1000 Miglia Experience UAE volbracht
De zeldzame Jaguar XK120 uit 1950 te koop

De zeldzame Jaguar XK120 uit 1950 te koop

dinsdag 27 december 2022 15:31:11

De zeldzame Jaguar XK120 van bouwjaar 1950 uit de Jaguar Classic Collection, die onlangs de eerste 1000 Miglia Experience UAE volbracht, is nu te koop bij Jaguar Classic Works in Coventry, Verenigd Koninkrijk. Daar wacht de Jaguar XK120 Open Two-Seater (OTS) – een als Works Legend goedgekeurde klassieker, afgewerkt in Cream met zwarte softtop en een interieur in de kleuren Biscuit and Red – op een nieuwe eigenaar.

Sinds de auto is opgenomen in de Jaguar Classic Collection is dit perfect gerestaureerde exemplaar minutieus onderhouden. Deze XK120 behoorde ooit toe aan Stuart Lightfoot, een van de oprichters en de wedstrijdsecretaris van de Jaguar Drivers' Club die in juni 1956 werd opgericht.

 

Geprepareerd door experts

Experts van Jaguar Classic Works hebben de Jaguar XK120 geprepareerd voor de 1000 Miglia Experience UAE. Het iconische auto-evenement vond voor het eerst plaats buiten Italië. Jaguar Classic ondersteunde het evenement als sponsor van het Official Awards Dinner in het Emirates Palace. De XK120 werd bij deze gelegenheid bestuurd door contentmaker en influencer Mohammad Al Muhaini (@Q8Stig) en Matthew Bailey, Senior Business Development Manager van Jaguar Land Rover Classic. Deze XK120 OTS eindigde op een respectabele 25e plaats in het algemeen klassement en 13e in zijn klasse. Gedurende het evenement, van 4 tot 8 december jl., had de Jaguar geen enkele technische ondersteuning nodig.

 

Als onderdeel van zijn samenwerking met de 1000 Miglia Experience UAE exposeerde Jaguar Classic tijdens het evenement de Jaguar C-type en D-type Continuation-modellen voor het eerst in de Verenigde Arabische Emiraten. Dat gebeurde onder meer tijdens de prijsuitreiking.

 

Matthew Bailey, Senior Business Development Manager, Jaguar Land Rover Classic: “The Mille Miglia is an iconic race and it was a real privilege to take part in the inaugural 1000 Miglia Experience UAE with a beautiful vehicle prepared for the event by our experts at Jaguar Classic Works. The unique XK120 has a real pedigree and is now available to purchase through our Works Legends programme, and it promises to be a fantastic investment for one of our clients.”

 

Aan de 1000 Miglia Experience UAE, een eigentijdse editie van het roemruchte evenement, namen honderd bezitters van historische auto’s deel. Dat resulteerde in een bonte verzameling historische voertuigen, Mille Miglia-raceauto’s en eigentijdse iconen. Van zondag 4 tot en met donderdag 8 december reden ze in vier etappes van Dubai naar Abu Dhabi, waarbij ze een onvergetelijke rit door alle zeven Emiraten beleefden. De 1000 Miglia UAE is het grootste klassieke motorsportevenement dat ooit in het Midden-Oosten is georganiseerd.

 

Drie categorieën

Tijdens het evenement waren de auto’s opgesplitst in drie categorieën: de 1000 Miglia Class (1927-1957) ter ere van de auto’s die deelnamen aan het oorspronkelijke evenement, de Jubilee Class voor auto's gebouwd tot 1971 (het oprichtingsjaar van de Verenigde Arabische Emiraten) en de klasse Contemporary Icons voor moderne auto’s.

 

Onder de deelnemers was ook David Gandy, een Brits model en Jaguar liefhebber. Hij reed in zijn eigen Jaguar XK120 uit 1954, die in 2019 een grondige renovatie onderging bij Jaguar Classic. Deze experts hebben 2.700 manuren geïnvesteerd aan upgrades om de XK120 uniek en raceklaar te maken. Zij gaven de 3,4-liter zescilinder-lijnmotor niet alleen meer vermogen, maar verbeterden ook de duurzaamheid ervan. Ten slotte werd de XK120 afgewerkt in Solid Black, met een interieur van Aged Saddle (lichtbruin) leder in een uniek rasterpatroon.

