Eerste foto’s: vernieuwde Opel Corsa
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Eerste foto’s: vernieuwde Opel Corsa

maandag 22 april 2013 19:03:30

De Corsa staat niet stil. In 2010 werden alle onderhuidse elementen aangepakt: zijn chassis, stuureigenschappen en motorengamma. En vanaf 2011 krijgt Opels succesvolle compacte auto een heel nieuwe garderobe aangemeten. Zijn vernieuwde neus geeft hem een sportievere, expressievere uitstraling en maakt hem onmiddellijk herkenbaar als een lid van Opels jongste designfamilie. Afgelopen jaar werd het gamma tevens uitgebreid met de nieuwe Corsa ecoFLEX 1.3 CDTI met 70 kW/95 pk en standaard Start/Stop-systeem. De driedeursversie verbruikt maar 3,5 l/100 km diesel en stoot zo slechts 94 g/km CO2 uit. Bovendien kwalificeert deze versie voor slechts 14% bijtelling bij gecombineerd zakelijk en privégebruik.

Nieuwe eigentijdse kleuren en sierelementen voor interieur en carrosserie zijn eveneens verkrijgbaar. Behalve de moderne koolstofinleg kan het interieur ook worden afgewerkt met expressieve inleg in de kleuren Tabasco Orange en Steel Blue. Het nieuwe gamma carrosseriekleuren omvat het specifieke gebroken wit Guacamole, het opvallende Grasshopper Green* en het uitdagende Henna*. * Leverbaar vanaf voorjaar 2011

De Corsa, al sinds 1982 een belangrijke speler op de Europese markt, biedt een van de meest uitgebreide gamma's in zijn segment. Verscheidene voorzieningen, zoals het verwarmbare stuurwiel en de geïntegreerde fietsendrager ‘FlexFix', zijn niet verkrijgbaar

bij zijn concurrenten. De grote technologische wijzigingen die begin 2010 werden doorgevoerd aan het chassis en de aandrijving maken hem bovendien tot een van de aantrekkelijkste kleine auto's op de markt: tot op de dag van vandaag steeg het marktaandeel van de Corsa in zijn segment dan ook in veel Europese landen.

Nieuw gezicht geeft de Corsa een expressieve, hoogwaardige uitstraling.

De jongste facelift van de Corsa bouwt voort op de krachtige fundamenten van zijn succesvol bestaand design. Hij behoudt zijn sympathieke, vriendelijke karakter, maar introduceert een krachtig dynamisch gezicht dat is geworteld in Opels nieuwe designtaal.

Het sportieve aanzicht is te danken aan de gewijzigde boven- en ondergrille. Het onderste radiatorrooster werd breder en hoger, waardoor de auto breder lijkt. Bij nader onderzoek blijkt ook dat er heel wat aandacht werd besteed aan het honingraatmotief, dat de huidige horizontale spijlen vervangt. Dat resulteert in een auto met een meer dynamische uitstraling. Het Opel-Logo is geïntegreerd in een nieuw ontworpen, bredere chromen grille, die het expressieve gezicht nog meer kracht bijzet.

De nieuwe koplampen kregen een scherpe arendsblik, aangevuld met de vleugelvormige dagverlichting die debuteerde op de Insignia en nu ook alle nieuwe Opel-producten siert. De binnenkant van de lampen werd eveneens verfijnd om een diamantachtige uitstraling te verkrijgen die de sportieve uitstraling versterkt. De nieuwe mistlampen vóór met geïntegreerd chroomlemmet vervolledigen de expressievere uitstraling van de nieuwe Corsa-neus. De nieuwe uitstraling wordt verder versterkt door twee nieuwe lichtmetalen velgen en een grote, hertekende Opel-bliksem op de achterklep.

Color Edition laat bestuurders eigen stijl vinden

De Corsa-familie blijft bijzondere, uitgesproken sportieve modellen voortbrengen onder de noemer ‘Color Edition'. De succesvolle Color Edition met zijn zwart gelakte dak, felle carrosseriekleuren en heel wat extra's neemt nu al ongeveer 20 procent van de volledige Corsa-verkoop in Nederland voor zijn rekening. Optioneel is de Color Edition te voorzien van hoogglans zwart gelakte 17" lichtmetalen velgen.

De 141 kW/192 pk sterke OPC-versie, nog steeds het topmodel van het Corsa-gamma, werd net als de rest van het nieuwe Corsa-gamma hertekend, met in het bijzonder nieuwe koplampen en een nieuw radiatorrooster.

De Corsa is leverbaar in twee sterk verschillende carrosserievarianten: de coupéachtige driedeurs en de gezinsvriendelijke vijfdeurs. Hij kan ook nog steeds schermen met een van de ruimste en aantrekkelijkste interieurs in zijn klasse. De kleine auto is uiterst populair in Europa: hij vertegenwoordigt zo'n 27 procent van de Opel/Vauxhall-verkoop en heeft een plaats verworven bij de koplopers in zijn segment. De voorbije drie jaar werden er jaarlijks gemiddeld ruim 400.000 stuks van verkocht.

Interieur met eigentijdse kleuren, sensuele texturen en 21ste-eeuwse technologie

Alle uitrustingsniveaus zijn opgewaardeerd met nieuwe interieurstoffen en/of -inleg. Ook kreeg het dashboard een nieuwe textuurafwerking, kwamen er expressieve kleuren en werd er extra aandacht besteed aan details en kwaliteit van de afwerking. Behalve het klassieke koolstofinterieur onderscheidt het Edition-niveau zich door een jonge, frisse uitstraling in Steel Blue of Tabasco Orange en een TopTec-behandeling die de stof beschermt. De levendige, kleurrijke interieurs contrasteren met onder meer parelwitte accenten op de console. De kleuren en patronen van het instrumentenpaneel werden gecreëerd door middel van een tweekleurige afwerking en geven het geheel een harmonieuze uitstraling.

De versie Cosmo heeft nieuwe, hoogglanzende grijze accenten op de middenconsole, die contrasteren met het vleugelmotief van het instrumentenpaneel, plus mooie stoelbekleding die het interieur een elegante en hoogwaardige uitstraling geven.

Speciale Corsa ‘Connect Edition'

Om verbonden te blijven met de rest van de wereld kan de Corsa voortaan beschikken over een nieuw multimedia-infotainmentsysteem met zeven luidsprekers van 4x20 watt. Dit veelzijdige systeem, dat ‘Touch & Connect' werd gedoopt, onderscheidt zich door een 5"-touchscherm in kleur, volledige dekking van 28 landen, Bluetooth en iPod- en usb-aansluitingen. Het is universeel aansluitbaar, gebruiksvriendelijk en heeft alle voorzieningen voor de 21ste eeuw voor een zeer concurrerende prijs. Opel heeft een speciale editie van de Corsa ontwikkeld, waarin het ‘Touch & Connect' systeem de hoofdrol speelt; de Corsa ‘Connect Edition'.

Het nieuwe navigatiesysteem ‘Touch & Connect' is gebruiksvriendelijk en intuïtief. Het 5"-touchscreen biedt de keuze tussen 2D- en 3D-kaarten (‘birdview') en werkt met SD-kaartjes. Ook nieuw is de mogelijkheid om de meest ecologische route te kiezen om zo brandstof te besparen en het milieu te sparen. De gebruiker kan ook points of interest (POI's) downloaden.

Het systeem beschikt tevens over een intelligente woon/werkverkeer-functie die TMC-informatie gebruikt om alternatieve routes voor te stellen in geval van verkeersproblemen, zelfs wanneer het navigatiesysteem niet actief is. Deze functie is bijzonder nuttig voor veelrijders die hun weg kennen maar automatisch op de hoogte willen blijven van verkeersproblemen op hun route.

Dankzij de Bluetooth-connectiviteit kan men in alle veiligheid handsfree bellen, zelfs met weergave van adresboeken op het scherm. Het systeem is ook compatibel met de iPhone. Audiostreaming en weergave van songtitels op het scherm behoren eveneens tot de mogelijkheden. iPods kunnen volledig bestuurd worden zonder dat er bijzondere kabels nodig zijn en ook usb-sticks vormen geen probleem voor het nieuwe systeem.

Geld besparen en het milieu helpen: de Corsa 1.3 CDTI met 94 g/km

Het motorgamma van de nieuwe Opel Corsa biedt vermogens van 65 tot 192 pk. Deze motorfamilie werd in 2010 sterk opgewaardeerd met veel nieuwe motoren die het verbruik en de CO2-uitstoot met maar liefst 13 procent reduceren en tegelijk het vermogen in de meeste gevallen verhogen.

De milieubewuste Start/Stop-technologie is voortaan standaard op de Corsa ecoFLEX met de 70 kW/95 pk sterke 1.3 CDTI-motor. Dankzij dat nieuwe systeem is het verbruik en de emissies over de gemengde cyclus van 3,7 tot 3,5 l/100 km en van 98 naar slechts 94 g/km CO2 gedaald op de driedeursversie. Voor de vijfdeursvariant is dat respectievelijk 3,6 l/100 km en 95 g/km CO2. De Start/Stop-technologie komt vooral in de stadscyclus tot haar recht want daar daalt het verbruik van 4,6 l/100 km tot een indrukwekkende 4,2 l/100 km.

Het Start/Stop-principe is eenvoudig: een motor die niet draait, kan geen brandstof verbruiken. In plaats van de motor in zijn vrij te laten draaien bij een verkeerslicht wordt hij stilgelegd wanneer de bestuurder de versnellingspook in neutraal zet en het koppelingspedaal loslaat. Wanneer het licht weer op groen springt, volstaat een druk op het koppelingspedaal om de motor weer te starten. Schakel naar eerste versnelling en vertrek. Door de vrijlooptijd te elimineren, verbruikt de motor minder brandstof, stoot hij minder broeikasgassen uit en produceert hij minder lawaai. Ook belangrijk is dat de prestaties op het vlak van klimaatcomfort, stuurbekrachtiging en remmen ongewijzigd blijven om de veiligheid en het comfort van de inzittenden te verzekeren, ook wanneer de motor tijdelijk is uitgeschakeld.

De 1.3 CDTI-motor van de nieuwe Corsa ecoFLEX 70 kW/95 pk gebruikt een turbo met variabele geometrie en levert een royaal koppel van 190 Nm tussen 1.750 en 3.250 t/min. De roetfilter is standaard. De 1.3 CDTI gebruikt een gesloten-lusverbranding, een zeldzame technologie voor dieselmotoren in deze inhoudsklasse. Het gesloten-lussysteem gebruikt druksensoren in elke gloeibougie om constant de verbrandingskwaliteit in de cilinder te meten. Het motormanagement voert vervolgens minuscule wijzigingen door om de prestaties en het verbruik over de hele levenscyclus van de auto te optimaliseren.

Nieuwe uitstraling sluit perfect aan bij hogere vermogens voor meer rijplezier

Het Corsa-gamma werd eerder dit jaar krachtiger door meer vermogen, meer rijplezier en meer comfort te bieden bij een lager verbruik. De Opel-ingenieurs onderwierpen de Corsa aan een complete technische makeover met verbeterde motoren die tot 13 procent minder verbruiken en toch beter presteren. Het aanzienlijk verbeterde chassis staat garant voor meer rijcomfort zonder de wendbaarheid geweld aan te doen, terwijl de nieuwe afstellingen het stuurgevoel en de respons optimaliseren.

De Corsa blijft trouw aan Opels filosofie en biedt tal van innovatieve technologieën tegen een betaalbare prijs, inclusief adaptieve halogeenkoplampen (Adaptive Forward Lighting, AFL), een verwarmbaar stuurwiel, een vertrekhulp voor hellingen (Hill Start Assist), een panoramisch zonnedak en de geïntegreerde fietsendrager ‘FlexFix', een unicum van Opel.

Behalve zijn atletische, dynamische stijl en zijn hoogstaand rijplezier kan de Corsa ook een hoogstaand kwaliteitsniveau naar voren schuiven. Zo riep het Duitse DEKRA Quality Report 2010 de Corsa uit tot totaalwinnaar met het laagste defectgehalte van alle geteste voertuigen. DEKRA (Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein) is een dienstverlener voor veilige en efficiënte mobiliteit en de toonaangevende organisatie van technische deskundigen in Europa.

Eerste foto’s: vernieuwde Opel Corsa
Eerste foto’s: vernieuwde Opel Corsa
Eerste foto’s: vernieuwde Opel Corsa
Eerste foto’s: vernieuwde Opel Corsa
Eerste foto’s: vernieuwde Opel Corsa
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Automerk: Opel
Automodel: Corsa

Opel
Opel is in 1862 opgericht in Rüsselsheim (Duitsland), waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Sinds augustus 2017 maakt Opel Automobile GmbH deel uit van het Franse Groupe PSA. Opel en zustermerk Vauxhall in Engeland verkopen voertuigen in meer dan vijftig landen en hebben meer dan 37.000 medewerkers in dienst, waarvan meer dan 19.000 in Duitsland. De automaker heeft tien productiefaciliteiten en één test- en ontwikkelingscentrum in zes landen in Europa. In 2017 verkocht Opel bijna 1,1 miljoen personenauto’s en lichte bedrijfswagens in Europa. Het in november 2017 gepresenteerde strategische toekomstplan PACE! is gericht op herstel van het financiële fundament, versterking van de duurzame concurrentiekracht en verdere groei van Opel, ook buiten Europa
Meer Opel nieuws
Zesde generatie Opel Corsa gaat elektrisch

Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe CorsaAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI