Elektrische Chevrolet Spark stroomt naar Geneve

Elektrische Chevrolet Spark stroomt naar Geneve

dinsdag 23 april 2013 13:28:33

Na de wereldpremière van de Spark Electric Vehicle vorig jaar in Los Angeles zal de volledig elektrische Chevrolet voor het eerst aan het Europese publiek gepresenteerd worden tijdens de komende Geneva Motor Show. Deze Spark zal vanaf 2014 op een aantal geselecteerde markten beschikbaar zijn.

De Chevrolet Spark EV zal een nieuwe maatstaf zetten op het gebied van prestaties van een elektrische stadsauto. Hij wordt aangedreven door de meest geavanceerde elektromotor en het meest geavanceerde batterijsysteem die General Motors ooit heeft geconstrueerd.

"De Spark EV is een nul-emissie stadsauto met intelligente connectiviteitsmogelijkheden. Wij geloven dat dit model in een aantal technologisch meest geavanceerde markten van Europa zeer interessant en aantrekkelijk zal zijn," zegt Susan Docherty, President en Managing Director van Chevrolet en Cadillac Europe. "Net zoals de Volt is deze kleine, elektrische auto het bewijs van Chevrolet's vermogen om nieuwe visies op mobiliteit te ontwikkelen."

Geavanceerd aandrijfsysteem cruciaal voor een snelle acceleratie en een toereikende actieradius

De acceleratie is vergelijkbaar met die van een sportwagen en het soepele, direct aanwezige koppel van 542 Nm zorgen ervoor dat de Spark EV een kleine auto is met een aangename rijdynamiek. Het hart van het aandrijfsysteem van de Spark EV is de door GM ontwikkelde permanent magnetische elektromotor. Hij levert ruim 130 pk (100 kW) en zorgt voor een acceleratie van 0-100 km/u in minder dan 8,5 seconden.

De Spark EV is uitgerust met een lithium-ion batterijsysteem van 20 kWu dat is voorzien van een actief vloeistof- en verwarmingssysteem. Dankzij de vooruitstrevende technologie van het batterijpack heeft de Spark EV een actieradius die tot de allerbeste in zijn klasse behoort. Het batterijpack is zodanig ontworpen dat snelladen met zowel gelijkstroom als wisselstroom mogelijk zal zijn.

Het DC-snelladen maakt het mogelijk dat de batterij in zo'n 20 minuten opgeladen kan worden tot zo'n 80% van de laadcapaciteit. Daarnaast is het mogelijk de batterij een paar keer per dag op te laden. Het AC-laden neemt 6 tot 8 uur in beslag, waarbij gebruik wordt gemaakt van een normaal 220V stopcontact. Een laadsnoer wordt standaard meegeleverd.

Baanbrekende connectiviteit maakt het rijden makkelijker en leuker

De Spark EV is ontwikkeld om er strak en expressief uit te zien. Eén van de meest in het oog springende aspecten van het stijlvolle interieur is het op de stuurkolom gemonteerde instrumentcluster, met daarin één van de twee grote zeven-inch full-color LCD screens. De andere display bevindt zich in het middelste dashboardpaneel en dient als interface voor het infotainmentsysteem, de bediening van de climate control en de informatievoorziening over de beschikbare energie.

De Spark EV beschikt standaard over het Chevrolet MyLink dat standaard is verbonden met moderne radiotechnologie waardoor gebruikers smartphones kunnen verbinden met de radio die is voorzien van een high res touchscreen. Chevrolet MyLink ondersteunt een aantal app's waardoor bestuurders gebruik kunnen maken van het navigatiesysteem van de smartphone en kunnen luisteren naar radiostations over de gehele wereld via het internet. Een achteruitrijcamera zorgt voor zicht naar achteren bij het achteruitrijden.

Daarnaast kunnen MyLink gebruikers die een compatible iPhone* (vanaf 4S) met iOS6 bezitten, Siri benutten, een geavanceerd hulpsysteem met diverse mogelijkheden zonder daarbij de ogen van de weg of de handen van het stuur te halen.

* Siri vereist toegang tot het Internet. Siri is niet beschikbaar in alle talen en functioneert niet overal. Ook kunnen de functies per regio verschillen en moeten gegevens van de gsm eerst geladen worden.

De technische gegevens zijn onder voorbehoud


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Specificaties
Chevrolet

Chevrolet autonieuws

In 1908 had William Durant het autoconcern General Motors opgericht. In 1910 verloor Durant de controle daarvan aan zijn schuldeisers. Met behulp van de ontwerpen van Louis Chevrolet, een bekende racewagenpiloot van Zwitserse origine, wilde hij zijn reputatie in de automobielindustrie opnieuw vestigen.
Meer Chevrolet nieuws
Chevrolet Camaro test op nieuwe Alpha Chassis

Alweer een update van de Chevrolet CaptivaAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com