelte van de stand in Frankfurt is gewijd aan de wereld van Abarth. De stand, in de sportieve kleur rood, straalt technologie, traditie en sportiviteit uit. Na de officiële presentatie in maart, maakt Abarth zijn ‘return’ tijdens de IAA. Abarth is altijd synoniem geweest voor agressiviteit, passie, sportiviteit en spanning. Nu is het terug met nieuwe modellen die alle autosportliefhebbers zullen aanspreken. De Abarth-stand richt zich op twee eigenschappen welke onlosmakelijk verbonden zijn aan de revival van het merk. Aan de ene kant is dat de racerij, aan de andere kant is dat hoogstaande techniek verpakt in een (ogenschijnlijk) simpel jasje. De 270 pk sterke Grande Punto Abarth S2000 staat op een stalen platform in de vorm van een schorpioen; het symbool van het merk. De auto is gebouwd voor de racerij en komt uit in het Italiaanse rallykampioenschap met Giandomenico Basso en navigator Mitia Dotta en doet mee aan het IRC (Intercontinental Rally Challenge) met coureurs Anton Alen, Andrea Navarra en Umberto Scandola.  

De Grande Punto Abarth, eveneens te bewonderen in Frankfurt, is uitgerust met een 1.4 turbo benzinemotor met 150 pk (155 indien er gereden wordt met een 98 octaangehalte). De sportieveling rijdt van 0 naar 100 in slechts 8,2 seconden en kan een topsnelheid halen van 208 km/h. Absoluut hoogtepunt van de stand is de Grande Punto Abarth “essesse” (Super Sport) prototype. Een juweel van assertiviteit en elegantie. Dankzij een boosterkit beschikt de auto over een vermogen van maar liefst 180 pk! Abarth heeft altijd garant gestaan voor super sportieve prestaties. Zo had bijvoorbeeld de Fiat 500 in 1958 13 pk en een topsnelheid van 85 km/h. De Abarth versie beschikte over het dubbele vermogen, 26 pk, en had een topsnelheid van 118 km/h. De Grande Punto Abarth en de Grande Punto Abarth met de “essesse”-kit zullen de opwinding van dat soort auto’s weer doen leven.


Fiat op de IAA in Frankfurt
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Fiat

Fiat autonieuws

Fiat S.p.A. (oorspronkelijk FIAT, een acroniem dat staat voor Fabbrica Italiana Automobili Torino) is een Italiaans industrieel concern en autofabrikant. De Fiat Group heeft belangen in diensten, uitgeverijen en het bouwen van machines voor massaproductie.
Meer Fiat nieuws
Wat zien wij hier? Fiat Toro Coupe misschien

Spionagefoto's vreemde Fiat Sedan-prototype

Fiat Fiorino 2022 intensieve wintertest

Elektrische Fiat 500 vanaf 24.900

Fiat Tipo SW Cross spyshots

Fiat op de autosalon van Geneve 2018

Fiat Fullback Cross ruige pick-up

Fiat Fullback is er vanaf  24.990Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com