Europese première voor nieuwe Aveo in Genève

Europese première voor nieuwe Aveo in Genève

maandag 22 april 2013 20:10:11

Net als tijdens de recente Paris Motor Show heeft Chevrolet in Genève tal van verhalen te vertellen, waaronder dat over het Europese debuut van de nieuwe Aveo vierdeurs notchback. Deze handige, compacte sedan zit dicht op de hielen van zijn hatchback familielid, dat in september vorig jaar zeer positief is ontvangen.De Aveo notchback beleefde zijn werelddebuut eerder dit jaar tijdens de Detroit Motorshow en hij deelt vele stylingkenmerken met de hatchback. Waar de hatchback veelal jongere consumenten aan zal spreken verwacht Chevrolet dat het meer volwassen uiterlijk van de sedan een andere doelgroep aan zal trekken, met name gezinnen.

Wayne Brannon licht het belang toe van de Aveo notchback binnen de Chevrolet modelreeks: "In veel Europese landen, met name in het zuiden en het oosten, spelen compacte sedans een belangrijke rol omdat ze vaak worden gekocht door gezinnen met één auto."

"De nieuwe Aveo betekent voor ons in ieder opzicht een belangrijke stap voorwaarts op het gebied van design, handling, kwaliteit en ruimte. We hopen dat hij in navolging van de Cruze even succesvol zal zijn. De huidige Aveo sedan staat op de vijfde plaats in Europa in het marktsegment van compacte sedans met een aandeel van 12,5%, maar met het nieuwe model verwachten wij dat dit aanzienlijk zal stijgen." Aan de voorzijde hebben de notchback en de hatchback een identieke uitstraling met de imposante dubbele koplampen, de tweedelige grille en de stoere vormgeving. De oplopende flanklijn van de notchback is bepalend voor het opvallende profiel dat veel overeenkomsten vertoont met zijn grotere broer, de Cruze sedan. De strakke wielkasten kunnen plaats bieden aan wielen tot een grootte van 17 inch, waardoor de fraaie looks van de kleine sedan worden geaccentueerd. De praktische eigenschappen van de sedan worden duidelijk door de enorme ruimte die deze kleine auto biedt. Met een lengte van 4.399 mm en een breedte van 1.735 mm is de nieuwe Aveo zowel langer als breder dan zijn voorganger, waardoor het interieur ruim is. De bagageruimte behoort met 502 liter tot de grootste in zijn klasse.

Het interieur is niet alleen ruim maar wordt ook gekarakteriseerd door een modern design met de ronde instrumentklokken zoals van een motorfiets met een analoge toerenteller gecombineerd met een digitale snelheidsmeter en waarschuwingslichten. Luxueuze blauwe achtergrondverlichting van de middenconsole en het in de portieren doorlopende, gekleurde instrumentenpaneel kenmerken het interieur. Aveo-klanten zullen waardering hebben voor de kwaliteit van het in het interieur gebruikte materiaal alsmede de vele opbergmogelijkheden in de middenconsole en het moderne audiosysteem met USB, aux-in en Bluetooth functionaliteit.

Afgestemd op Europa
De Aveo beschikt over uitstekende, sportieve rijeigenschappen. Het onderstel is speciaal voor Europa afgesteld voor een dynamische handling, een karakteristiek die deels te danken is aan de stijve, integrale body-frame (BFI) structuur, resulterend in een grote mate van torsiestijfheid. Deze behoort tot de stijfste in zijn klasse.

Alle modellen hebben een voorwielophanging met McPherson veerpoten, schroefveren en een stabilisatorstang, en een semi-onafhankelijke, meervoudig opgehangen torsie-achteras wielophanging met gasgevulde schokdempers. Elektronische stuurbekrachtiging (EPS), elektronische stabiliteitscontrole (ESC) en ABS zijn standaard. Een uitgebreide reeks viercilinder benzine- en dieselmotoren zal beschikbaar zijn, voorzien van de nieuwste technologieën zoals variabele kleptiming, dubbele, continu variabele nokkenafstelling en common-rail brandstofinjectie voor de dieselmotoren. Tot de serie benzinemotoren behoren twee 1.2-liter versies (van 70 pk en 86 pk), een 1.4-liter krachtbron (100 pk) en een 1.6-liter motor van 115 pk. Voor de eerste keer zal de Aveo worden aangeboden met twee versies van de 1.3-liter dieselmotor (van 75 pk en van 95 pk), uitgerust met Start/Stop technologie.

Chevrolet's eerste automatische zesversnellingsbak voor een kleine auto zal in de meeste markten optioneel beschikbaar zijn voor de Aveo 1.4 en 1.6; de handgeschakelde versnellingsbak heeft afhankelijk van de uitvoering vijf of zes versnellingen. De definitieve specificaties van de nieuwe Aveo zullen voor ieder Europees land apart worden vastgesteld wanneer dit model de komende zomer leverbaar wordt.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Specificaties
Chevrolet

Chevrolet autonieuws

In 1908 had William Durant het autoconcern General Motors opgericht. In 1910 verloor Durant de controle daarvan aan zijn schuldeisers. Met behulp van de ontwerpen van Louis Chevrolet, een bekende racewagenpiloot van Zwitserse origine, wilde hij zijn reputatie in de automobielindustrie opnieuw vestigen.
Meer Chevrolet nieuws
Chevrolet Camaro test op nieuwe Alpha Chassis

Alweer een update van de Chevrolet CaptivaAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com