Debuut van Audi Matrix OLED verlichting op IAA
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Debuut van Audi Matrix OLED verlichting op IAA

IAA autoshow frankfurt 2015
woensdag 29 juli 2015 14:56:18

Audi presenteert zijn volgende evolutie in lichttechnologie op de komende IAA in Frankfurt. De nieuwe Matrix OLED-lichten zorgen voor een voordien onbereikbaar niveau van verlichtingshomogeniteit, wat nieuwe creatieve mogelijkheden creëert op designvlak.

Als toonaangevende pionier op het gebied van verlichtingstechnologie heeft Audi door de jaren heen systematisch alle aspecten van de OLED-technologie ontwikkeld. Matrix OLED-lichten combineren hightech engineering perfect met design. De eerste projecten om deze technologie te implementeren in de achterlichten van productiemodellen zijn al opgestart. Op de IAA worden de OLED-lichten in een conceptcar voor het eerst gepresenteerd.

 

OLED is een Engels letterwoord dat staat voor ‘organic light emitting diode’. In elke OLED-eenheid zitten twee elektroden, waarvan tenminste één transparant moet zijn en die talrijke dunne lagen van organische halfgeleidermaterialen bevatten. Een lage gelijkspanning – tussen 3 en 4 volt – activeert de lagen, die elk minder dan één duizendste van een millimeter dik zijn, om ze te doen oplichten. De kleur is gebaseerd op de moleculaire samenstelling van de lichtbron.

 

In tegenstelling tot puntlichtbronnen – zoals LED's, die gemaakt zijn van halfgeleiderkristallen – zijn OLED’s platte lichtbronnen. Hun licht bereikt een nieuw niveau van homogeniteit en ze kunnen continu variabel gedimd worden. De lichten werpen geen enkele schaduw en hebben geen reflectoren, lichtgeleiders of soortgelijke optische componenten nodig. Daardoor zijn de OLED-lichtunits efficiënt en licht. Bovendien hebben ze nauwelijks koeling nodig.

 

De OLED-technologie boekt snel vooruitgang – deels dankzij de drijvende kracht van Audi. Zodra een verdere toename in lichtdensiteit wordt gerealiseerd, zullen OLED’s snel ook gebruikt kunnen worden voor richtingaanwijzers en remlichten. De dunne glasplaten die tegenwoordig worden gebruikt om het organische materiaal te omsluiten, worden vervangen door dunne kunststoflagen. Deze nieuwe flexibele substraatmaterialen zullen zich lenen voor driedimensionale vormgeving, wat zal leiden tot volledig nieuwe mogelijkheden voor designers.

 

Audi heeft het potentieel van de OLED-technologie al geïllustreerd in talrijke show- en demonstratiemodellen. Speciale blikvangers zijn ‘OLED lighting’, met transparante, veelkleurige OLED’s in het silhouet van de auto, en ‘The Swarm’, met een driedimensionale OLED-weergave.

 

Een ander voordeel van OLED’s is dat ze onderverdeeld kunnen worden in kleine segmenten, waarvan de helderheid apart geregeld kan worden. Daarnaast zullen verschillende kleuren en transparante OLED-units mogelijk zijn. Dit effent het pad voor nieuwe verlichtingsscenario’s met bijzonder snelle omschakelingstijden. De verlichte deelvlakken vertonen onderling erg nauwkeurige grenzen. Dat is wat OLED-technologie bij Audi onderscheidt. De zogeheten Audi Matrix OLED-technologie vormt een aanvulling op de Audi Matrix LED- en Audi Matrix lasertechnologie voor koplampen

Debuut van Audi Matrix OLED verlichting op IAA
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Automerk: Audi

Audi
Het merk heeft zijn oorsprong in het in 1899 opgerichte autobedrijf Horch Automobielwerke. Dit bedrijf werd opgericht door ex-Benz- werknemer August Horch samen met een 3-tal partners. Al na tien jaar stopte deze samenwerking, Horch wilde bekendheid voor zijn merk vergaren door aan autosport deel te nemen. Zijn partners waren het daar niet mee eens omdat het te geld verslindend zou zijn en ontsloegen de technisch directeur en oprichter Horch in 1909.
Meer Audi nieuws

Audi RS Q3 en RS Q3 SportbackAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI