Dit is de nieuwe Renault Kadjar

Dit is de nieuwe Renault Kadjar

maandag 02 februari 2015 19:21:55

En wij maar denken dat we in Januari van dit jaar de nieuwe Megane SUV hadden betrapt met compleet nieuw interieur maar nu blijkt het toch de Kadjar te zijn. Zie deze spyshots. Na het succes van de Renault Captur, introduceert Renault nu de Kadjar. De nieuwe crossover in het C-segment onderscheidt zich met een vloeiend design en een sportieve uitstraling. De Kadjar maakt zijn publieksdebuut tijdens de Autosalon van Genève (5-15 maart) en verschijnt in juni op de Nederlandse markt. Prijzen worden op een later moment bekendgemaakt.

 

De nieuwe Renault Kadjar staat op het modulaire platform CMF-C/D van de Alliantie Renault-Nissan. De crossover trekt vooral in de passievolle introductiekleur ‘Rouge Flamme’ alle aandacht naar zich toe. Zijn gedurfde design is meer dan een knipoog naar dat van de Renault Captur Concept en de DeZir, de spectaculair gelijnde sportcoupé van Renault. De afmetingen (4,45 m lang en 1,84 m breed) en de lage daklijn (1,60 m) accentueren zijn sportieve ontwerp.

De nieuwe Renault Kadjar staat op het modulaire platform CMF-C/D van de Alliantie Renault-Nissan. De crossover trekt vooral in de passievolle introductiekleur ‘Rouge Flamme’ alle aandacht naar zich toe. Zijn gedurfde design is meer dan een knipoog naar dat van de Renault Captur Concept en de DeZir, de spectaculair gelijnde sportcoupé van Renault. De afmetingen (4,45 m lang en 1,84 m breed) en de lage daklijn (1,60 m) accentueren zijn sportieve ontwerp.

 

Avontuurlijk karakter
De krachtige uitstraling van de Renault Kadjar krijgt een extra dimensie door de C-shape LED dagrijverlichting en de Full-LED koplampen. Die leveren met een 20 % hogere lichtopbrengst beter zicht dan halogeenkoplampen.

De opmerkelijke lichtsignatuur van de achterlichten impliceert een golfbeweging en is geïnspireerd op die van de Renault Captur Concept. De grote wielen (tot wel 19”), de zwarte wielkastverbreders, de aluminiumkleurige dakrails, de bumperbescherming vóór en achter in combinatie met de relatief grote bodemvrijheid van 190 mm accentueren het avontuurlijke karakter van de Kadjar.

 

SUV, hatchback én stationwagon

Op subtiele wijze combineert de Kadjar eigenschappen van een SUV, een hatchback en een stationwagon. De keuze uit twee- en vierwielaandrijving (met drie standen: Auto, LOCK en 2WD) is een typisch SUV-kenmerk. Voor zijn flexibele interieur vond de Kadjar inspiratie in stationwagons. De achterbank (60:40 deelbaar) laat zich vanuit de bagageruimte gemakkelijk en snel neerklappen. De laadvloer kent twee posities: een voor een vlakke laadvloer, de andere voor zo veel mogelijk bagageruimte (max. 472 liter met de achterbank rechtop). Voor het vervoer van lange voorwerpen kan ook de leuning van de passagiersstoel neergeklapt worden.

 

Hoogwaardige interieurafwerking

Wie in de Kadjar plaatsneemt, ervaart direct de eigenschappen van een hatchback: de sportieve zitpositie, het comfort en de hoogwaardige interieurafwerking. De materialen zijn van een hoge kwaliteit en voelen bovendien zacht aan.

 

Het gedurfde design van de versnellingspook is duidelijk geïnspireerd op dat van het exterieur. Voor een extra ruimtelijk gevoel levert Renault een groot panoramadak. Het instrumentarium bestaat uit een 7” TFT-kleurenscherm. Daarbij is de Kadjar leverbaar met R-Link 2, het innovatieve multimedia- en navigatiesysteem uit die andere crossover van Renault, de nieuwe Espace. Ondanks zijn riante afmetingen is de Kadjar extra behendig. De draaicirkel bedraagt een bescheiden 10,7 m. Renault biedt verder de keuze uit diverse motoren, die mede dankzij een start-stopsysteem qua verbruik en emissie tot de top in hun klasse behoren.

 

Met de Kadjar geeft Renault een vervolg aan zijn crossover-offensief, dat in 2013 een boost kreeg met de introductie van de Renault Captur. Die is met 178.000 registraties inmiddels de populairste crossover in het B-segment in Europa. Renault produceert de Kadjar in het Spaanse Palencia voor de Europese markt, verschillende Afrikaanse landen en de landen langs de Middellandse zee. Vanaf 2016 wordt de Renault Kadjar ook in het Chinese Wuhan geproduceerd en is daarmee de eerste Renault die op Chinese bodem wordt gebouwd.


Dit is de nieuwe Renault Kadjar
Dit is de nieuwe Renault Kadjar
Dit is de nieuwe Renault Kadjar
Dit is de nieuwe Renault Kadjar
Dit is de nieuwe Renault Kadjar
Dit is de nieuwe Renault Kadjar
Dit is de nieuwe Renault Kadjar
1 reactie
Reacties
Park
Vreemde plek voor uitlaten en maakt hem aan de achterkant ook erg tam. Zelfde platform als Nissan gebouwd of lijkt dat zo. Krijg een bepaald Kia gevoel bij het zien van dit model van de zijkant. Sportage looks. Maar dat is logisch omdat alle design lijnen als voorbij gekomen zijn in de huidige auto modellen wereld.
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Renault

Renault autonieuws

Renault S.A. (Euronext: RNO) is een Franse fabrikant van personenauto's, bedrijfswagens, trucks, tractoren en vliegtuigmotoren. Het concern is opgericht door Louis Renault en is een groot gedeelte van zijn bestaan staatsbedrijf geweest, onder de naam R?gie Nationale des Usines Renault
Meer Renault nieuws
Update Renault Megane E-Tech onderweg

Warmte testrit voor nieuwe Kadjar

Nieuwe generatie Renault Kadjar bespioneerd

Nieuw model Renault Kadjar betrapt

Renault MEGANE eVISION showcar

Renault Twingo Electric vanaf € 20.590

De nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy-R

De nieuwe Renault KoleosAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com