geŽlektrificeerde voertuigen steeg met 52% in april
Elektrisch autorijden in een BMW is booming

Elektrisch autorijden in een BMW is booming

donderdag 17 mei 2018 13:31:27

Na de beste verkoopresultaten ooit in het eerste kwartaal, blijft de BMW-groep de verkoop over de hele wereld groeien. Een totaal van 194.889 BMW, MINI en Rolls-Royce voertuigen werden in april aan de klanten geleverd, een lichte stijging (+ 1,2%) ten opzichte van het cijfer van vorig jaar. Het bedrijf heeft in de eerste vier maanden van het jaar in totaal 799.520 voertuigen aan klanten wereldwijd verkocht, een stijging van 2,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar

De zeer succesvolle geëlektrificeerde voertuigen van het bedrijf dragen sterk bij aan het aanhoudende verkoopsucces en in april werd een belangrijke mijlpaal behaald. "We zijn verheugd om aan te kondigen dat er nu meer dan een kwart miljoen geëlektrificeerde BMW Group-voertuigen op de wereldwegen rijden", aldus Pieter Nota, lid van de Board of Management van BMW AG, verantwoordelijk voor verkoop en merk BMW. "De gecombineerde verkoop van BMW i, BMW iPerformance en MINI Electric-voertuigen steeg in april met 52% (9.831), waardoor het totale aantal geëlektrificeerde BMW Group-auto's werd verkocht tot meer dan 250.000," vervolgde Nota. "We zijn goed op weg om ons gestelde doel te halen om dit jaar meer dan 140.000 geëlektrificeerde voertuigen te verkopen," concludeerde hij.

 

In de eerste vier maanden van het jaar bedroeg de verkoop van de BMW Group Electrified 36.692 eenheden, een stijging van 41,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze aanzienlijke groei in geëlektrificeerde verkoop was verspreid over vele markten, waaronder de VS (7.716 / + 73.3%), het VK (5.059 / + 25.6%) en het vasteland van China (3.181 / + 646.7%). Het resultaat in China is te danken aan het succes van de onlangs geïntroduceerde, lokaal geproduceerde BMW 5 Serie plug-in hybride. In april waren geëlektrificeerde voertuigen goed voor 5% van de wereldwijde verkoop van BMW-groepen, hoewel in bepaalde markten dat percentage veel hoger is. In het VK bijvoorbeeld is 9,0% van alle verkopen in de BMW Groep geëlektrificeerd, in de VS is dit 7,3%. Op de volwassen Scandinavische markten is meer dan een kwart van alle verkopen in de BMW Groep geëlektrificeerd en in Maleisië waren elektrische voertuigen in april goed voor meer dan de helft van de BMW Groepsverkoop.

 

De belangrijkste modellen voor een geëlektrificeerde omzetgroei in april waren de BMW 5-serie plug-in hybride (2.670 / + 711.6%), de BMW X5 plug-in hybride (1.578 / + 45.8%) (gecombineerd brandstofverbruik: 3,4-3 , 3 l / 100 km, elektriciteitsverbruik gecombineerd: 15,4-15,3 kWh / 100 km, CO2-emissies gecombineerd: 78-77 g / km) en de BMW i3 (2665 / + 18,3%).

 

De wereldwijde verkoop van BMW-merkvoertuigen is in april licht gestegen (167.275 / + 1.6%) en de leveringen in de eerste vier maanden van het jaar hebben ook een nieuw recordniveau ooit bereikt (684.724 / + 2.5%). Dit is het "Jaar van X" bij BMW, met de opvoering van de nieuwe BMW X3, de introductie van de geheel nieuwe BMW X2 en - later in het jaar - de nieuwe BMW X4 en BMW X5. In april vertegenwoordigde de verkoop van BMW X-modellen 36,8% van de totale verkoop van BMW-merken en steeg deze met 11,1% (61.536) in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Een nog sterkere verkoopgroei in X-series wordt verwacht in de tweede helft van het jaar, naarmate de beschikbaarheid van de nieuwe modellen toeneemt.

 

In de eerste vier maanden van het jaar steeg de wereldwijde verkoop van MINI-merken met 2,8% (113.704). Ondanks aanzienlijke tegenwind in het VK, de grootste markt van het merk, behaalde de MINI-omzet in april (27.329 / -0.9%) hetzelfde hoge niveau als het jaar ervoor.

 

De lange winter op veel markten heeft de groei beïnvloed bij BMW Motorrad, waar de omzet voor de eerste vier maanden van het jaar met 1,1% (52.957) daalde. BMW Motorrad introduceert dit jaar negen nieuwe modellen en de bijbehorende aanpassingen in de productie zijn ook van invloed op de leveringen. Niettemin blijft BMW Motorrad streven naar omzetgroei in 2018


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
BMW

BMW autonieuws

Bayerische Motoren Werke werd in oktober 1913 door Karl Friedrich Rapp gesticht als vliegtuigmotorfabriek onder de naam Rapp Motorenwerke. Als locatie werd het Milbertshofendistrict in M?nchen gekozen vlakbij de Gustav Otto Flugmaschinenfabrik, een Duitse vliegtuigenfabriek van Gustav Otto en voorloper van de Bayerische Flugzeug Werke.
Meer BMW nieuws
Dikke BMW M8 CSL in de maak!

Laatste spionage BMW X5 M facelift

Gesplitste koplampen voor de vernieuwde BMW X7

BMW 5 Serie model 2024

BMW M2 spionage beelden

Eerste beelden BMW 5 Series G60

BMW X8 met gestapelde uitlaatpijpen

Elektrische BMW 3 Serie gespotAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com