Fiat 500 | Dualogic Start&Stop
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Fiat 500 | Dualogic Start&Stop

dinsdag 06 januari 2009 16:37:24

Met de komst van het Start&Stop-systeem is er opnieuw een groen gelabelde Fiat 500 aan het gamma toegevoegd. Net als de Grande Punto, de Bravo, de Qubo en de Punto Classic is de Fiat 500 is louter leverbaar met een groen milieulabel. Negentig procent van de verkochte Fiats in 2008 waren voorzien van een groen milieulabel. Fiat behoort hiermee tot de groenste merken. Onafhankelijk onderzoeksbureau JATO toonde halverwege 2008 aan dat Fiat qua gemiddelde CO2-uitstoot het schoonste merk van Europa is. Het Italiaanse merk introduceert nu wederom een groen model: de Fiat 500 met Start&stop systeem. Als de auto tot stilstand is gebracht, schakelt het Start&Stop-systeem automatisch de motor uit. Als de rit wordt voortgezet start de motor automatisch weer.De zonder meerprijs leverbare gerobotiseerde automatische versnellingsbak verlaagt het brandstofverbruik en uitstoot nog eens met 3%. Vanwege de geringe uitstoot van 110 gr/km, is de Fiat 500 1.2 Dualogic Start&Stop door de overheid beloond met het schoonste A-milieulabel, is de auto BPM-vrij èn is de bijtelling 14%. Tevens hoeft er vanaf april voor deze auto een kwart van de wegenbelasting betaald te worden. 

Werking en specificaties
De motor wordt uitgeschakeld als de auto stilstaat en het rempedaal is ingetrapt. De motor wordt ook uitgeschakeld als het rempedaal niet is ingetrapt, maar als de schakelpook.in de stand ‘N’ staat. Als de versnellingshendel vanuit de stand N in een willekeurige versnelling gezet wordt, start de motor automatisch.Dankzij de 69 pk sterke 1.2 benzinemotor kan binnen 13 seconden 100 km/h gereden worden en kan een topsnelheid van 160 km/h bereikt worden. Het gemiddeld verbruik is 1 op 21,7. De Fiat 500 1.2 Start&Stop is ook met een handgeschakelde versnellingsbak leverbaar. Om het gebruik van de schone Fiat 500 te stimuleren, biedt Fiat de gerobotiseerde versnellingsbak zonder meerprijs t.o.v. de handgeschakelde versie aan.

De Fiat 500 1.2 Start&Stop Pop is er vanaf €12.695.
Met de komst van het Start&Stop-systeem is er opnieuw een groen gelabelde Fiat 500 toegevoegd. Net als de Grande Punto, de Bravo, de Qubo en de Punto Classic, is de Fiat 500 is louter leverbaar met een groen milieulabel.  

Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties

Fiat
Fiat S.p.A. (oorspronkelijk FIAT, een acroniem dat staat voor Fabbrica Italiana Automobili Torino) is een Italiaans industrieel concern en autofabrikant. De Fiat Group heeft belangen in diensten, uitgeverijen en het bouwen van machines voor massaproductie.
Meer Fiat nieuws
Fiat op de autosalon van Geneve 2018

Fiat Fullback Cross ruige pick-upAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI