Eerste foto's stijlvolle Infiniti QX30 Concept

Eerste foto's stijlvolle Infiniti QX30 Concept

donderdag 19 februari 2015 12:10:49

Infiniti toont vandaag een eerste volledige blik op de QX30 Concept, welke zijn wereldpremiere beleeft op de Geneva International Motor Show. Het crossover concept geeft aanwijzingen voor een toekomstige compacte premium auto en is een sterke indicator voor de ambities van het merk in dit marktsegement.

De QX30 Concept zoekt designgrenzen op en combineert de strakke lijnen van een coupe met de onderscheidende eigenschappen en hogere instap van een crossover. De QX30 concept straalt uit klaar te zijn voor actie en belooft moeiteloos veelzijdigheid met stijl te combineren.

 

“We wilden de spontane lichtvoetigheid van het QX30 Concept ontwerp door de chaos en drukte van de stad laten snijden, waarmee we benadrukken dat de auto overal en op ieder moment inzetbaar is,” zegt Alfonso Albaisa, Infiniti's Executive Design Director. “De QX30 Concept is ontworpen om inzittenden zich veiling en beschermd te laten voelen en klanten kunnen de stad in en uit rijden zonder zich zorgen te maken over beschadigingen aan het koetswerk.”

 

Het thema van “stijlvolle bescherming” is van top tot teen doorgevoerd. De ontwerpers hebben de QX30 Concept voorzien van een meer geprononceerde voorbumper met aluminium delen en de achterkant is voorzien van een stevige skidplate. Het gladde uiterlijk van de QX30 Concept is samengesteld uit gedurfde lijnen, strakke vouwen en snijdende contouren die Infiniti’s "dual wave" ontwerptaal voortzetten. Het aerodynamische ontwerp benadrukt het sportieve silhouet en de ultieme veelzijdigheid. Het sportieve en lichtvoetige karater van de auto wordt benadrukt door het gebruik van carbon onderdelen.

 

De 21-inch wielen met de grof-profiel banden zijn een belangrijk onderdeel voor de rotsvaste wegligging van de crossover. De spaken zijn een unieke mix van driedimensionale spaken in diverse kleurtinten en komen op een gedistingeerde manier samen. Zelfs de dakdragers hebben niet alleen een puur functionele reden. Door hun unieke vormgeving geven ze de achterpassagiers de mogelijkheid om de omgeving in een bijzonder perspectief te ervaren.

 

“Het QX30 Concept ontwerp brengt een geraffineerde combinatie van rotsvastheid en duurzaamheid, maar is niet ruig. We hebben een zekere kunstfactor behouden, zelfs in de meest functionele delen van het ontwerp,” zegt Albaisa.

 

QX30 Concept wordt officieel onthuld tijdens Infiniti’s persconferentie op 3 maart om 14.15u, op de 2015 Geneva International Motor Show.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Infiniti
Infiniti is een Japans automerk van moedermaatschappij Nissan (tegenwoordig onderdeel van Renault). Het merk wordt anno 2005 verkocht in de Verenigde Staten, Canada, het Midden- Oosten, Zuid-Korea en Taiwan. Nissan heeft plannen om het automerk in de loop van 2008 ook in Europa en Japan officieel op de markt te brengen.
Meer Infiniti nieuws
2021 komt 100% elektrische Infiniti

Infinity onthult Q Inspiration Concept

Infinity prijzen bekend Q60 sportcoupe

Infinity presenteert VC-T motor

Nieuwe Infiniti QX30 gearriveerd

Wereldpremiere Infiniti Q60

Infinti op de Autosalon van Geneve 2015

Infiniti Q30 is nu nog folievrolijkAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com