Eerste indruk Interieur nieuwe Volvo XC90
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Eerste indruk Interieur nieuwe Volvo XC90

dinsdag 27 mei 2014 09:40:37

Volvo Car Group toont de eerste beelden van het interieur van de langverwachte, volledig nieuwe XC90. In het meest luxueuze Volvo-interieur ooit worden karakteristieke Zweedse stijlelementen gecombineerd met de nieuwste technologie, prachtige materialen en topkwaliteit.

 

‘Het opvallendste kenmerk is de tablet-achtige touchscreen die het middelpunt vormt van het geheel nieuwe bedieningssysteem’, zegt Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design van Volvo Car Group. Dit systeem – waarvan de details in een later stadium worden bekendgemaakt – vervangt vrijwel alle traditionele knoppen. Het is een geheel nieuwe manier waarop bestuurders hun auto bedienen en toegang hebben tot online producten en diensten. Bovendien zorgt de touchscreen voor een modern, ruim en overzichtelijk interieur.

 

In de nieuwe generatie Volvo XC90 zijn materialen als hout en zacht leder gecombineerd met handgemaakte details als de kristallen versnellingspookknop van de befaamde Zweedse glasfabrikant Orrefors en de haarfijn ontworpen start-/stopknop en volumeregelaar. ‘Deze details zijn ontworpen als sierraden voor het interieur. Ze zorgen voor een exclusieve speelsheid in plaats van pure functionaliteit’, aldus Robin Page, Interior Design Director van Volvo.

 

De nieuwe Volvo XC90 is het eerste model dat wordt gebouwd op de zogenoemde Scalable Product Architecture (SPA). Dit volledig nieuwe voertuigplatform van Volvo biedt een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, betere rijeigenschappen en is volledig voorbereid op de nieuwste veiligheids- en infotainmentsystemen. Bovendien creëert het nieuwe platform meer binnenruimte. ‘Onze nieuwe interieurarchitectuur is puur en overzichtelijk, maar heeft ook de zelfverzekerde verfijning en stijl die kopers van een luxe SUV verwachten’, zegt Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development.

 

Nieuw ontworpen stoelen
Volvo staat erom bekend dat het de comfortabelste stoelen van de autowereld levert. De nieuwe XC90 bouwt voort op deze goede reputatie en biedt innovatief ontworpen stoelen die bijdragen aan de riante beenruimte voor passagiers, zowel op de tweede als de derde zitrij. Mede daardoor kwalificeert de Volvo XC90 zich als echte zevenzitter. ‘Net als klassieke Scandinavische stoelen demonsteren onze nieuwe zetels dat ze geen dikke vulling nodig hebben om comfortabel te zijn. De romp van de stoel is van een ergonomisch ontwerp dat de menselijke wervelkolom volgt. Met de talloze verstelmogelijkheden kan elke automobilist de ideale zitpositie vinden’, aldus Robin Page.

 

De standaard gemonteerde comfortstoelen zijn verkrijgbaar met elektrische bediening voor de zijwangen, verlenging van de zitting, rugleuning, hoofdsteun en multi-verstelbare lendensteun. De geheel nieuwe Contour-stoelen zijn speciaal ontworpen voor optimale zijdelingse steun vanaf de schouders tot de dijen. De voorstoelen bieden drie geheugenstanden. Stoelventilatie en een massagefunctie zijn optioneel.

 

Individuele zitplaatsen op tweede zitrij en meer ruime op derde zitrij
De tweede zitrij bestaat uit drie individuele, verschuifbare stoelen met verstelbare rugleuning. Door te schuiven kan extra beenruimte op de derde zitrij worden gecreëerd. De derde zitrij is eenvoudig neer te klappen voor extra bagageruimte. Bovendien is een zittingverhoger voor kinderen optioneel voor de middelste stoel. De derde zitrij biedt een comfortabele zitpositie voor passagiers tot 1.70 meter lengte. De stoelen zijn fractioneel gecentreerd voor een beter zicht naar voren en de extra voetenruimte onder de tweede zitrij zorgt voor extra comfort geheel achterin. Speciale aandacht is besteed aan het vergemakkelijken van de in- en uitstap naar de derde zitrij. Dat heeft geresulteerd in de ruimste instap in deze klasse.
 

Alle zeven zitplaatsen zijn voorzien van een driepuntsgordels met gordelspanners. Ook zijn alle zitrijen beschermd door de verbeterde Inflatable Curtain airbags in het geval van een aanrijding van opzij of als de auto over de kop slaat.
 

Voor extra gebruiksgemak is de nieuwe Volvo XC90 voorzien van diverse opbergmogelijkheden voor bestuurder en passagiers. Alle stoelen op de tweede en derde zitrij zijn neerklapbaar voor extra (bagage)ruimte. Bij de derde zitrij kan dat bovendien elektrisch (optioneel).

 

Klimaatcontrole met vier zones
De nieuwe Volvo XC90 kan worden uitgerust met klimaatcontrole met individuele instellingen voor vier zones. Zelfs een aparte aircoregelaar voor de derde zitrij behoort tot de mogelijkheden. Volvo’s efficiënte CleanZone luchtzuiveringssysteem is verder verbeterd door de toevoeging van een nieuwe filter die extra kleine (schadelijke) deeltjes en pollen opvangt.

Eerste indruk Interieur nieuwe Volvo XC90
Eerste indruk Interieur nieuwe Volvo XC90
Eerste indruk Interieur nieuwe Volvo XC90
Eerste indruk Interieur nieuwe Volvo XC90
Eerste indruk Interieur nieuwe Volvo XC90
Eerste indruk Interieur nieuwe Volvo XC90
Eerste indruk Interieur nieuwe Volvo XC90
Eerste indruk Interieur nieuwe Volvo XC90
Eerste indruk Interieur nieuwe Volvo XC90
Eerste indruk Interieur nieuwe Volvo XC90
Eerste indruk Interieur nieuwe Volvo XC90
Eerste indruk Interieur nieuwe Volvo XC90
Eerste indruk Interieur nieuwe Volvo XC90
Eerste indruk Interieur nieuwe Volvo XC90
Eerste indruk Interieur nieuwe Volvo XC90
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: Volvo XC90
Automerk: Volvo
Automodel: XC90
Uitvoering: SUV

Volvo
Volvo Car Corporation is een automerk, opgericht in het Zweedse G?teborg in 1927 door Gustaf Larson en Assar Gabrielsson. Volvo is Latijn voor ik rol. Het allereerste Volvo-model is de Volvo Jacob uit 1927. Andere beroemde modellen zijn de Amazon, Kattenrug en de Volvo P1800.
Meer Volvo nieuws
Nieuwe Volvo V60 Cross Country

Heico Sportiv Volvo V60Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI