Ferrari 458 Speciale in Frankfurt

Ferrari 458 Speciale in Frankfurt

dinsdag 20 augustus 2013 18:54:46

De Ferrari 458 Speciale is het nieuwste product van Ferrari’s filosofie voor extreme technologische innovatie en research. Die hebben in dit specifieke geval geresulteerd in verbeteringen voor de aandrijflijn, de aerodynamica en de dynamische prestaties die de al uitzonderlijke 458 Italia transformeren in een auto die de naam ‘Speciale’ zonder meer waardig is. Het resultaat is een concept voor een compleet nieuwe, compromisloze en gestroomlijnde sportwagen.


Vele van de slimme oplossingen die in de 458 Speciale voor het eerst in een serieproductiemodel worden toegepast, waaronder de geavanceerde actieve aerodynamica, zullen standaard deel uit gaan maken van alle nieuwe, toekomstige Ferrari-modellen.


De 458 Speciale, de nieuwe berlinetta met de midden-achter geplaatste V8, bevindt zich in het goede gezelschap van de veelvuldig onderscheiden 458 Italia en 458 Spider. De nieuwe uitvoering is ontworpen om zowel de prestaties als de rijsensatie naar ongekende hoogten te stuwen, in combinatie met een soepele, moeiteloze controle onder uiteenlopende omstandigheden.


Uitzonderlijk veel aandacht ging eerder al uit naar de krachtbron van de 458, die tijdens de International Engine of the Year Awards twee achtereenvolgende jaren werd uitgeroepen tot ‘Best Performance Engine’. Met de 458 Speciale introduceert Ferrari haar meest krachtige atmosferische V8 ooit (605 pk), met een uitzonderlijk specifiek vermogen van 135 pk/l, de hoogste waarde ooit gerealiseerd voor een atmosferische motor bedoeld voor gebruik op de openbare weg.


Dankzij een al even indrukwekkende gewicht-vermogenverhouding van slechts 2,13 kg/pk sprint de 458 Speciale in slechts 3,0 seconden van 0 naar 100 km/u (0-200 km/u in 9,1 sec) en klokt hij op het circuit van Fiorano een rondetijd van slechts 1’23”5.


Aerodynamische vereisten vormden de leidraad voor het Ferrari Styling Centre, dat samen met Pininfarina verantwoordelijk was voor het project, en hebben meer dan ooit geleid tot een functioneel design. De belangrijkste noviteiten in dit opzicht zijn de beweegbare aerodynamische delen voor en achter voor een optimale downforce en een reductie in luchtweerstand. Daarmee maken ze de 458 Speciale tot de aerodynamisch meest efficiënte productieauto uit de modelserie in de Ferrari-historie (E Index van 1,5).


De technologieën die worden gebruikt voor de dynamische subsystemen van de auto - die de bestuurder direct het vertrouwen en de controle geven bij hoge snelheden, een natuurlijke controle bij overstuur bieden en precieze reacties garanderen - zijn eveneens verbeteringen op een gebied waarin Ferrari al toonaangevend was.


Eén van de meest innovatieve features van de 458 Speciale is Side Slip angle Control (SSC), een systeem dat het eenvoudiger maakt op de limiet de controle over de auto te behouden, met nog meer rijplezier tot gevolg. Dankzij de ontwikkeling van een accuraat nieuw algoritme maakt SSC supersnelle analyses van zijwaartse slipbewegingen van de auto, vergelijkt die gegevens met de ideale situatie en optimaliseert vervolgens zowel de koppeltoevoer (via F1-Trac tractiecontrole) en de koppelverdeling via het differentieel tussen de twee wielen (via integratie met het elektronische E-diff differentieel).


Tot de verdere ontwikkelingen van de auto behoren Michelin Pilot Sport Cup2-banden die speciaal op de auto werden afgestemd dankzij een intensief samenwerkingsprogramma, met als onderdeel daarvan ondermeer uitgebreide circuittests en simulatorsessies. Onder de 458 Speciale vergroten ze zowel de prestaties tijdens een enkele ronde op een droge ondergrond als de prestatieconsistency tijdens meerdere ronden. Bovendien bieden ze de auto maximale grip onder natte omstandigheden.


De eerder genoemde verbeteringen hebben de rondetijd van de 458 Speciale tijdens een enkele ronde verder aangescherpt en houden dat prestatieniveau rondenlang vast, op een manier die absoluut ongekend is voor een auto die niet exclusief voor circuitgebruik is ontworpen. Het resultaat van dit alles is dat de 458 Speciale de snelste reactietijd (0,060 sec) en de hoogste laterale versnelling (1,33G) heeft van alle auto’s die het merk met het Steigerende Paard ooit in het modelprogramma heeft gehad.


De 458 Speciale krijgt in september zijn wereldwijde publieksdebuut tijdens de Frankfurt International Motor Show.


Ferrari 458 Speciale in Frankfurt
Ferrari 458 Speciale in Frankfurt
Ferrari 458 Speciale in Frankfurt
Ferrari 458 Speciale in Frankfurt
Ferrari 458 Speciale in Frankfurt
Ferrari 458 Speciale in Frankfurt
Ferrari 458 Speciale in Frankfurt
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Ferrari

Ferrari autonieuws

Ferrari is een exclusief Italiaans automerk gesticht door Enzo Ferrari. Het merk werd opgericht in 1947 en is gevestigd aan de Via Abetone Inferiore in Maranello, waar ook Galleria Ferrari, het Ferrarimuseum, is gelegen, 20 km ten zuiden van Modena. Ferrari is momenteel voor 85% in handen van FIAT. 15% is in handen van de buitenechtelijke zoon van Enzo, Piero Ferrari. Ferrari produceert per jaar maximaal zo'n 4000 exclusieve sportwagens. Ferrari is nu een zeer waardevol bedrijf.
Meer Ferrari nieuws
Spyshots Ferrari 296

Geen muilezels meer, dit is het echte werk!

Ferrari Purosangue komt eraan

Topspot! Ferrari Purusangue mule

Wheelsandmore Ferrari F8 Tribute

Werkt Ferrari aan een nieuwe supercar?

Ferrari mule gespot in Amsterdam
Ferrari Portofino facelift betraptAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com