Een kleur moet altijd de kwaliteiten van een auto benadrukken
Exterieurkleuren voor nieuwe Porsche modellen
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Exterieurkleuren voor nieuwe Porsche modellen

vrijdag 01 juni 2018 09:37:47

De nieuwe Porsche 911 GT3 RS gaat in 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u, heeft een topsnelheid van 312 km/u en gaat in 6.56,4 minuten over de Nordschleife. Maar bovenal is hij groen. Waarom eigenlijk? Barbara Sika en Daniela Milošević kunnen die vraag het beste beantwoorden, want zij ontwikkelen de exterieurkleuren voor nieuwe Porsche modellen.

Zullen GT3 RS kopers massaal voor de ongewone tint kiezen? Dat is nog maar de vraag, want ook de ontwerpers weten heel goed dat de kleur polariserend is. En dat is ook de bedoeling. Lizard Green is een zogeheten communicatiekleur. Hij wordt over de hele wereld gebruikt in marketing- en advertentiematerialen voor de 911 GT3 RS. Het belangrijkste doel van de kleur is niet om het iedereen naar de zin te maken, maar juist om de aandacht te trekken en de bijzondere en unieke kwaliteiten van de GT3 RS te benadrukken.

 

Intensief getest

De ontwerpers moeten in de toekomst kunnen kijken, want het duurt jaren om een nieuwe kleur te ontwikkelen. Dat komt onder meer door de hoge kwaliteitseisen die Porsche aan de lak stelt. Zo wordt hij 24 maanden lang in de woestijn aan de zon blootgesteld, waarna hij niet van kleur mag zijn veranderd. Daarbij moet de lak tegen zout water kunnen, tegen velgenreiniger, maar ook – en dat is bij een sportwagen als de 911 GT3 RS heel belangrijk – tegen de inslag van steentjes.

 

Inspiratie

Om tot een nieuwe carrosseriekleur te komen, kijken de ontwerpers eerst welke kleuren er in het verleden zijn gebruikt. Daarna komen ze met ideeën en overleggen die met collega’s van de verkoop- en marketingafdeling. Als laatste moeten ze proberen vast te stellen welke kleuren over een paar jaar populair zullen zijn. “Een belangrijke bron van inspiratie is de meubelindustrie”, zegt Milošević, “want die heeft ook een lange ontwikkelingstijd nodig voor haar kleuren.”

 

Trends zijn cyclisch

Hoe en waarom een kleur in de mode komt, is lastig te bepalen. De mode-industrie geeft vaak de aanzet, waarna een tint wordt opgepikt door interieurontwerpers en meubelmakers. Maar één ding is duidelijk: trends zijn cyclisch. Neem de kleur wit. Die was in de jaren zeventig heel populair, tot na het jaar 2000 bijna taboe en is sinds 2010 in trek als communicatiekleur voor elektrische auto’s. Wit straalt puurheid en milieuvriendelijkheid uit.

 

Bestseller-kleuren

Bepaalde kleuren, zoals Signal Yellow of Star Ruby, zullen altijd geassocieerd worden met het model waarvoor ze zijn ontwikkeld. De voorganger van de 911 GT3 RS werd gepresenteerd in Lava Orange. Die kleur werd enorm populair in China en stond in de top drie van meest gekozen Porsche kleuren in dat land. Onder de juiste omstandigheden kan een communicatiekleur dus zeker een bestseller worden.

 

Typische Porsche kleur

De favoriete kleur van Daniela Milošević is Signal Yellow uit de jaren zeventig. Ze noemt de tint een “klassieke, typische Porsche kleur”. Barbara Sika is juist gefascineerd door het contrast tussen Viper Green en Tangerine (oranje) dat Porsche vaak in advertentiecampagnes heeft gebruikt. Sina Brunner kiest voor Star Ruby (een mix tussen roze en paars) uit de jaren negentig, een cultkleur waarin de 964 Carrera RS was gehuld.

Exterieurkleuren voor nieuwe Porsche modellen
Exterieurkleuren voor nieuwe Porsche modellen
Exterieurkleuren voor nieuwe Porsche modellen
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Automerk: Porsche

Porsche
Porsche (Porsche Automobil Holding SE) is een Duits fabrikant van sportauto's, opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche, tevens de ontwerper van de eerste Volkswagen. Het bedrijf is gevestigd in Zuffenhausen, onder de rook van Stuttgart.
Meer Porsche nieuws
De nieuwe 992 Carrera is onthuld

Cayenne Coupé nu ook als S met 440 pkAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI