100% elektrische eenpersoons racewagen
DS E-Tense FE 19 voor FIA Formula E kampioenschap

DS E-Tense FE 19 voor FIA Formula E kampioenschap

autosalon geneve 2018
donderdag 08 maart 2018 08:13:16

De efficiënte technologie ontwikkeld door DS Automobiles 'competitiearm DS Performance heeft al vier overwinningen en 10 podiumafwerkingen op vier continenten geoogst in een periode van minder dan drie jaar. Tegelijkertijd versnelt de knowhow die racegames genereren de ontwikkeling van het assortiment geëlektrificeerde auto's van DS Automobiles en alle modellen van het merk zullen in de toekomst plug-in hybride of volledig elektrische varianten bevatten.

Bezoekers van DS World in Parijs, Frankrijk (33 rue François 1er) zullen worden getrakteerd op een avant-première-kijk op DSE-TENSE FE 19, afgewerkt in een exclusieve matzwarte en gouden kleurstelling wanneer deze op 7 maart 2019 te zien is. Het avant-gardistische merk DS Automobiles ging voor het eerst in op de FIA ​​Formula E-uitdaging in seizoen 2, toen nieuwe technische voorschriften constructeurs de gelegenheid gaven om hun specifieke expertise te demonstreren.

 

Eind 2018 is seizoen 5 van de serie het begin van een nieuw tijdperk voor de Formule E, want een tweede generatie auto's staat centraal. Naast een uitgebreid herzien chassis en een nieuw aërodynamisch pakket dat ontworpen is om extra aero-downforce en minder weerstand te genereren, zonder achtervleugel, zullen de nieuwe eenzitters worden uitgerust met een nieuwe batterij, nieuwe banden en 'halo'-cockpitkop bescherming.

 

Ondertussen heeft DS Performance zijn drie jaar ervaring in de Formule E gebruikt om zijn aandrijflijn volledig te heroverwegen. De nieuwe motor, de DS E-MOTOR 19, heeft een geoptimaliseerd energieterugwinningssysteem en het merk heeft zijn knowhow benut om een ​​nieuw transmissiesysteem te ontwerpen, een nieuwe achterwielophanging, een nieuw koelsysteem, een nieuw volledig actief remsysteem en nieuwe elektronica ontworpen om energiebeheer te optimaliseren.

 

Sinds de oprichting van DS Automobiles in 2014 heeft DS Performance de excellentie gebruikt die haar succesvolle Formule E-programma aandrijft om haar visie voor automobiliteit in de toekomst vorm te geven. De technologie die is ontwikkeld door de mannen en vrouwen die werken vanuit het hoofdkantoor in Versailles, is zowel efficiënt als concurrerend gebleken, getuige het winnende record van het team in het volledig elektrische kampioenschap. In de afgelopen maanden heeft het merk de geleerde lessen gebruikt tijdens het racen in dit hightech laboratorium om de ontwikkeling van de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 en ook de andere aankomende stroomversnellingmodellen te verfijnen.

 

"Formula E zal volgend seizoen een revolutie ondergaan", zegt DS Performance Director Xavier Mestelan Pinon. "De recente vooruitgang van alle constructeurs die bij Formule E betrokken zijn, heeft ons ertoe aangezet om onszelf te overtreffen en nog vindingrijker te zijn." De nieuwe generatie auto's hebben een vermogen van 250 kW en een batterij van 54 kWh. "DS E-TENSE FE 19's drivers zullen bijgevolg profiteren van zowel tweemaal het bereik als hogere prestaties, en deze winsten weerspiegelen de fenomenale vooruitgang die is gezien in de wereld van de technologie van elektrische voertuigen mogelijk gemaakt door Formule E. Het is te wijten aan dit niveau van technologie dat we ons kunnen aanbieden klanten steeds innovatievere auto's en nog hogere prestaties, wat de echte drijvende kracht is achter onze betrokkenheid bij dit avant-garde kampioenschap. "

 

DS E-TENSE FE 19 bevat een aantal nieuwe oplossingen bedacht door DS Performance. Het werk aan de auto begon in september 2016 en de eerste componenten werden de volgende lente onderworpen aan een testbank. Het doel van een minimumgewicht van 900 kg - inclusief driver en batterij (380kg) - vormde een grote uitdaging en DS Performance werkt ook aan de ontwikkeling van een innovatief energieterugwinsysteem op basis van elektronisch geregeld remmen.

 

Voor zijn eerste publieke optreden heeft de DS E-TENSE FE 19 een matzwarte afwerking, die de nieuwe visuele signatuur van DS Performance tot uitdrukking brengt, terwijl de gouden details van de livrei de unieke knowhow van Frankrijk in de sector van de luxegoederen symboliseren, die DS Automobiles zo dierbaar is.

 

Ondertussen versnellen de lessen die tijdens het racen worden geleerd de ontwikkeling van het assortiment elektrische voertuigen van DS Automobiles. Plug-in of volledig elektrische varianten van al zijn modellen zullen in de toekomst effectief beschikbaar zijn, het eerste voorbeeld is DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 die zal worden uitgerust met twee motoren voor een totaal vermogen van 300 pk en een driving range op elektriciteit alleen van meer dan 37 kilometer (60 kilometer).

 

"We zijn bijzonder trots op de manier waarop DS Performance de kleuren van DS in de Formule E verdedigt", bevestigt Yves Bonnefont, CEO van DS Automobiles. "Ons merk is jong en ambitieus, en geëlektrificeerde voertuigen vormen vanaf het begin een kernonderdeel van onze strategie. Tegen 2025 zullen 35 procent van de DS's die we verkopen geëlektrificeerde versies zijn. 2018 is een enorm belangrijk jaar voor DS met de lancering van DS 7 CROSSBACK en het debuut van de nieuwe DS E-TENSE FE 19. Nog meer grote verrassingen die profiteren van de avant-gardistische innovatie van de creatieve krachten van DS Automobiles zijn de komende maanden in petto. "


DS E-Tense FE 19 voor FIA Formula E kampioenschap
DS E-Tense FE 19 voor FIA Formula E kampioenschap
DS E-Tense FE 19 voor FIA Formula E kampioenschap
DS E-Tense FE 19 voor FIA Formula E kampioenschap
DS E-Tense FE 19 voor FIA Formula E kampioenschap
DS E-Tense FE 19 voor FIA Formula E kampioenschap
DS E-Tense FE 19 voor FIA Formula E kampioenschap
DS E-Tense FE 19 voor FIA Formula E kampioenschap
DS E-Tense FE 19 voor FIA Formula E kampioenschap
DS E-Tense FE 19 voor FIA Formula E kampioenschap
DS E-Tense FE 19 voor FIA Formula E kampioenschap
DS E-Tense FE 19 voor FIA Formula E kampioenschap
DS E-Tense FE 19 voor FIA Formula E kampioenschap
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
DS

DS autonieuws

Dat gebeurt niet vaak, de geboorte van een nieuw Frans automerk. CitroŽn heeft DS losgeweekt en presenteert DS op de autosalon van Parijs als zelfstandig merk. Waarom? ďOmdat DS tot zoín succesvol submerk van CitroŽn is uitgegroeid dat het zijn eigen podium verdientĒ, zo vertelt de PR-dame van CitroŽn ons. ďEn omdat we denken zo in China meer autoís te kunnen verkopen."
Meer DS nieuws
Nieuwe DS4 opnieuw bespioneerd

Nieuwe motor DS 7 CROSSBACK

De nieuwe DS 7 Crossback La Premiere

DS onthult nieuwe DS 4 en DS 4 Crossback

DS Limited edition ter ere van 60 jarig bestaan

Nieuwe DS 5 met Hybrid 4x4Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com