De nieuwe Porsche heet Macan

De nieuwe Porsche heet Macan

dinsdag 23 april 2013 11:20:19
Wij dachten dat deze Porsche niet Macan zou gaan heten maar Cajun. We hebben spyshots van deze nieuwkomer! Porsche noemt zijn nieuwe model in het SUV-segment Macan. Die naam is afgeleid van het Indonesische woord voor tijger en drukt souplesse, kracht en dynamiek uit. En dat zijn allemaal eigenschappen die de nieuwe terreinauto van Porsche karakteriseren.  ‘In de Macan komen alle kenmerken van een sportauto samen met die van een SUV. Bovendien is de Macan een echte Porsche’, zegt Bernhard Maier, Executive Vice President Sales & Marketing van Porsche. ‘De naam van elke nieuwe Porsche moet bij het merk passen, in alle talen goed klinken en positieve associaties oproepen.’


Strategie 2018
Het vijfde model van Porsche is een belangrijke pijler van Strategie 2018, het plan van aanpak om het gamma uit te breiden. Porsche wil met de Macan trachten het succes van de Cayenne te evenaren. De SUV wordt vanaf 2013 in de fabriek in Leipzig geproduceerd. Daarvoor wordt deze fabriek uitgebreid tot een complete productiefaciliteit, inclusief assemblagelijn en verfspuiterij. De aanpassing van de fabriek vergt een investering van 500 miljoen euro en is daarmee een van de grootste bouwprojecten uit de geschiedenis van Porsche. Op termijn creëert Porsche in totaal meer dan duizend nieuwe banen.

Namen hebben betekenis
Modelnamen hebben bij Porsche altijd een concreet verband met het model en zijn karakter: de naam Boxster staat voor de combinatie van boxermotor en roadster, Cayenne staat voor scherpte, de Cayman is pittig en wendbaar, en de Panamera is meer dan een Gran Turismo, want hij zou ook de lange-afstandsrace Carrera Panamericana kunnen winnen.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Specificaties
Porsche

Porsche autonieuws

Porsche (Porsche Automobil Holding SE) is een Duits fabrikant van sportauto's, opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche, tevens de ontwerper van de eerste Volkswagen. Het bedrijf is gevestigd in Zuffenhausen, onder de rook van Stuttgart.
Meer Porsche nieuws
Mysterieuze prototype Porsche 911

Elektrische Porsche Macan bespioneerdAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com