 

Works Legends

Het programma Works Legends biedt een bijzondere selectie van buitengewone klassieke auto’s, die uit alle uithoeken van de wereld afkomstig zijn. Elk voertuig is volledig gecertificeerd door Jaguar Classic, dat de auto’s voorziet van 12 maanden garantie zonder kilometerbeperking en een sluitende onderhoudshistorie, die uitvoerig is gecontroleerd door het team van Jaguar Classic.

 

De door Jaguar Classic te koop aangeboden XK120 is na zijn deelname aan de Mille Miglia klaar voor volgende endurance-rally’s. Hij is opgenomen in het Registro, de officiële lijst van gecertificeerde en toegelaten auto’s voor de iconische rally; de inschrijfgelden voor 2023 zijn al voldaan.

 

Upgrades

Deze XK120 heeft enkele interessante upgrades, zoals een professionele digitale rallytimer van Brantz, een mechanische rallytimer van Bremont, vierpuntsgordels en een brandblusser. De auto sierde in april 2022 de cover van het jubileumnummer van het tijdschrift Classic and Sports Car.

 

De XK120 is een van de weinige XK-modellen die verkrijgbaar zijn bij Jaguar Classic. Jaguar Classic is wereldwijd dé autoriteit op het gebied van deze modellen, onder meer vanwege de mogelijkheden die het biedt voor onderhoud en restauratie aan de hand van oorspronkelijke archieftekeningen en -technieken.

 

Historie

Na zijn introductie op de London Motor Show in 1948 was de XK120 tot 1954 in productie. Jaguar bouwde ongeveer tweehonderd exemplaren met een aluminium carrosserie voordat het in 1950 overschakelde naar staal. De XK120 was er eerst als Open Two-Seater (OTS). In 1951 verscheen hij ook als Fixed Head Coupe (FHC) en in 1953 als luxere Drophead Coupe (DHC).

 

Een ander exemplaar uit de Jaguar Classic-voorraad is een XK120 uit 1953 in race-uitvoering, uitgevoerd in Suede Green met bijpassend Suede Green interieur. Deze auto was oorspronkelijk van een fanatieke rallyrijder, waarna de volgende eigenaar met de auto deelnam aan de races van het XK Register. Na vier decennia opgeslagen te zijn geweest, was deze auto toe aan een volledige restauratie. Nu is de auto naar FIA-specificaties gerestaureerd en klaar om zijn illustere wedstrijdcarrière voort te zetten.


De zeldzame Jaguar XK120 uit 1950 te koop
De zeldzame Jaguar XK120 uit 1950 te koop
De zeldzame Jaguar XK120 uit 1950 te koop
De zeldzame Jaguar XK120 uit 1950 te koop
De zeldzame Jaguar XK120 uit 1950 te koop
1 reactie
Reacties
Bernardius
Dit zijn nog eens auto\'s met eigen vormgeving. Wat een geweldige auto. Voor 400K is deze voor jou las ik op de website. Nou ik moet passen maar weet zeker dat een autoliefhebber deze koopt als investering. Autowaarde stijgt zo hard dat dit ook een keiharde investering is waar je elke dag naar kan kijken. Te gek!
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Jaguar

Jaguar autonieuws

Jaguar Cars is een autofabrikant uit Engeland die zich met name toelegt op de productie van luxe auto's. De Ford Motor Company heeft Jaguar Cars in december 1990 overgenomen, en het merk naast Volvo personenauto's, Land Rover en Aston Martin ondergebracht in de Premier Automotive Group. In 2007 werd het merk samen met Land Rover ondergebracht bij de Indiase autofabrikant Tata.
Meer Jaguar nieuws
De nieuwe Range Rover Sport

Nieuwe Jaguar E-Pace vanaf  57.662

Jaguar SUV krijgt een opfrisbeurt

Jaguar F-Pace model 2021 betrapt

Jaguar I-PACE EV320

Jaguar Project 8 snelste Jaguar ooit

Jaguar kijkt door een blind bocht!

Jaguar F-Pace SVR is sportauto in SUV-verpakkingAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2023 Contact: Autoliefhebber.com